Pensionärerna våren 2016

Helsingborgspensionärerna har under våren spelat 3 matcher och har förlängt den förlustfria raden!
Först fick Falkenberg se sig besegrade med 6-2 sedan bjöd Varberg mycket tufft motstånd och matchen slutade 4-4. Ett
mycket revanschsuget Malmö tog emot men fick ge sig med 6-2.

– Klubbmästerskapet har spelats och denna prestigefyllda tävling vanns som vanligt av Sven-Inge Jönsson som finalbesegrade Lars Aldgård. Sven-Inge vägrar att abdikera och blev nu klubbens pingiskung för fjärde gången i rad. Sven-Inge gav Sven Levin en lektion i semifinalen medan Lars Aldgård besegrade Bo Andersson i den andra semifinalen .

– Sista tävlingen för säsongen var lottad dubbel som lockade 28 spelare. Vinnare blev Lars Aldgård/Bernt Olsson som i finalen slog Roland Nilsson/Kent Svensson efter en dramatisk match. Roland/Kent ledde med 10-8 i avgörande set men Lars/Bernt lyckades vända. Matchbollen blev av hög klass när Bernt avlossade en forehand som helt ställde motståndarna.
Nu blir det inga tävlingar förrän till hösten , men träningen fortsätter som vanligt .

Med vänlig hälsning
Sven

Gynna klubben vi bingospel

Spelar du bingo på nätet? Stötta då Rekord genom att göra det på Idrottens Bingo!

När du registrerar dig så anger du koden B24 för att gynna klubben!

Matthias i U-SM

image

BTK Rekord hade en representant när ungdoms-SM avgjordes i Karlskrona under helgen. Matthias Sandholt tog sig fram till kvartsfinal i P12 b-slutspel.
Matthias som har två år kvar i klassen vann 4 av 6 matcher.

Sm-semifinal

Nu är det klart att vi spelar första SM-semifinalen hemma måndag 2 maj kl 18.30 i Idrottens Hus, B-hallen. Däremot är det inte klart vem som vi kommer att få möta. Den andra kvartsfinalen mellan Halmstad-Österlen spelas 26 april, 28 april och eventuell 3:e match 30/4. Först när den är klar väljer serievinnarna Eslöv motståndare. Vinner Halmstad så väljer de Rekord, men vinner Österlen så funderar Eslöv innan de bestämmer sig.

Övriga SM-semifinal-datum:

Om vi får möta Eslöv: Match 2 tisdag 10 maj i Eslöv och ev. 3:e match fredag 13 maj i Eslöv.

Om vi får möta Söderhamn: Match 2 måndag 9 maj i Söderhamn och ev. 3:e match 11 eller 12 maj i Söderhamn.

KM 2016

                 KM-2016

Nu är det dags för Klubbmästerskapen 2016, som arrangeras söndagen den 15 maj i Idrottens Hus, B-hallen, med följande klasser:

 • Herrsingel
 • Herrjunior 17 (födda 1998 eller senare)
 • Pojkar 13 (födda 2002 eller senare)
 • Pojkar 9 (födda 2006 eller senare)
 • 300-400 poäng dataranking
 • Damsingel
 • Motionssingel (pensionärerna, Curres grupp och kanske någon mer)
 • Felhandsingel
 • Lottad dubbel
 • Familjedubbel
 • OTP-singel (pappor till ungdomar som är med i någon träningsgrupp)
 • OTM-singel (mammor till ungdomar som är med i någon träningsgrupp)

 

Begränsningar: Du får bara ställa upp i två singelklasser plus dubblarna. Familjedubbel gäller enbart spelare som tillhör samma ”familj”.

Anmälan senast 9 maj till Curre, som har anmälningslistor på träningarna eller Rekords kansli, btk.rekord@telia.com , 042-148718.

Väl mött till åretshöjdartävling!

BTK Rekord

Idrottsrabatten vår 2016

Då är det dags för vårens/sommarens omgång av Idrottsrabatten, ett häfte fullt med erbjudanden där man hur lätt som helst tjänar in kostnaden och mycket mer därtill för det, samtidigt som klubben får 50 kr/häfte, alla bara vinner på det alltså!!

Kontakta kansliet (Bengt) på 042-14 87 18 eller via mail: btk.rekord@telia.com för att få ditt häfte redan nu!

Alla rabatter som ges på häftet kan Ni läsa om här: Idrottsrabatten vår 2016

idrottsrbatten2014

Klara för semifinal!

Efter en helt osannolik match hemma på IH blev A-laget idag klara för semifinal för tredje året irad!

Spänningen i matchen var för intensiv och påtaglig för att det ska gå att sätta ord på det. Däremot ska vi försöka redogöra så gott  vi kan för händelseförloppet under matchen!

Det började med en liten överraskning för många då Andreas inte kunde spela på grund av sin ömmande axel och Jesper fick hoppa in i hetluften!

Wang var säkerheten själv under dagen och vann inledande mot Magnus Månsson och sedan också mot Hampus Söderlund!

Hampus hade dessförinnan slagit Simon som inte alls fått spelet att stämma. Simon kom dock starkt tillbaka och lyckades besegra Wu Jiaji vid ställningen 2-2.

Jesper hade i sin första match förlorat mot samme Wu och skulle vid samma ställning 2-2 möta Magnus Månsson. Här spelade Jesper bra och hade mycket bra chanser att vinna samtliga 4 set men väldigt snöpligt så vann Månsson med 3-1.

Här började det verkliga dramat efter att det varit en konstant kamp från boll 1 i lagmatchen.

Sudden-death set där man spelar 1 set på vardera bord och om ett av lagen vinner båda så är det avgjort. Vinner laget ett var så fortsätter det på samma vis i 3 omgångar innan det blir ett helt avgörande set på ett bord.

Simon började mot Wu och Wang mot Hampus.

Wang vann enkelt i sin vilket Wu till en början såg ut att göra och man började nästan spekulera i uppställningen till nästa omgång. Men Simon började hämta ikapp underläget och hade till slut en matchboll vid ställningen 11-10! Efter mycket om och men slutade det dessvärre med 13-15 och vi fick en ny omgång. Där vann Wang över Wu denna gången samtidigt som det stod 9-9 mellan Simon och Hampus. Hampus hade serven och kunde via 2 stenhårda loopar avgöra setet och ta lagmatchen till en tredje omgång med sudden-death!

Det blev samma uppställning en gång till och Wang visade sig vara dagens starkaste spelare då han återigen vann sitt set först! Då stod det otroligt nog 9-9 igen mellan Hampus och Simon. Skillnaden var dock att Simon hade serven. Det fällde också avgörandet! Simon plockade fram servarna och attackerna han behövde och segerglädjen hos spelarna, ledarna och publiken var utom denna värld!

Det var en oerhörd insats av alla inblandade och nu är man taggad inför den kommande semifinalserien som börjar om drygt 2 veckor.  Motståndet är inte klart ännu då Halmstad och Österlens kvartsfinal blev förflyttad pga. OS-kvalet i Halmstad!

image

Laget som gjorde det!

Seger i första kvarten!

Som Linus skickade via sms efter matchen, nu är vi halvvägs!

Det blev en spännande dag och det började redan på resan upp mot Göteborg då bilen indikerade att det var fel på lufttrycket. Då fick Jeppe Bildoktor rycka in så att allt löste sig till det bästa!

Väl framme i rusningstrafiken lyckades Törna lotsa oss runt en trevlig sightseeingtur som till slut fick avslutas med att spelarna en anings sent hoppade ur minibussen mitt på Avenyn och så fick Arvid löse parkering på bästa möjliga vis.

Väl i hallen så blev det sen inte mycket lugnare även om det gick ganska mycket bättre med pingisen än bilkörandet. Vi ställde upp laget och fick någorlunda ”rätt” uppställning. Det började med Simon mot Hampus Söderlund och Wang mot Wu Jiaji!

Simon spelade otroligt lugnt och kontrollerat och blandade bra bollar med goa skitpoäng som till sist gav en ovanligt jämn 3-0 vinst!

På bordet bredvid svängde matchen men efter att ha tagit kommandot i det tredje setet så vann Wang matchen med 3-1 och vi fick riktigt medvind inför kommande omgång.

Törna mot Magnus Månsson och Wang mot Hampus kändes som en bra fortsättning där Törna kämpade till sig sin vinst medan Wang tappade spelet från första matchen och fick lite oväntat stryk av Hampus med 1-3. Något tungt att inte kunna knipa den och avgöra lagmatchen men fortsatt bra läge med pressen på Warta vid ställning 3-1 till oss!

Törna skulle möta kinesiska Wu och Simon tog sig an gamle Månsson. Törna som inte haft någon chans i förra mötet tappade också initiativet relativt snabbt och låg under med 0-2 innan han poäng för poäng och till och med slag för slag tog sig tillbaka in i matchen och plötsligt stod det 2-2 i set.

Simon som man på förhand hade hoppas skulle kunna köra över Månsson fick slita för varje poäng. Månsson spelade kontrollerat och taktiskt blandat med typiska backhandrullningar!

Simon kämpade på och efter en time-out vid 1-2 i set och 1-3 där en snickers nog fick sätta sitt liv till efter en ordentlig omgång ner i backen så vände setet och även i Simons match väntade det ett skilje.

Det behövs nog inte beskrivas så överflödigt om stämningen och spänningen som låg som en dimma över borden när det hela skulle avgöras!

Törna gick in och tog ledningen med 3-0 och tvingade fram en time-out. En TO som tyvärr fick väldigt bra effekt då Wu gick upp och förbi Törna snabbare än snabbt och plötsligt var det upp till Simon att avgöra det hela!

Simon verkade vara mannen för uppgiften då han flög upp till 8-3! Väl framme vid målet så blev det lite större problem och Månsson tog sig närmre och närmre och närmre. Publiken var med på noterna och det var en av de intensivare matcherna under de senaste åren. Men Simon höll ut efter att Månsson på riktigt knackat på dörren vid 9-8 innan Simon avgjorde med 2 raka poäng!

En oerhört skön och stark seger av laget som nu laddar för fullt inför returen hemma på lördag! Det går inte nog att poängtera vikten av stöttning från vår kära hemmapublik så försök verkligen ta med er så många ni kan för att heja fram grabbarna! 13.30 på lördag är det som gäller, då kan det avgöras!

Kvartsfinal 2 på lördag

Lördagen den 16 april är det dags för hemmamatch igen!

A-laget har då spelat sin första kvartsfinal i serien som avgörs i bäst av 3 matcher. På lördagen klockan 13.30 är det alltså dags för den andra som kan avgöra till ett av lagens fördel.

Motståndare är BTK Warta från Göteborg och det är ett lag som varit svårspelat för Rekord under säsongen. En förlust hemma följdes av ett oavgjort resultat uppe i Göteborg.

Därför är det extra viktigt att just du kommer till IH och stöttar grabbarna!

Malte och Jesper på utlandsäventyr

För en dryg vecka sedan flög Malte Möregårdh och Jesper Hedlund ner till Luxemburg för att spela en internationell tävling. Där spelar man om alla platser vilket garanterar många matcher mot nytt motstånd och flerra chanser att skrälla sig fram i tävlingen och knipa åtråvärda världsrankingpoäng.

 

Tävlingen inleds med ett vanligt slutspelsträd och det är först när man åkt ut därifrån det blir lite komplicerat att hålla koll på vilken placering man spelar om.

Jesper började i alla fall strålande tills han mötte vår gamle kompis Mr. Kenta Tazoe från Japan. Kenta har tydligen återhämtat sig från sin skada och besegrade Jesper enkelt och gick sedan så långt som semifinal och slutade 3a till slut!

Maltes inledning på slutade en omgång efter Jesper, då han först vunnit ett par enkla matcher innan han skulle möta sin lagkamrat från superettan, Anders Lind. Det blev en stenhård match där Malte vid underläge 2-3 vann med 11-8 och 11-9 för att nå segern.

Han var då framme vid åttondelsfinal mot österrikaren Lionel Weber. Där började Malte klart bäst och tog en 3-1 ledning innan dramatiken skulle börja. Efter att ha förlorat det femte setet med 9-11 var det ännu jämnare då 10-10 blev till 11-11 och vidare till 13-13. Där sprack tyvärr jämnläget och Weber tog setet med 15-13 och följde upp det med 11-8 i det avgörande setet och även Malte fick fortsätta i placeringsspelet.

Efter att kämpat sig igenom en mängd matcher senare i tävlingen slutade det till sist med att Malte vann sin match om 19/20 platsen och slutade alltså som nummer 19. Jesper hamnade 10 steg bakom och efter en hård 7-setare till avslutning stod han alltså som 29:a i tävlingen.