Kul i Juli 22/7

En återkommande tradition varje sommar är att hjälpa till och sälja program i ”Grytan” när det är Kul i Juli evenemang. I tisdags ställde ett stort gäng upp för att senare på kvällen när showen var slut även tömma scenen på rekvisitan. Detta ger ett skönt tillskott i den hårt prövade klubbkassan. Nu på tisdag den 28e är det dags igen, då skall vi bära och stapla bänkar på kvällen. Ett tack till alla er som ställt upp och ställer upp igen på tisdag, nu hoppas vi bara på bra väder också….

kulijuli-2015-1

”Utomhus-kansliet”

kulijuli-2015-2

Holm på språng och publik börjar ta plats.

Nytt silver för Malte!

Efter en sannerligen imponerande insats i dubbelklassen på EM tog sig Malte tillsammans med Simon Söderlund sig ändå fram till finalen av mästerskapet! Fantastiska insatser i segrarna i åttondel, kvart och semi slutade med en 1-3 förlust i finalen. Enastående gjort och ett stort grattis till grabbarna till sitt andra silver i tävlingen!

Malte och herrjuinorlaget till final på EM

Det blev en gastkramande tillställning i semifinalen mot Slovenien nere i Bratislava! Det svenska laget hade ändrat om manskapet inför matchen och ställt upp Malte som 3a (tidigare har han varit 2a i de flesta matcherna). En taktik som för Sverige betydde att man försökte få sin etta Anton Källberg att ta två segrar samtidigt som Malte gavs en chans mot Sloveniens 3a.

När Malte steg in i hagen hade Oskar Perman med näsblod förlorat men Källberg vunnit och ställningen var alltså 1-1! Stor press på Malte och matchen blev jämn och nervig! 2-2 i set blev det självklart men då visade Malte både klass och mental styrka och vann relativt komfortabelt efter att fått en bra start!

I matchen efter hamnade Källberg i underläge med 0-2 och hade även två matchbollar mot sig. Mycket tydde på slovensk kvittering och en avgörande match. Källberg kämpade sig tillbaka men hamnade vid 2-2 i set i nytt underläge och återigen nedstämda miner i svensklägret. Men med nerverna i styr vändes matchen till 11-9 seger i det femte setet och med det resultatet gick grabbarna fram till finalen!

En final som spelas mot storfavoriterna Frankrike imorgon klockan 19.30! Den streamas (visas live på internet) med all säkerhet på Laola1.tv så gå in där för att följa kampen om guldet. På länken sändes det under hela mästerskapet så regnar det ute finns det allt som oftast pingis på datorn!

Victor 2:a på Öland

IMG_2566

Under den förra helgen spelades den klassiska sommartävlingen på Öland, Enigspelen. Denna gången var Ted Lovén och Victor Jensberg med från Rekord. För Ted gick det tungt i värmen men som coach gick det desto bättre. Victor gick nämligen hela vägen till final med Ted utanför hagen till sin hjälp! För båda två innebar tävlingen möte med nya spelare vilket alltid innebär nya utmaningar! Till sist blev dock en kille från Frej för svår i finalen för Victor efter många bra matcher! Men ett stort grattis till andraplatsen och ytterligare en stor pokal att ställa i prisskåpet!

Flaggan överlämnad…..

Nu är Veteran EM 2015 i Tampere, Finland avslutat. Det innebär att stafettpinnen nu är överlämnad till SBTF/BTK Rekord. Under avslutnings ceremonin överlämnades EM-flaggan till Hans Westling. I juni 2017 kommer flaggan att hissas i Helsingborg. Nu stundar ett långt och mödosamt arbete att planera och förbereda för att genomföra ett bra arrangemang då gäster från hela Europa kommer hit till oss.

veteran-em-2015-1

Zdenko Kriz och Hans Westling

 

veteran-em-2015-2

Hans Westling och Ronald Kramer

 

Maltes tankar inför U-EM

Idag börjar Ungomds-EM i Bratislava för våran Malte Möregårdh! På plats i Bratislava fick vi igår tag i honom och fick svar på lite frågor inför tävlingen!

Tjena Malte, gick resan bra?

Jadå! Allt har gått jättebra och det ska bli skönt att få känna lite på hallen ikväll inför morgondagens matcher!

Hur har förberedelserna sett ut sen SM i maj och hur känns formen?

Det var en tuff tävlingsmånad i maj med mycket bra matcher som jag kunde lära mig av. I juni och i början av juli har jag hunnit med två UEM-läger i Köping. Det första lägret var tufft med mycket fys och fotarbete. På det andra lägret så var det mycket individuellt förutom serve, retur som gällde för alla. Upplägget har passat mig bra när jag kunnat köra bra på hemmaplan mellan lägrena. Körde lättare träning dagarna innan jag åkte för att kroppen skulle kännas bra. Formen och serven känns grym!

Härligt att höra! För alla som kanske inte har full koll på hur ett J-EM är upplagt, kan du förklara vilka klasser som spelas och vilka som spelas när?

Tävlingen inleds med lagspel de första dagarna fram tills tisdag då finalen spelas. På onsdag är det vilodag med förmodligen endast en mixed match. Sedan är det singel och dubbel 16 till 19 juli!

Tack för infon! Vad ser du mest fram emot på resan och turneringen!

Ser mest fram emot lagspelet och erfarenheten att spela ett så stort mästerskap. Lagspelet ska bli grymt kul eftersom vi har en så god stämningen inom laget. Alla vet att det kan gå riktigt bra för oss om vi är på hugget både i hagen och på bänken.

Hur gör du för att hålla spelnivån hög under den långa tävlingen, med plattor, värmen, trött kropp osv.?

Jag ska se till att vila så bra jag kan när jag inte spelar så att inte mycket energi går åt till annat. Eftersom att det är så varmt i hallen är det viktigt att dricka mycket vatten och få i sig salter. Stigasponsrad som jag är så har jag givetvis med mig mycket extra plattor som kommer gå åt under det långa mästerskapet.

I vilka klasser finns de bästa möjligheterna och vad är dina mål under tävlingen?

Mina mål med tävlingen är att ta 2 medaljer varav ett guld. Känns som vi har störst möjligheter i lag där vi är andra seedade. Ska bli grymt kul med mitt första EM!

Låter bra! Tack svaren och lycka till!

Tack så mycket!

Malte landslag Malte och svenska herrjuniorerna börjar idag tisdag kl 13.00 mot Slovakien!

Pontus på äventyr i Korea!

Just nu befinner sig Pontus Rööse i Sydkorea och deltar i Universiaden! Tävlingen för studenter världen över har lockat 13 500 deltagare, vilket är fler än senaste OS i London.

Precis som på vanliga OS var det invigning och samtliga deltagare bor i en så kallad OS-by. Mer om allt detta hoppas vi Pontus kan berätta mer om när han kommer hem!

I tävlingen började det med lagspel där Sverige tog sig vidare som gruppetta efter en imponerande seger mot Hong Kong! Pontus vann sina båda matcher han spelade men fick trots detta inte förtroendet senare i slutspelet. Där tog dessvärre stopp direkt för laget mot Tyskland, man föll i en jämn match med 2-3!

I dagens dubbelspel föll han direkt i herrdubbeln i par med Viktor Swahn från Stockholm. Man förlorade med 1-3 mot ett tredjeseedat par från Taiwan.

I mixeddubbeln gick det däremot bättre där han tillsammans med Maria Engelsson även hon från Stockholm. Man vann idag båda sina matcher och är klara för åttondelsfinaler imorgon! Det är också imorgon singelspelet drar igång!

Nöjd Pontus

Curre på Veteran EM

Curt är på Veteran EM i Tammerfors, Finland med en delegation för att studera arrangemanget inför vårt eget som ju hålls juni 2017. Tävlingarna pågår mellan 29/6-4/7. På plats med Curre är även Sofia Erkheikki från föreningen. Vill ni följa tävlingen gör ni det enklast via länken nedan:

Veteran EM 2015

 

 

 

Veteran-EM2015