Framgångar i Vitryssland för Simon

Stora framgångar för Simon när han under veckan och helgen varit i Vitryssland och spelat.

Efter att ha sluppit kvalspelet tack vare sin ranking så mötte han först fransmannen Joe Seyfried. Eget förlust i det första setet så tog Simon sen 4 raka och säkrade segern!
I nästa omgång väntade belgaren Allegro rankad 110a i världen. Här blev det jämnare men med Simon som den starkare till slut och segern skrevs till 4-2!
I åttondelsfinalen väntade nästa belgare, Robin Devos, 101a i världen. Här hade Simon ledningen med 2-1 och en till synes säker ledning även i det fjärde setet. Men Devos tog ur greppet och tog sedan även det femte setet och ledde med 3-2. Men två raka det för Simon, 11-6, 11-7 och kvartsfinalplatsen var klar!
I kvartsfinalen väntade överraskningen Togami från Japan som slagit ut den förstaseedade Kou Lei.
Här hade Simon ledning med 3-1 innan det roliga tog slut och det blev en bitter avslutning med 3-4 i set.

Men det var inte bara i singelspelet som gick bra utan även i dubbeln med Elias Ranefur! Här tog man sig först igenom 2 kvalmatcher innan man i åttondelsfinalen slog ett par fransmän och följde upp det med att besegra ett belgiskt par i kvartsfinalen. I semin var det återigen dags för japanskt motstånd och återigen avgjordes det i skiljeset. Dessvärre var det återigen japanerna som stod som segrare med 11-9!

Till sist kan vi också tillägga att Liang också var med i turnering där han vann sin grupp men föll sedan i kvalomgångarna in mot huvudturneringen.