Intervjuer inför nationella mästerskap

UPPDATERAD fredag 14.30 !!

Vi kommer här på hemsidan försöka få ihop ett par intervjuer på spelare som nu till helgen ska spela  SM och i Michals fall TM (Tjeckiska Mästerskapen)! Inlägget kommer att uppdateras med intervjuer här under samma inlägg! Nu uppdaterat med Arvid, Michal och Pontus intervjuer (scrolla ner för att läsa allt)!

Vi sparar det bästa till sist, eller börjar åtminstone med det minst spännande, Arvid Sunesson!

SM spelas ju i Falkenberg, vad har du för erfarenheter av spel där?

I den gamla falkhallen var man på läger och spelade p-9 serie på den gamla goda tiden. På senare år har det väl varit tyngre och det har blivit någon singelförlust i Elitserien/Pingisligan och förlust senast i kvartsfinalen förra året.

Stora möjligheter till förbättringar alltså! Förra helgen (safirs internationella) gick det inte heller som önskat antar jag, hur känns formen nu?

Det kan som tur är inte bli sämre än förra helgen, det är ju skönt! Formen är väl inget jag brukar kunna lita på då den kommer och går som den vill. Så nu blir det mer fokus på att få till förberedelserna runt omkring hagen, men självklart slipar man lite extra på saker vid bordet nu precis innan.

Hur känns då dubbelformen. Du och Jeppe brukar vara uppsnackade på gamla meriter och nu gjorde han en bra safirtävling, känner du pressen?

I och med Jeppes skada har det väl blivit lite begränsad dubbelträning. Jag lyckades dock vinna tillsammans med Kenta mot Simon och Törna nu i förmiddags. Pressen i vår dubbel ligger bara på Jeppe som brukar plocka 4 poäng själv när han returnerar och servar, så jag ska försöka skrapa ihop 1 poäng eller 2 när jag får chansen!

Hur lyder då målen inför tävlingen?

Det blir att njuta så mycket som möjligt av situationen oavsett klass. Att ha kul tillsammans är ofta bra för att det ska gå bra i dubbel och det borde gå bra med både Jeppe och Pearl Löfgren (Skurup), speciellt med Jimmie som coach i mixeddubbeln! Resultatmässigt är målet att slå någon seedad spelare eller något seedat par. Sen var det längesen jag spelade på en söndag i ett SM så det hade varit roligt!

Lyckatill och kör hårt säger vi till Arvid och försöker hitta något annat intervjuobjekt som kan vara intressantare att läsa om!

Glad Arvid

 

Arvid längtar till SM!

Näste man för rakning är vår ständigt leende och svärande tjeck, Michal Obeslo!

Vi börjar med en klassiker, hur har det känts det senaste veckorna nu fram till tjeckiskamästerskapen?

De tidigare veckorna har varit lite tuffa när vi förlorade matcherna. Nu i veckan var det mycket bättre när vi fick med oss båda poängen och jag kunde dominera i mina matcher!

Har de tidigare lagmatcherna påverkat ditt självförtroende mycket eller tänker du att singelspel är något annat?

Lagmatcher både tar och ger mig mycket energi och självförtroende så det är minst lika viktigt. Jag gillar att spela lagmatcher mer än singelspel så självförtroendet byggs upp tillsammans med laget.

Hur tycker du då att spelet i ett svenskt lag har påverkat dina möjligheter att lyckas nu i helgen?

Det kan jag först svara på om ett par dagar! Men jag har helt klart hittat ny motivation, träffat mycket nya människor och funnit ny vänskap under tiden i Sverige!

Vilket mål har du då satt under tävlingen?

Eftersom jag spelar alla klasserna (MD, HD och HS) är målet minst 2 medaljer. Helst ska det vara i herrsingeln och en till. 

Och vilka är dina svåraste motståndare för att du ska lyckas?

Tjeckien är precis som Sverige ett land med många bra och jämna spelare. Ska jag nämna en så är det Konecny som spelat väldigt bra på sistone.

För att bättre på humöret lite så undrar vi vilket som är ditt starkaste minne från något mästerskap?

Det är från 2011 då jag vann guld i dubbel tillsammans med min kompis Petr Kaucky, vi har förresten 4 medaljer från de senaste 4 mästerskapen. Samma år ledde jag med 3-2 i set och 10-7 mot Prokopcov, men förlorade till slut. Men ett guld och ett silver dög ändå bra!

Då är det dags för 2 guld nu alltså! Till sist måste vi få veta vem du tror vinner SM?

Jag bor ju tillsammans med Jeppe och vet ju att hans uppladdning där hemma är något utöver det vanliga och han blir nog svårstoppad. Hemma äter han non-stop så det är nog viktigt för honom att han hittar en bra restaurang där maten inte tar slut. Och att det finns ett kylskåp på rummet för mjölk och tonfisk, detta är något för coacherna att fokusera på om det ska bli medalj eller guld!

IMG_0168

 

Även Michal verkar se fram emot mästerskapen. Eller så är han bara nöjd med att vara hemma i Tjeckien och få soppa till maten!

Nu har turen (eller oturen) kommit till Pontus Rööse som vi får tag i under en klassisk lunch på universitetet.

Du var ny här i Helsingborg från förra året då du flyttade från Köping. Vad har varit den största skillnaden för dig i år?

Det är mer klubbkänsla här än på centrat i Köping, träningsmässigt är det mer slipning på detaljer. Arvids semlor och övriga kockkunskaper har varit en ära och ynnest att få ta del av!

Är du nöjd med säsongen hittills, har det varit ungefär som du tänkt dig på förhand?

Det har varit lite för mycket upp och ner, framför allt i början när det var mycket nytt både i och med flytten men också i spelet när nya tränare kommer in och rotar lite. Nu börjar det mesta stämma bättre och då kommer liret igång samtidigt!

Du kom med som reserv till SM. I och med det missade du tillfället att få spela med Jesper och lillasyster Alexandra. Grämer det dig?

Ja självklart grämer man sig över en sådan missad chans. Det poänghav som Jesper producerar i dubbel går inte av för hackor! Sen hade det ju självklart varit trevligt med en familjedubbel med farsan som supercoach! Jag får försöka vara bättre förbered till nästa år så syrran inte hinner bli upptagen av någon annan kille. I år är det Fredrik Staerks känsla som ska göra jobbet i dubbeln och det ska bli gött!

Fredrik Staerk är ju en gammal rekordare, hur väl känner du till honom?

Jag vet att han har feeling av högsta klass och att han är en ”staerk” dubbelspelare!

Till sist måste vi ju givetvis fråga vad du har för mål på SM?

Det blir att flyga fram en bit i dubbeln och att ta någon fin skalp i singelturneringen!

Stort lycka till önskar vi Pontus men frågar oss vilket av pannkakor och SM-guld som smakar bäst.

Nöjd Pontus

 

Efter förmiddagspasset på SM-fredagen fick vi äntligen tag på den senaste tidens stjärnspelare Andreas Törnkvist!

Hur har det gått hittills under dagen?

Det var en mycket bra dubbelvinst. Skönt att få tillbaka självförtroendet efter förlusten mot Arvid och Kenta i onsdags.

Du lottades mot Gustaf Ericsson i singeln. Ryktet säger att han var för rädd om sina nabbar och lämnade därför WO. Vad säger du om det?

Det är ju självklart skönt att vara klar för morgondagen men han är väldigt spektakulär och det brukar bli sevärda matcher mot honom. Det var längesen jag mötte honom och senaste var på ett SM där jag slog ut Arvid i matchen innan. Men det stämmer ju att man har spräckt en och annan av Fabbes nubbar genom åren.

Hur ser uppladdningen ut nu då?

Först och främst är det att hålla kropp och knopp i trim. Sen blir det nog lite trevligt umgänge med klubben ikväll och att stötta dem i hallen i eftermiddag. När jag blev petad från att spela dubbel med Arvid så var det prio ett att få en dubbel kaffe med honom efter maten, som plåster på såren!

Vilket är viktigaste för dig, bra kaffe väl utspritt under dagen, bra hotellfrukost eller att inslagningen sitter där den ska.

Inslagningen kan gå både bra och dålig och sen ändras till match så det har man lärt sig att inte lita för mycket på. Morgonmänniska som jag är så gick jag redan tidigare i veckan in på hotellets hemsida och letade efter frukostbilder. Men är det Zoegaskaffe är det svårt att ignorera dem kopparna. 

Om allt här ovan prickas in hur många och vilka medaljer blir det då?

Sköter sig Simon har vi bra guldläge, dubbel är ju alltid dubbel. 2 medaljer ska det bli och Linnea har sagt att brons inte passar in i interiören så jag får sikta på andra valörer!

törna med en kopp

Törna är redo att plocka medaljer i Falkenberg!

En text om tre matcher!

På grund av brist på både tid och motivation har de vanliga referaten från herrarnas pingisligamatcher uteblivit. Något som alla vi be om ursäkt till alla de fans som tålmodigt uthärdar alla orden i de långa, utdragna texterna och med sämre kvalitet än de nya platsbollarna.

Matcherna som inte fått någon vidare rapportering förutom den korta resultatuppdateringen är de båda förlusterna mot Eslöv och Spårvägen samt gårdagens segermatch mot Österlen. Så istället för tre långa texter försöker vi här sammanfatta det hela lite för att alla som inte har möjligheten att vara på plats. Och för alla som inte har möjlighet att vara på plats så är kommande matcher på bortabord vilket kanske innebär att fler kan hitta till rätt hall vid rätt tid. Men låt oss återgå till matcherna.

Det hela började med en match mot Eslöv där uppsnacket handlade om Kenta Tazoe! Den nya japanen som direkt gavs chansen mot kanske tuffast möjliga motstånd, Eslövs AI och Xu Hui. Eftersnacket handlade istället om Simon Arvidsson som efter att enkelt avfärdat Mattias Översjö mötte Xu Hui. Här fick Xu slita hårdare än vanligt och Simon fick honom att springa från hörn till hörn och han hade setboll till 2-1 där bollen tyvärr smet precis utanför där Xu stod och tittade och höll sin racketlösa tumme.  Tyvärr blev det en förlust med 1-4 som med lite mer tur på vår sida hade kunnat bli 3-3.

En vecka senare for vi upp mot Stockholm där man kunde tänka sig att Sveriges huvudstad skulle vara något som intresserade vår nye vän. Kenta brydde sig föga och lät sig inte imponeras på samma sätt som en ung markarydare lät sig en gång i tiden. Vår Pragpåg var mer frågvis och hans gissningar om kostnader för kollektivtrafik och hotellnätter var ungefär lika bra som musiken som spelas strax före hemmamatcherna. Dessutom klagade han på att det var kallt, precis som om det var någon nyhet. Matchen den var inte mycket bättre än gissningarna där Törna och Waldner var de som imponerade mest i respektive lag. I matchen mellan de båda spelades förmodligen årets boll i pingisligan där Törna blev lurad till korvkiosken i den angränsande hallen. Han lyckades trots det med armen bakom ryggen slå tillbaka bollen och då en förbluffad Waldner bara kunde lägga tillbaka en boll han redan trodde var vunnen på bordet, drog Törna in en backhand och fick applåder som om han vunnit VM i Manchester 1997.

Lagmatchen slutade 2-4 efter att Kenta visat nerver av gummisnoddar och Yao var mer bedrövad efter förlusten än han brukar vara när man missar ett slag på träning. Vilket är ungefär det samma som när man inser att man blivit lurad på 50 000 kr efter ett misslyckat båtköp på blocket. Reseledare Sunesson skötte sin uppgift klockrent och vi var hemma ungefär ett dygn efter avresan. För att komma över förlusten hade bagare Sunesson förberett ett 20-tal semlor som väntade att förtäras efter lunchen tillsammans med övriga tärningskompanjoner.

Inför matchen mot Österlen gick laget skilda vägar helgen innan och Arvid tog med sig Kenta på en resa tur och retur till Örebro för att hälsa på den käre gamla vännen Safirs internationella. Där var resultaten minst sagt blandade där Jesper gjorde en riktigt bra tävling och besegrade gamla rekordaren Fabian Åkerström innan Xu Hui blev för tuff i åttondelen. Kenta släppte på lagspelspressen och gick till semifinal i elitklassen och vann hela U21 klassen! Det var en ynnest för coach Sunesson att sitta vid sidan om och säga ett fåtal stackars engelska ord till vår språkbegränsade japan i setpauserna.

Om det var Örebroresan eller inte låter vi vara osagt men något spel mot Österlen blev det varken för Arvid eller Kenta utan Simon, Törna och Michal tog de tre medaljplatserna i startuppställningen. Till denna matchen verkade Simon blivit smittad av Kentas nervositet och förlorade båda sina matchern. Den ena av dem kan vi ändå vara lite nöjda med då det var Viktor Görman som trots allt tillhör Rekordfamiljen och länge har slitit för att komma vidare efter flera otursamma skador! Törna visade istället på riktigt vart skåpet ska stå och besegrade både Wang Dian Yang och Admir Duranspahic med bomber och granater, blandat med blixtar och dunder.

Magiska under har ju skett i idrottens värld men en slutspelsplats ska vara svår att missa nu. Dessutom gav segern oss det självförtroende som kan fälla avgörandet nu när SM och Tjeckiska mästerskapen ska avgöras under helgen. Så nu blir det full laddning inför det och sista svepet i pingisligan!

Äntligen vinst!

Det blev vinst med 4-2 i hemmamatchen mot Österlen. Törna var på sitt allra bästa spelhumör och inledde med att besegra Wang Dian Yang och följde upp med vinst mot bosniern Duranspahic! Även Michal spelade stabilt och vann båda sina matcher mot Viktor Görman och Duranspahic! Simon hade det tyngre och föll i båda sina matcher efter en inte helt tillfredsställande insats.

Skönt med en vinst nu när vi går in i SM-veckan och laddar inför helgen! Kul att få se Viktor spela så bra som vi vet att han kan även inför en ”hemmapublik”!

Här kan ni läsa vad HD skriver efter matchen. Viktig seger för Rekord

Måndagsmatch mot Österlen

En vecka efter förlusten mot Spårvägen är det dags för revansch mot Österlen imorgon måndag. Matchstarten är som vanligt 18.30 och var gärna där en stund innan för att titta på inslagning och för att hinna få i er en kopp kaffe och en bra sittplats!

I Österlens lag ingår en av seriens vassaste spelare i kinesen Wang Dian Yan som tillsammans med en utlänning i form av antingen Jeremy Petiot eller Admir Duranspahic gör livet svårt för många motståndare. Till detta har de vår egna Viktor Görman som gör ”hemmadebut” i ett motståndarlag. Matchen är väldigt viktig för båda lagen då Österlen jobbar för att komma till slutspel eller att slippa degradering. Vi har efter två förluster tappat lite mark i kampen om 3e platsen och ska göra vårt yttersta för att vända på trenden!

18.30 Idrottens Hus B-hall är alltså morgondagens begivenhet och vi hoppas på storpublik till matchen!

Förlust borta mot Spårvägen!

Det blev en ny förlust för herrarna, denna gången borta mot Spårvägen. Törna och Michal tog varsin seger där Spårvägens japan Jin Takuya blev för svår för båda. Nu är det uppryckning som gäller inför måndagens hemmamatch mot Österlen!

Ny pingisskola våren 2015

Nu är det dags igen! Under våren startar vi upp en ny pingisskola för både pojkar och flickor som går i årskurs 1-3. Starten för denna nya grupp är onsdagen den 25 februari klockan 17.00-18.00, och platsen är Idrottens Hus i B-hallen. Kostnaden är 300 kronor och anmälan görs till kansliet. I bifogat dokument nedan finner ni all information som behövs.
Välkomna!

Pingisskola våren 2015

Pensionärernas BTK årsmöte 2015

Pensionärernas BTK avhåller sitt årsmöte måndagen den 23 februari kl 12,30 på IH i gamla kafeterian. Efter mötet gästas vi av några välkända pingisprofiler . Eftersom föreningen bjuder på förtäring i samband med mötet ber vi er anmäla er senast 16 februari. Anmälan kan göra på listan i träningslokalen . Det går även bra att anmäla direkt per telefon: Sven Levin 070 – 3230994 eller Lars Bergström 042 -283957 .

Välkomna !

Med vänlig hälsning Sven

Förlust mot Eslöv!

Det blev tyvärr ännu en förlust mot starka Eslöv, denna gången med 1-4. Vår seger togs av Simon men i andra spelomgången var både Simon och Törna att ro hem sina matcher. Istället blev det underläge 1-3 och slutligen 1-4. Anton ställde några snabba frågor till lagledarna efter drabbningen och det sammanfattas här under.

Eslöv hade marginalerna med sig när man tog med sig alla poängen från bortamatchen mot BTK Rekord.
– Vi inledde matchen svagare än normalt, men spelade upp oss och hade tur vid några avgörande bollar idag, sa en nöjd Peter Andersson, tränare i Eslöv.
– Vi bjöd vår hemmapublik på stundtals riktigt fint spel, men tyvärr så räckte vi inte till hela vägen, mot Eslövs rutinerade spelare, summerade Arvid Sunesson Rekords kväll.

Matchdax mot Eslöv imorgon!

18.30 smäller det på IH igen. Denna gången kommer pingisligadominanterna Eslöv AI på besök. Ett Eslöv som senast förlorade mot Halmstad och ligger för närvarande på andra plats i tabellen. I hemmalaget är alla kurerade plus att Kenta Tazoe från Japan har kommit för att stärka laget och gruppen. Vilka som spelar blir in i det sista hemligt men oavsett så kommer det vara en hejdundrande match att bevittna så det är inget ni vill missa!

Eslöv affisch

Tävlingsframgångar på lördagen!

I lördags var vi representerade både nere i Simrishamn och uppe i Trollhättan. Och på båda platserna blev det segrar på båda platserna!

Vi börjar med rapporten uppe i Trollhättan där Linus Karlsson tillsammans med Filip och och Sebastian var på besök i de västergötska skogarna (det blev förmodligen även ett besök i dalsland där Filip kommer ifrån). Från tävlingen rapporterades det om att Sibbe tyvärr inte gick vidare från gruppen i varken HJ 17 eller HJ 20. Linus vann alla sina matcher i sin 20 grupp, alla i skilje! Däremot tog det stopp för Linus resa i den första slutspelsmatchen. Filip dominerade hela tävlingen och vann båda klasserna men där han i de båda semifinalerna fick kämpa ordentligt och vann båda två med 2 bollar i det avgörande setet. Finalerna var sedan aningens enklare och en nöjd Filip infriade förhoppningarna inför hemmapubliken!

Filip 1a

Nere i Simrishamn spelades Österlenmästerskapen och våra yngre deltagare var Noah Svensson och Ted Lovén i P11 klassen.  Här gjorde Ted en strålande start och slog den högst seedade spelaren i gruppen och gick vidare till slutspel. Där föll han tyvärr i kvartsfinalen i en hård femsetare. Noah tog sig ända till semifinal efter att samma spelare som Ted slagit gruppen blivit för svår.

Kvar för dagen var Viktor Görman och Robin Pettersson i senior klassen. Robin spelade även en framgångsrik dubbel tillsammans med Höganäs Fredrik Staerk. Där gick man hela vägen och vann efter att i både semi och final behövt använda alla 5 set för att vinna!

Efter att vunnit sina grupper så vann de även sina kvartsfinalen tämligen enkelt där Viktor slog ut Robins dubbelpartner Staerk med 3-0. I semifinalen blev det 2 möten mellan Rekord och Eslöv då Viktor mötte Melker Nilsson och Robin tog sig an Truls Möregårdh. Båda matcherna slutade 3-1 till de toppseedade vilket innebar en final mellan Viktor och Truls. Den blev lång och jämn och skulle avgöras i ett femte set. Här blev det precis så spännande som arrangörer hoppas att elitfinalerna ska bli och Viktor kunde efter mycket trubbel vinna med 12-10 och tog alltså hem Österlenmästerskapet 2015!

Stort grattis till alla segrarna under helgen och bra jobbat alla andra!