Tack för Veteran-SM 2016

Ett stort tack till alla Er underbara människor som ställt upp och hjälpt BTK Rekord att arrangera Veteran-SM 2016 under fyra väldigt intensiva dagar, från sekretariat till domare , cafeteriapersonal och ”hall-rivare” (för all del IH:s vaktmästare också), ingen nämnd och ingen glömd. TACK!

Styrelsen BTK Rekord

Veteran SMs avslutande dag

här!Idag så avslutades ett härligt mästerskap med minst lika härligt dubbelspel. Det var i de yngre ålderklasserna medaljerna skulle fördelas idag, 30, 40 och 50 åringarna.

Precis som de tidigare dagarna så innehöll dagen många spännande matcher och minst lika mycket trevligt prat, både på läktaren och i hagen.

För klubbens del så blev det ännu en medalj och det blev alltså minst en medalj om dagen. Även idag var det Robin Pettersson som i par med IFK Lunds Philip Lövgren tog en silvermedalj i HD30! Förlusten i finalen var mot 30-årsklassens dominanter detta året bröderna Engblom!

Alla resultaten hittar ni via http://resultat.ondata.se och bilder från dagen med de flesta prispallar kommer här nedanför.

image image image

Veteran SM Lördag

Lördagens spel är nu avslutat och det med singelklasser för ungdommarna i 30, 40 och 50 åringarna. För klubbens del var det Robin Pettersson som stod för framgången när har fixade en bronspeng!

Nu förbereder vi oss inför morgondagen som är sista dagen på denna härliga tävling! Det är dubbelspel som väntar och vi hoppas på en fin avslutning!

Här  nedan kommer dagens bilder, främst från prispallen!

Resultat hittar ni som vanligt via: http://resultat.ondata.se/000269/

image image image image image image image image image image image

Veteran SM dag 2

Dagens spel innehöll både dubbelspel och lagspel. Dubbelspelet var det som började och lagspelet fick avsluta tillställningen.

Det blev en väldigt lång dag med många dramatiska matcher där finalen i HS 40 mellan Vassunda och Riddaren var en av de stora guldglimtarna där Vassunda till sist slet hem sista avgörande matchen med 11-9 i femte. En annan ögonbrynshöjare var kvällens sista match där KFUM Norrköping till slut kunde avgöra mot Tullinge när klockan passerat 22.40! Det får nog bli en snabb öl på hotellet innan grabbarna förbereder sig för morgondagens spel!

Här följer ett gäng bilder och resultaten finner ni enklast via: Resultat Ondata

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Veteran SM är igång!

Nu har äntligen veteran SM 2016 kommit igång och även fått sina första mästare!

Det har spelat många jämna fina matcher men det som är det härligaste man känner av vi sidan är den härliga kamratandan som råder i hela hallen. Om det så är en komentar mellan bollarna eller snacket direkt i hagen efter matchen!

Vi ser redan fram emot morgondagen.

För att få ta del av video och bilder hänvisar vi till våra sociala medier som Instagram och Facebook där det uppdateras mer löpande under dagen.

Här kommer dock ett gäng bilder från dagens spel och prisutdelning. För att följa resultaten så klickar man sig vidar via länken här: Resulat Ondata

 

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Tisdagarnas fysträning

Efter kvällspasset på tisdagarna genomför klubben nu en liten extra satsning på fysen för våra spelare. Det gäller främst de som deltar i utvecklingsgruppen och våra spelare från Filbornaskolan. Alla som är med på träningen för Elit A + B är ju självklart också välkomna och Jesper Hedlund har varit med alla gånger hitills!

Passet planeras och leds av Arvid som försöker anpassa träningen för att passa den spridda gruppen av spelare. Målet är att det ska blandas allmän styrka med lite mer bordtennisspecifik träning under säsongen så om man vill ha lite av varje så gäller det att komma varje gång!

Här har vi en bild på några av kvällens hjältar! De som saknas är Liam, Dorentina, Jesper, Viktor J och till viss del Pontus som har ryggen mot kameran, linsskraj som han är.image

Ny seger för A-laget

Efter 3,5 timmes spel på IH kunde Wang Zhi Xu till slut slå matchbollen för oss till 4-1 mot Falkenberg!

Det var ett härligt drama men där hemmalaget hela tiden var steget före och kunde relativt enkelt vinna den ena av matcherna i de två första omgångarna. Det började med att Wang slog Robert Eriksson med 3-0 samtidigt som Simon hade en stenhård batalj mot indiske Gosh! Simon såg ut att gå mot en stabil 3-1 seger innan motståndaren hittade nya krafter och Simon missade en del så att det skulle bli ett avgörande set. Här var Simon klart bättre även om det blev väldigt jämnt till sist trots en 8-3 ledning. Men segern kom till slut och vi fick den perfekta starten med 2-0. I nästa omgång var det Simons tur att vinna ganska snabbt mot Robban, även om det till slut blev jämnare än det behövts.

Törna hade det desto tuffare där matchen mot Marcello Aguirre svängde fram och tillbaka innan pendeln till sist svängde till Marcellos favör och tvingade fram en avgörande omgång vid ställningen 3-1 i lagmatchen.

Där alltså Wang fick äran att avsluta kvällens arbete och i och med segern klev vi nu upp på fjärde plats i Pingisligan. Serien är extremt jämn i år och några vinster eller förluster i rad kan göra stor skillnad på placeringen så alla matcher framöver är fortfarande extremt viktiga.

Vi tackar alla som kom och stöttade laget idag och hoppas att ni kommer åter om 2 veckor (8/2) då Österlen kommer på besök!

Hemmamatch 18.30

När klockan slår 18.30 så börjar första hemmamatchen på den nya året! Denna gången står Falkenbergs BTK för motståndet och precis som Rekord vann de sin förra match.

I det förra mötet föll Rekord i en tät match med 2-4 så nu är det revansch som ska utkrävas och desto fler vi har på läktaren som stöttar desto större blir chansen till vinst!

Så ta med nära och kära, grannar och släktingar och kom och njut av idrottsunderhållning i högsta klass!

Veteran-SM uppdaterat 160122

Information gällande Veteran-SM 2016 samt erbjudande från Scandic Hotell utlagt under rubriken Arrangemang – Veteran-SM 2016!

Seger borta mot Söderhamn!

Det blev en underbart skön seger borta mot Söderhamn med 5-1. 5-1 låter inte som en bekant siffra men då Jesper vann mot Anthony Tran innan Wang hunnit besegrat Hampus Nordberg så får vi ändå stoltsera  med ett fiktivt vinstresultat.

Matchen inledes med en jämn seger för Simon mot Hampus samtidigt som Jeppe aldrig kom in i sin 0-3 förlust mot Brodd. I nästa omgång så var Simon återigen stark och vann mot Brodd med hela 3-0 väldigt stabilt! Wang tog samtidigt revansch mot Tran från i höstas!

Ställning blev då 3-1 till oss och vi bestämde oss för att det skulle bli en vinst när vi skaffat oss ett sådant bra läge! Jesper går då in och äter sig in i matchen efter att förlorat första setet. Till sist var det en halvstabil seger med 3-1! Mot hans vilja så får man ju lägga in ett grattis till första segern i Pingisligan för gossen från Linköping.

När det segern var i hamn kunde även Wang knipa sin match mot Hampus med 11-9 i femte set!

Nu blir det en härlig kebabkvällsmat innan rallybussen tar oss mot Stockholm för övernatttning!Jerker

VICTORY!