Texten om sista matchen mot J-O

Sent om sidor ges det tid att skriva en liten snutt om den historiska matchen mot Spårvägen torsdagen för 2 veckor sedan!

Redan på måndag kom det ut i tidningar, uppgifter om att säsongens sista match skulle bli J-O Waldners sista pingismatch på elitnivå!

Någon dag efter kom första samtalet och sms:et till oss i laget med frågor om hur det kändes, hur vi skulle ställa upp laget och vad han betytt för oss. Allt detta var väldigt överraskande just då men kanske inte lika nu i efterhand!

Hetsen från media verkade överdriven och när vi träffade ”Äpplet” i träningshallen dagen innan beklagade han sig över att de inte vetat det hela i tid för att boka en större hall då han räknade med att hälften av alla som skulle komma inte kunde få plats i liljeholmshallen där matchen skulle spelas. Han tipsade oss att om vi hade släkt eller vänner som ville se matchen skulle de vara där 2 timmar innan matchstart!

Jag tänkte att att det var överdrivet, att trots J-Os storhet så var uppmärksamheten i media större än viljan att se hans sista match på plats. Men oj vad fel jag hade!

Kring 4 kom vi till hallen och kön utanför entrén var så lång att den fortsatte runt hörnet på huset. Vi fick tränga oss in före de första och kom in i hallen och redan då var sittplatserna mer eller mindre fulla. Allt eftersom tiden gick trycktes det bokstavligt talat in mer människor både på den lilla läktaren men även stående runt om i hallen trängdes alla så att det till slut kom in över 400 i hallen.

Efter allt prat med olika tidningar och tv-kanaler var man mer beredd på just det men ändå blev man aningens förvånad över mängden kameror och folket runt om kring hela spektaklet. Enligt Max Ansbro som var ansvarig för mediakontakterna så var det första gången som Aftonbladet, Expressen, SVT samt TV4 alla sände live samtidigt! Allt detta gjorde själva uppladdningen aningens knepig och det var svårt att känna lugnet inför matchen som man ibland söker för att hitta rätt fokus.

Det blev uppställning och vanlig presentation tills det var dags för kvällens huvudrollsinnehavare. Då sista stavelsen på Waldner gått ut i högtalaren fortsatte ett vrål och applåder i sann Arvidklass. Något som fortsatte i att hela publiken skanderade, J-O, J-O! Detta samtidigt som de flesta av de 400 besökarna höll upp en löpsedel med ”Tack för allt Kungen”! Det var svårt att hålla ett litet leende tillbaka och gåshuden spred sig på kroppen. En aningens obekväm situation då vi behövde vinna matchen för att ha chans att gå om Warta i kampen om fjärdeplatsen. Det blev Yaos uppgift att ta hand om första matchen mot J-O där Simon skulle spela.

Matchen hoppas jag alla såg på livesändningen annars finns den säkert att se i efterhand på olika hemsidor. Jag väljer att inte skriva om de individuella matcherna men Simon blev den sista att besegras av J-O och Törna blev den sista att besegra samme man!

Det jag kan säga om matcherna var att det blev ett överjordiskt tryck kring J-Os matcher då det hade byggts upp en sarg runt hagen toppat med en VIP rad av kändisar vilket gjorde det hela till en mäktig upplevelse att vara en del av!

Efter matchen var det många olika som skulle sköta tacktal och överlämningar av diverse saker. Alla väldigt fina och lagom långa, innan J-O fick sin chans att tacka familjen, ”Äpplet”, sina forna klubbar, media och sist men inte minst motståndarlaget Rekord! ”Jag vill också rikta ett stort tack till Rekord som ställde upp på alla sätt under den här matchen med allt annorlunda runt omkring,  det är ett härligt lag och jag vill önska de lycka till i slutspelet!”

Efter matchen var det Törna som blev det stora intervjuobjektet från vårt lag i och med att han blev den sista som mötte J-O. Både från tidningar, tv och radio ville ha en del av honom!

Det hela var en underlig men härlig händelse att vara en del av. Att dessutom få vara med i laget som möter den största i dens sista match, det kommer vara med oss i resten av våra liv. J-O är och kommer förmodligen alltid att vara den största pingis/idrottsidolen vi kommer att ha, oavsett vad han gjort de senaste åren då han kanske borde slutat tidigare så har han enorm påverkan på inte bara svensk bordtennis utan även internationell bordtennis. Det han gjort och under så lång tid är svårt att ta in och svårt att uppskatta men att han varit viktigast för utvecklingen är nog svårt att diskutera.

Så med denna text vill jag tacka för matchen, för att få ha varit med om det och för allt J-O gjort under hela hans karrär!

Folkspels diplom för 2015

Folkspel tilldelade BTK Rekord ett diplom med anledning utav att föreningen är 3:e bäst i Skåne på Bingolottoförsäljning, en mycket viktig inkomst för föreningen! Topp tio föreningarna uppvaktas särskilt och vår kanslidirektör Bengt ”drängen” Levin mottog detta vilket förevigades såklart.

BTK Rekord - Diplom2015

Klubbresa till Trollungen!

På Filip Karlssons förslag efter diskussioner under en tränarutbildning så annornades det en resa upp till Trollhättan/Mellerud för att tävla i Trollungen.

Till slut blev det 3 bilar och 1 minibuss som for uppåt längs E6an med massa spelsugna ungdomar och umgängessugna vuxna!

Efter en timmes busstrul då batteriet lyckats sova lite efter hemresan från Stockholm för A-laget så kom vi iväg och till slut hem till familjen Karlsson där det vankades Tacos.

På plats var då Arvid, Dorentina, Filip, Sebastian, Linus, Matthias, Ted, Liam, Emma, Amanda, Patrik och Anton samt Örjan, Anna och Alexander som värdfamilj!

image

Glada efter att ha kommit fram och njutit av Taco!imageLugna  under bilresan? Inte riktigt!

På lördagen var det egentligen uppstigning 04.30 för mockning i stallet, tyvärr så strulade alarmen så vi kom in på frukost först vid 06.00. Tjejerna hade fått sova i ridhuset småpojkarna inne i huset och de lite större pojkarna i gäststugan ute på gården.

EFfter frukost och packning så åkte vi den knappa timmen till Trollhättan och gjorde oss klara för tävling!

imageSamlade i hallen
image

 

 

 

 

 

 

Sebbe är alltid redo!

 

Tävlingen gick väldigt bra där alla gjorde bra matcher och vi fick flera pallplatser! Bland annat segrare i både HJ20 och DJ20 genom Filip och Dorentina! Till smågrabbarnas stora besvikelse var det inget godis till segrarna i de klasserna och Matthias missade sin chans i finalen av P11!

image

Efter tävlingingsdagen var det hemresa och inhandling av pizza och godis inför mellomyset i Mellerud.

Dagen efter var det sovmorgon och packning innan vi åkte racerbussen tillbaka mot Helsingborg! Det hanns även med lite Fifa, godisätning och till sist åkte Arvid upp på en häst till de andras förtjusning! Givetvis fastnade det hela på film dessutom!

Arvid på häst

Kollar man in på vår Facebook-sida så kan man hitta fler bilder och videos från tävlingen och andra spännande saker som händer i klubben!

 

Vinst mot Spåret/Ängby

I torsdags var A-laget i Stockholm och spelade den sista grundseriematchen för säsongen. För motståndet stod Ängy/Spåret och det var en extrem händelserik och historisk match då det var Jan-Ove Waldners sista match på denna nivån! Mer om detta och ett längre inlägg om hela tillställningen kommer under veckan!

Matchen slutade med vinst (4-1) vilket kunde inneburit att vi kom fyra i serien och fått hemmafördel i kvartsfinalerna. Men då Warta också vann sin så slutade vi 5a och får bara en kvartsfinal i Helsingborg.

Matcherna i matcherna vanns av Törna och Wang med 2 vardera, där Törna fick äran att besegra J-O i hans sista match i karriären! Simon fick på sätt och vid och äran att bli den sista men långt ifrån den första att bli besegrad av samma gamle man!

Pensionärernas BTK årsmöte 2016

Pensionärerna avhåller sitt årsmöte måndagen den 29 februari kl.12.00.
Lokal : IH:s cafeteria.

Efter mötet kommer HD:s legendariske sportjournalist Walle Holmberg att berätta om sina upplevelser i sportens värld.
Eftersom föreningen bjuder på mat ber vi er anmäla er senast den 22 februari. Teckningslista finns på IH. Det går också bra att anmäla per telefon till någon i styrelsen.

Välkomna!
Pensionärernas BTK

Bortamatchen mot Spåret/Ängby webbsänds!

Ikväll sker något historiskt i Stockholm, något man sent kommer glömma. Det är dags för Rekord att möta Spåret/Ängby, det är dags för Jan Ove Waldner att säga adjö till bordtennisen.

Matchen har under veckan uppbringat en nyhetshets som var länge sedan vi kunde märka av om bordtennis. Dessutom direktssänds alltså matchen via webben. Det är inte heller bara en kanal som väljer att visa den, SVT, TV 4, Expressen och Sportbladet ska alla sända matchen och den sänds givetvis också i Kina!

Inför matchen så är det Rekord som har mest att spela med utifrån tabellsituationen då vi kämpar om en fjärdeplats i ligan som är möjligt vid vinst. Stockholmarna å sin sida kommer säkert finna inspirationen från att ge Waldner en sorti värdig den mästare han varit under sin långa karriär.

Missa inte denna match utan gå in på någon av webbsändningar och visa gärna oss ert stöd genom att skriva på vår facebook-sida eller lägga upp bilder där ni visar hur ni laddar för matchen!

Oavgjort mot Österlen

Krigarseger räddade nytt kontrakt i Pingisligan!

Rekord klarade av att ta en poäng i den viktiga streckmatchen hemma mot Österlen. Andreas Törnkvist var den som kvitterade till 3-3, när han slog tidigare träningskompisen Viktor Görman i kvällens sista match, via skiljeset
– Jag kom inte upp i normal standard, samtidigt som Viktor spelade smart menade Törnkvist.
Rekord har nu allt i egna händer, när det gäller att ta en slutspelsplats. Borta mot Ängby/Spårvägen som redan är avsågad jumbo, kommer det dock knappast att bli avslaget på läktaren.

Den levande legenden J-O Waldner har idag nämligen aviserat att han kommer att göra sin karriärs sista tävlungsmatch hemma mot Rekord på torsdag 11/2.
– Det blir en häftig match på torsdag. Idag spelade vi inte alls bra, men vi krigade till oss en poäng, avslutade Simon Arvidsson som spelade 1-1 mot Österlen.

Hemmamatch mot Österlen!

På måndagen möter Rekord antagonisterna Österlens BTK inne på IH!  Detta är den sista hemmatmatchen för grundserien och efter denna matchen väntar en sista match borta mot Spåret/Ängby. Ställningen i tabellen är extremt spänd och Rekord står på 10 poäng tillsammans med Falkenberg med Österlen och Warta på 9 poäng. En bit bakom men fortfarande med chans ligger just Spåret/Ängby och alla dessa lagen slåss om 3 platser till slutspelet.

Så imorgon behövere laget verkligen allt extra stöd som kan finnas och vi hoppas och tror att med hjälp från läktaren så klarar vi av att knippa 1 eller 2 poäng och göra resan mot slutspelet allt klarare!

Vi ses på IH!

Förlust mot Eslöv

Den första förlusten på väldigt länge kom till sist mot seriens bästa lag. Eslöv var lite bättre och vann med 4-2 men inte utan att vi var mycket nära att ta poäng!

Eslöv som spelade utan Robert Svensson och istället lät Truls Möregårdh få fortsatt förtroende sen hans vinst senast mot Warta. Denan gången var han inte lika lyckosam och både Törna och Wang vann med 3-0. På samma vis som Truls var numret för litet för oss var Xu Hui numret för stort denna gången och imponerade på ett sätt vi inte får se ofta i pingisligan!

Matcherna som var jämna var Mattias Översjös både matcher där den mot Simon var stenhård och välspelad men där Översjö med serven vid 9-9 i skilje kunde ta 2 poäng och matchen med 3-2.

Törna lyckades inte riktigt komma åt Översjö som Simon men hade ledning och lägen att kvittera i det andra setet. Förlusten där innebar en för tung uppförsbacke som ledde till att det blev en 0-3 förlust. Matchen innehöll som så många gånger förr spelarna emellan mängder av pingisunderhållning till publikens förtjusning och just en boll i första setet kan ha varit årets boll i pingisligan!

Nu har vi en veckas chans att ladda upp inför nästa vecka då vi spelare grundseriens 2 sista omgångar vilka båda är extremt viktiga för vår chans att nå slutspel! På måndag (8/2) är det hemmamatch mot Österlens BTK och vi hoppas på en sprängfylld B-hall på IH!