Region top 12 avslutat

Regions top 12 spelades som det rapporterats om i Lessebo. Efter första dagen stod Dorentina och Amanda utan segrar medan Timmie hade 4-2 och Filip 5-1 i kvot.

Andra dagen skulle 5 matchers spelas och de 2 första platserna som innebär att man går vidare till Riksfinalen i Stockholm skulle bestämmas. Bäst chans hade på förhand uppenbart Filip med Timmie tätt bakom med en seger inbördes i bagaget. Båda två började dagen med tuffa matcher mot materialspelare som båda till slut med nöp och näppe vann.
Dorentina väntade tills söndagens tredje omgång innan hon vann sin första match, en match som för första gången avgjordes efter att killarnas matcher var spelade. 3-1 mot Fanny Månsson innebar första segern! Senare avslutad hon också galant när hon vann sista matchen även den med 3-1! En som också avslutade som man ska göra i ett top 12 var Amanda. I sin första top 12 tävling gick det tungt med 3 skiljeförluster trots bra spel allt som oftast. Men till slut gav allt slit resultat och hon vann dagens sista match med 3-1!

Pojkarna hade på sin del av hallen spelat lite upp och ner och Filip hade inför de 2 sista matcherna fortfarande bara förlorat mot Timmie i den första omgången. Timmie hade förlorat en match under söndagen vilken gjorde det till 3 totalt. Han hade å sin sida 2 enklare matcher kvar vilka han mycket riktigt också vann med 3-0 båda två.

För Filip var det svårare som skulle möta ettan och tvåan från den andra gruppen. Först mötte han Daniel Gustafsson från Hultsfred med långnabb/kortnabb kombination. Det blev tyvärr en för svår nöt att knäcka och 1-3 var ett faktum. I praktik innebar det inte så mycket för Filips chanser att nå riksfinalen utan det skulle bli en avgörande match mot Hannes Branting spelandes från Åsa om en direktplats.
Matchen började bra och Filip tog ledningen med 5-1 innan det plötsligt vände helt och hållet likt en uppkastad pannkaka. Branting vann första setet och av bara farten set 2 och 3 också. Det blev då en matchkvot på 8-3 för Filip vilket även Timmie hade som iom. det smög sig förbi till en tredjeplats och en reservplats till Stockholm.timmiepall