Soc kval 2015

Inför Swedish Open Championship som går av stapeln i November arrangerade SBTF en tävling med 4 platser i potten. Det var 12 uttagna spelare där Simon var en av dem och efter återbud av Törna kom även Malte med.

Tävlingen skulle avgöras genom att det spelades 4 stycken 3-mannagrupper där 2 går vidare till en avgörande match om en plats i SOC.

Simon hamnade i grupp med Harald Andersson från Halmstad och Anders Eriksson från SUIF. Malte fick även han en SUIF:are, Viktor Brodd och som tredje spelare i gruppen var det Alexander Franzén.

Simon föll i första matchen mot Harald som sedan också  vann mot Anders. Det ledde alltså fram till en avgörande match mellan Simon och Anders, vinnaren skulle gå vidare till den avgörande matchen om SOC platsen. Matchen blev ett drama och när matchen var färdig var det tyvärr Anders som stod som segrare med 3-2.

Malte hade i sin grupp börjat strålande och imponerande vunnit mot Brodd med 3-2. När Brodd sedan vann mot Franzén med 3-1 så behövde Malte minst ta 2 set för att gå vidare. Efter ännu en lång och gastkramande match så lyckades Malte stå som segrare med 3-2 ännu en gång!

I den avgörande matchen ställdes Malte på eftermiddagen mot tvåan i den fjärde gruppen, Fabian Åkerström. Gamla klubbkompisar både i Växjö och Rekord. Till den avgörande matchen ändrades matchformatet från bäst av fem set, till bäst av sju.

Denna gången lyckades inte Malte hålla hela vägen utan föll med 2-4. Tung förlust som gällde mycket men en väldigt bra speldag för Malte trots det!

Nu får alla spelarna visa upp sig så mycket man kan för att bli uttagna av förbundet till tävlingen uppe i Stockholm!

Ombudsgalan 2015

BTK Rekord blev inbjudna till Folkspels (Bingolotto) ombudsgala som en av de 50 bäst säljande föreningarna tillsammans med de 50 bästa butikerna, det gav föreningen 10.000 kr i utlottningen som följde, och på plats i Göteborg var Bengt Levin.
Nedan i länken finner ni några bilder från den dagen och vi kan särskilt rekommendera den unika bilden på en synnerligen uppklädd ”kansli-dräng” lite längre ner i dokumentet, en fröjd för ögat!!

Ombudsgalan 2015