SOC 2017

Swedish Open Championship spelas klart över helgen men för våra spelare började tävlingen redan i måndags.

Alla våra A-lagsspelare deltog för deras respektive landslag vilket gjorde tävlingen ännu mer intressant från vår synvinkel.

Under måndagen och tisdagen spelades det gruppspel i herrsingeln men också direktutslagning i U21-klassen för Ioannis.

Det var också den första matchen som spelades av en rekordare, Ioannis mot koreanske Park i U21. Tyvärr var Park alldeles för bra och gick faktiskt hela vägen och vann turneringen till slut.

I herrsingeln ställdes Ioannis mot Franzén från Falkenberg. I pingisligan vann Ioannis relativt komfortabelt med 3-1. Denna gången blev det annorlunda och efter varsitt vinst set med 12-10 så var Franzén i förarsätet resten av matchen och vann med 4-1.  I Ioannis andra match ställdes han mot den seedade Quadri Aruna från Nigeria. Här gjorde han en mycket bättre insats och hade lednigen med 3-2 innan Quadri slank ur greppet och kunde vinna med 4-3.

Malte inledde på bästa möjliga sätt, genom att besegra en högre rankad spelare. Seo Hyon Deok på plats 110 mot Malte 361a. Malte tog de inledande seten innan koreanen reducerade. Malte utökade till 3-1 och var nära matchvinst men Seo Hyon Deok kom tillbaka och reducerade igen till 3-2 för Malte innan det kunde avgöras via 11-7 och en av Maltes främsta segrar i karriären hitills! I nästa match för att kvalificera sig för nästa runda så mötte han franske Salifou. Här tog det tvärstopp och 0-4 var dessvärre över för Malte den här gången.

Simon börjar stabilt och kunde efter att ha förlorat det inledande setet mot Alexander Chen från Österrike vinna med 4-1. I nästa match mötte han den före detta Juniorvärldsmästaren Jang Woojiin som befinner sig på plats 55 på världsrankingen. Simon gjorde inte en av sina bästa matcher för säsongen men var ändå med bra i matchen. Till slut så blev det förlust med 1-4 och en intervju med Simon kan man se via PingisPlay här.

Sista spelaren är Michal Obeslo som för sitt Tjeckien vann första matchen mot grekiske Stamatouros med 4-1. Michal som har haft det lite tungt på World Tour sista veckorna ställdes mot sin gruppseedade Joao Geraldo rankad 78a i världen. Efter en lång och jämn match var det till slut Michal som gick segrande ur striden och gick alltså vidare till nästa kvalsteg för att nå huvudturneringen.

Här ställdes han mot koreanen Kim Min Seok nummer 73 i världen. Michal inledde trögt och låg under med 0-2 i set och 0-3 i bollar innan han vände hela matchen och vann med 4-2. Sägas ska också att han låg under med 5-10 i det sjätte setet! I sista steget innan huvudturneringen väntade världstjugofemman Yoshimura från Japan. Här blev motståndet till sist för svårt och trots att Michal stred väl så blev det förlust med 1-4.

 

Så totalt så blev det ett godkänt SOC detta året med Michal som absolut topp och Maltes seger mot Seo Hyun Deok strax bakom!

Nu gäller det att ladda om för på måndag är det hemmamatch i Pingisligan mot Eslöv!