Soc kval 2015

Inför Swedish Open Championship som går av stapeln i November arrangerade SBTF en tävling med 4 platser i potten. Det var 12 uttagna spelare där Simon var en av dem och efter återbud av Törna kom även Malte med.

Tävlingen skulle avgöras genom att det spelades 4 stycken 3-mannagrupper där 2 går vidare till en avgörande match om en plats i SOC.

Simon hamnade i grupp med Harald Andersson från Halmstad och Anders Eriksson från SUIF. Malte fick även han en SUIF:are, Viktor Brodd och som tredje spelare i gruppen var det Alexander Franzén.

Simon föll i första matchen mot Harald som sedan också  vann mot Anders. Det ledde alltså fram till en avgörande match mellan Simon och Anders, vinnaren skulle gå vidare till den avgörande matchen om SOC platsen. Matchen blev ett drama och när matchen var färdig var det tyvärr Anders som stod som segrare med 3-2.

Malte hade i sin grupp börjat strålande och imponerande vunnit mot Brodd med 3-2. När Brodd sedan vann mot Franzén med 3-1 så behövde Malte minst ta 2 set för att gå vidare. Efter ännu en lång och gastkramande match så lyckades Malte stå som segrare med 3-2 ännu en gång!

I den avgörande matchen ställdes Malte på eftermiddagen mot tvåan i den fjärde gruppen, Fabian Åkerström. Gamla klubbkompisar både i Växjö och Rekord. Till den avgörande matchen ändrades matchformatet från bäst av fem set, till bäst av sju.

Denna gången lyckades inte Malte hålla hela vägen utan föll med 2-4. Tung förlust som gällde mycket men en väldigt bra speldag för Malte trots det!

Nu får alla spelarna visa upp sig så mycket man kan för att bli uttagna av förbundet till tävlingen uppe i Stockholm!

Ombudsgalan 2015

BTK Rekord blev inbjudna till Folkspels (Bingolotto) ombudsgala som en av de 50 bäst säljande föreningarna tillsammans med de 50 bästa butikerna, det gav föreningen 10.000 kr i utlottningen som följde, och på plats i Göteborg var Bengt Levin.
Nedan i länken finner ni några bilder från den dagen och vi kan särskilt rekommendera den unika bilden på en synnerligen uppklädd ”kansli-dräng” lite längre ner i dokumentet, en fröjd för ögat!!

Ombudsgalan 2015

Info Rekordspelen 2015

Under rubriken arrangemang finns nu information tillgängligt samt länk till Ondata där liveresultat kommer finnas och uppdateras kontinuerligt under tävlingens gång.

Oavgjort borta mot Halmstad

Efter en lång och hård match slutade det hela med 3-3. Det hela började tungt när både Simon och debuterande Jesper föll med 1-3 och Rekord hamnade i underläge med 0-2. Törna krigade sedan hem sin match mot Harald Andersson med 14-12 i avgörande set. Samtidigt började Simon plötsligt spela strålande pingis mot kommande svenska EM-spelaren Mattias Karlsson och vann med 3-1!

2-2 var förutsättningarna innan de sista två matcherna skulle starta. Jesper hade det fortfarande kämpigt och Harald spelade för säkert och vann med 3-0. Ungefär samtidigt låg Törna under med 0-2 mot Fabian Åkerström, vår gamla klubbkompis. Törna hade långt ifrån gett upp och stod till slut som segrare och ordnade i och med det en poäng hem till Helsingborg!

Nästa match för laget är hemmamatchen mot Warta den 7 oktober!

3 poäng för Rekord B i premiären

Grabbarna och gubben i Rekord B hade i helgen seriepremiär. Efter en rejäl tacouppladdning hemma hos Lena under lördagskvällen var t.o.m Jesper redo och i tid för matcher uppe i Göteborg. Arvid hade kaffe i termosen och en linda runt handen för att försöka klara av dagen. Tillsammans med Rööse och Timmie var det möte mot Falkenberg på morgonen.

Falkenberg med Robert Eriksson i spetsen visade sig vara en jämnbördig motståndare då ingen rådde på Robert där Arvid var närmast i sin 1-3 förlust. Med 2-1 i singelkvot för Jepser, Pontus och Arvid och en dubbelseger för Rööse/Sunesson togs 1 poäng efter en lång och härlig match.

En  lång väntan på maten gjorde att pausen inte blev så lång innan derbyt mot Höganäs tog sin början. Arvid och Filip var snabbast i maten och fick också börja! Och efter starten där Arvid vann med 11-9 i femte mot Henrik Selmquist och Filip förlorade mot Roger Öberg så var det inte mycket mer spänning utan matchen bjöd på en hel del goda kommentarer och underhållande spel. Slutet mellan Arvid och Fredrik Staerk var en batalj i slag runt nätet direkt efter serve där domaren inte riktigt förstod vad som hände.

8-1 blev slutresultatet och vi kunde ta oss hem mot Helsingborg ganska nöjda och belåtna efter dags gott arbete!

 

image

Lena fyllde 50 år!

Ett stort tack till er alla ”goa” Rekordare för uppvaktningen på min 50-årsdag! Och tusen tusen tack
för den härliga överraskningsfesten som ni ordnat för mig! En underbar dag och kväll som jag
kommer att njuta av länge! Stort varmt tack!
Kram Lena

Seriestart för herrarna säsongen 15/16

Imorgon startar säsongen även för herrarna i Pingisligan, borta mot Halmstad med start kl. 18.30 vilket lär bli en tuff uppgift. Som uppladdning kan ni läsa en artikel om Jesper från Helsingborgs Dagblad:

http://www.hd.se/sport/2015/09/20/laddat-i-kina-infor-ligadebuten/

Kan ni inte åka till Halmstad så följer ni matchen bäst via SBTFs hemsida:

http://iof1.idrottonline.se/SvenskaBordtennisforbundet/Tavling/

 

Rapport damer division 2

Säsongspremiär för damlaget i Div2!

Vårt damlag inledde säsongen med en fin vinst med 6-1 mot Våxtorp. Lite premiär nervositet fanns dock där, men ett bra fokus gjorde att tjejerna fixade detta lagets första vinst. Sofia 2-0, Dorentina 2-0, Amanda 1-1. I dubbeln vann Sofia och Dorentina.
I andra matchen var motståndet lite tuffare i form av två danskor och en vitryska, representerande Kävlinge. Tyvärr kom riktiga premiärnerver i spel i denna match. Matchen slutade 2-6, men bakom siffrorna var det jämt spel och vi var inte långt från att sluta minst 5-5. Dorentina 1-1, Emma 0-2, Sofia 1-2. Förlust i dubbel för Dorentina och Sofia.
Vi tar nya tag och förbereder oss för nästa omgång.
/Patrik

Viktoriahuset 2015 startar!

Då är det snart dags för att starta upp verksamheten i Viktoriahuset på Planteringen. Den 24/9 mellan kl. 14.30 -16.00 på torsdagar finns BTK Rekord på plats för att hålla i bordtennis- aktivitet/träning.
Vi hälsar alla välkomna, gamla som nya ungdomar!

Rättelse pingisskola!

Det var fel startdatum som angavs på Pingisskolan, rätt datum när Pingisskolan startar är 151014!