Förlust mot Falkenberg

Det blev dessvärre ytterliggare en förlust i årets Pingisliga. Denna gången var det ett bortamöte mot Falkenberg som blev för tufft. Simon, Törna och Wang föll med minsta möjliga marginal 2-4. Det var till och med jämnare än siffrorna visar då vi i 3 av matcherna föll med 2-3 i set varav två av dessa var med 9-11.

Våra matcher togs av Törna som slog Robban Eriksson (som förövrigt fyller 30 idag) samt Wang som besegrade Ghosh. Simon föll återigen i sina båda matcher och tackar nog glatt för vilan nu inför nästa match i serien!

Råås rapport från Div 2

Våra tappra damer i Div 2 tog emot Halmstad och Kågeröd på hemmaplan i helgen. Det blev förlust mot Halmstad och vinst mot Kågeröd. Med Emma sjuk för dagen var det upp till Sofia, Dorentina och Amanda att försvara lagets färger. I första matchen toppade Halmstad laget med Malin Nilsson och Jennie Edvinsson som ledde vägen till en seger med 6-1. Dorentina stod för den enda vinsten mot Sara Palm.
I den andra matchen mot Kågeröd höll en halvskadad Sofia ställningen tillsammans med Dorentina, där båda vann samtliga sina matcher inklusive dubbeln. Amanda förlorade en tuff 5-setare med 9-11 i avgörande set mot Angelica Rasmussen. Amanda fick dock en lite revansch när hon vann sin sista match, som dock inte räknades, eftersom Sofia stabilt avslutade sin sista match med klara 3-0. Matchen slutade med vinst 6-2.
Matchstatistik för dagen, Dorentina 3-1, Sofia 3-2, Amanda 0-4, Dubbel 1-1. Bra kämpat!

Patrik, lagledare

 

raa2015-2016

Patrik Gavelin, Amanda Gavelin, Sofia Malmsten och Dorentina Shabani.

Malte till Junior-VM!!

Rekords Malte Möregårdh är uttagen till Junior-VM, som avgörs i franska Vendée i Frankrike den 29 november till 6 december.
Övriga i herrjuniorlaget: Anton Källberg, Simon Söderlund och Oscar Perman.

Nyutbildade ungdomsledare!

Alla våra filbornaelever med undantag från Malte men med extra deltagarna Arvid och Jesper genom gick under måndagen och tisdagen förbundets Ungdom 1 utbildning. Efter långa dagar med mycket lärande, både praktiskt och teoretiskt så avslutades det hela för ”eleverna” med en uppgift där de ska fylla i sina uppdragstimmar för att slutföra utbildningen!

Det innebär alltså att vi nu har 9 stycken nyutbildade tränare i klubben som kommer jobba med våra ungdomar varje vecka! Vilket givetvis är bra både för spelarna och hela klubben!

image

Inbjudan Veteran-SM 2016

Då ligger även inbjudan samt information ute om Veteran-SM 2016. I menyn under ”Arrangemang” finner inbjudan.

Idrottsrabatten höst 2015

Nu är det dags! Köp häftet Idrottsrabatten av oss och få tillgång till en massa förmånliga erbjudanden! Därtill tjänar föreningen en hacka på varje häfte också.

Kontakta kansliet på 042-14 87 18 eller via mail: btk.rekord@telia.com

Mer information om alla rabatterna hittar ni här:

Idrottsrabatten höst 2015

 

Inbjudan Lilla Rekord-Cupen 2015

Nu ligger inbjudan till Lilla Rekord-Cupen 2015 ute, under arrangemang i menyn på hemsidan hittar ni denna.

Förlust mot SUIF

Det blev en förlust med 2-4 mot Söderhamn hemma på IH. Det började med 0-2 i den första omgången, något vi aldrig lyckades plocka in! Törna var återigen den som höll fanan högst och hade till och med 2 matchbollar till att plocka 2 segrar. Nu fick han nöja sig med att besegra Anthony Tran. Vårat nyförvärv från Kina debuterade och fick efter en första stel match spela ut lite mot Viktor Brodd, en match som han till slut vann med 3-2!

Nu är det tungt i laget men vi räknar med att med en nyladdning, träning och lagsammanhållningen så vänder det här!

Hemmamatch 15/10 18.30 mot SUIF

Imorgon 18.30 är det dags för Rekord att ta revansch för förra veckans förlust hemma mot Warta! Grabbarna i laget har tränat hårt, taggat till ordentligt och är nu redo för en ordentlig kamp där vi ska ge mer än 100% för att stå som segrare.

Bortalaget från Söderhamn är alltid en tuff motståndare i Pingisligan. Samtidigt är det även ett av seriens roligaste lag att möta pga tradition och att de spelar med enbart svenska spelare även denna säsongen. Denna gången är det även kryddat med det sammarbete vi hade under sommaren då vi hade 2 bra träningsveckor tillsammans.

I deras lag finns två av seriens bästa spelare i duon Viktor Brodd och Hampus Nordberg. Dessa två är numera stommen i laget efter att i flera år varit steget bakom spelare som Jens Lundquist och Jon Persson.

Tätt bakom väntar både Anthony Tran och Anders Eriksson på att fortsätta karriärsstegen. Anthony är den som spelat mest under de senaste åren och har sedan han flyttade upp från Stockholm tagit mängder med skalper men i perioder saknat stabiliteten. Han är oavsett spelnivå alltid sevärd i hagen. Anders har å sin sida alltid levererat när han fått chansen och han har ett giftigt spel och en snabbhet i klass med Simon när han spelar.

 

Till denna match har hemmalaget Rekord fått hela laget på plats och mycket talar väl för att det blir en toppning vilket innebär Andreas och Simon, kryddat med Wang Zhi Xu. Nyförvärvet från Kävlinge/Kina som ska ge oss den extra tyngd som ska leda oss till slutspel och vidare!

Detta är en match ni inte vill missa! Så kom till Idrottens Hus B-hall 18.30 imorgon torsdag och upplev idrottsunderhållning när det är som bäst!

Region top 12 avslutat

Regions top 12 spelades som det rapporterats om i Lessebo. Efter första dagen stod Dorentina och Amanda utan segrar medan Timmie hade 4-2 och Filip 5-1 i kvot.

Andra dagen skulle 5 matchers spelas och de 2 första platserna som innebär att man går vidare till Riksfinalen i Stockholm skulle bestämmas. Bäst chans hade på förhand uppenbart Filip med Timmie tätt bakom med en seger inbördes i bagaget. Båda två började dagen med tuffa matcher mot materialspelare som båda till slut med nöp och näppe vann.
Dorentina väntade tills söndagens tredje omgång innan hon vann sin första match, en match som för första gången avgjordes efter att killarnas matcher var spelade. 3-1 mot Fanny Månsson innebar första segern! Senare avslutad hon också galant när hon vann sista matchen även den med 3-1! En som också avslutade som man ska göra i ett top 12 var Amanda. I sin första top 12 tävling gick det tungt med 3 skiljeförluster trots bra spel allt som oftast. Men till slut gav allt slit resultat och hon vann dagens sista match med 3-1!

Pojkarna hade på sin del av hallen spelat lite upp och ner och Filip hade inför de 2 sista matcherna fortfarande bara förlorat mot Timmie i den första omgången. Timmie hade förlorat en match under söndagen vilken gjorde det till 3 totalt. Han hade å sin sida 2 enklare matcher kvar vilka han mycket riktigt också vann med 3-0 båda två.

För Filip var det svårare som skulle möta ettan och tvåan från den andra gruppen. Först mötte han Daniel Gustafsson från Hultsfred med långnabb/kortnabb kombination. Det blev tyvärr en för svår nöt att knäcka och 1-3 var ett faktum. I praktik innebar det inte så mycket för Filips chanser att nå riksfinalen utan det skulle bli en avgörande match mot Hannes Branting spelandes från Åsa om en direktplats.
Matchen började bra och Filip tog ledningen med 5-1 innan det plötsligt vände helt och hållet likt en uppkastad pannkaka. Branting vann första setet och av bara farten set 2 och 3 också. Det blev då en matchkvot på 8-3 för Filip vilket även Timmie hade som iom. det smög sig förbi till en tredjeplats och en reservplats till Stockholm.timmiepall