Ny seger uppe i Söderhamn!

Sent på torsdagskvällen slog Mehdi in matchbollen för Rekord vilket innebar seger med 4-1!

Laget åkte upp redan på onsdagen för att få till bra förberedelse inför seriens längsta bortamatch. På kvällen blev det då tid för lite minigolf. Efter ca. 1 timmes spel på banor inspirerade av olika sporter stod Mehdi som säker segrare! Något som vi andra inte var helt nöjda med så det en segerglad och tre revanschsugna spelare som tog sig till Söderhamn!

Matchen innehöll det mesta som man nu vant sig med i ligan, bra spel, jämna set och hårt kämpande lag. Denna gång som så många gånger förut var vårat A-laget det som kom segrande ur striden!

Inledningen var bra där Simon vann mot Anthony Tran med säkra 3-1 och Michal hade ledningen med 2-1. Efter det var Hampus Nordberg den bättre spelaren och tog det fjärde setet och hade även ledningen med 9-3 i det sista! Men då kom den klassiska tjeckiska smygupphämtningen där Michal boll för boll koncentrerat och lugnt kom närmre och vid 9-9 var det helt jämnt igen. Ett jobbigt läge för Hampus som efter 2 enkla missar bl.a en servemiss vid 9-10 hade tappat ledningen och vi tagit ledningen med 2-0 i matchen.

I den andra omgången vann Viktor Brodd mot Mehdi lika säkert med 3-1 som Simon besegrat Anthony med. I den andra matchen hade Hampus lyckats ladda om och tagit ledningen med 2-0 i set mot Simon utan att ha spelat särskilt bra. 0-2 läge för Simon som både var frustrerad över sitt dåliga spel men fortfarande såg möjligheterna i att Hampus inte heller var  topp varken spelmässigt eller mentalt.

Så kampen fortsatte och Simon tog 2 set i rad helt rättvist och vi hade ett skiljeset att vänta. Där började Hampus spela bättre och hade ledningen med 5-3 vid sidbytet. Ett sidbyte som också gjorde att Simon bytte från halvbra Simon till helbra Simon som vi numera vant oss vid att se. 3-5 byttes till 5-11 och till och med Yao var nöjd med ett par forehandloopar.

3-1 ledning och bra mentalt övertag inför de sista 2 singlarna då Mehdi skulle möta Anthony och Michal ställdes mot Viktor.

Mehdi inledde strålande samtidigt som Anthony spelade svagt och det första setet flög till vår långa fransman! I nästa set blev det inte lika enkla poäng utan Anthony kunde med säkerhet kvittera och spänningen steg då det även var 1-1 på bordet bredvid!

Mehdi fick kriga på och blandade fint spel och bra taktik med ganska dumma beslut och nervöst beteende. Dock med en liten smula tur tog han setet med 11-9 och var nu ett set från att avgöra lagmatchen!

Till en början i det fjärde setet såg det ut som i första och Mehdi tog en stor ledning som Anthony höll på att komma ikapp. Efter en time-out vid ledning 6-5 ordnade det upp sig och via en fantastisk boll vid 9-7 skaffade han sig 3 matchbollar. 3 stycken som försvann alldeles för snabbt. Efter en miss av Anthony var det dags för den fjärde och efter en härlig forehandattack kunde han sträcka armarna i luften och jubla tillsammans med laget på bänken!

Nu gäller det att snabbt ladda om inför Rekordspelen imorgon och bortamatchen mot Eslöv på måndag!

Ny Pingisskola startar 160929

Vi påminner om att det startar en ny Pingisskola denna vecka på torsdag. Sprid bland vänner och bekanta att det finns platser kvar. Information finns via länken nedan:

Pingisskola2016-2017

Simon Arvidsson blixtinkallad till landslaget!

Efter en skada på Fabian Åkerström ringde förbundskaptenerna till Simon som i och med det landslagsdebuterar i ett seniorsammanhang!

Simon är en av 4 spelare som tar sig an Estland imorgon i Höllviken. Matchen är en EM-kvalmatch där hans lagkamrater är Mattias Karlsson, Harald Andersson och Hampus Söderlund.

Vi önskar både laget och Simon lycka till!

Rekordspelen 2016 info och länkar

Vi hälsar spelare och ledare välkomna till Rekordspelen 2016. Under rubriken ”Arrangemang” hittar ni nu program samt deltagarlistor till tävlingen.

Seger i premiären

Det blev en seger i premiären mot Falkenberg i hemmamatchen under torsdagskvällen. Efter strax över 3 timmars kamp slog Michal till sist in matchbollen till 4-2!

Matchen var exakt så jämn och spännande som vi räknar med att de allra flesta pingisligamatcher kommer vara under säsongen.

Simon var den starka klippa vi hoppas han kommer fortsätta vara under hela säsongen då han började med att tämligen nyenkelt besegra Ibrahima Diaw i sin första match innan han kämpade ner motståndarnas etta Padasak i en skiljematch.

Mehdi hade ingen lyckad premiär för hemmapubliken även om starten med 2-0 i set mot just Padasak innehöll mycket av det fina spel vi hoppas på från honom. Deet blev förlust med 2-3 i den matchen till slut och sedan en ganska tam insats mot Alexander Franzén som slutade med en 1-3 förlust.

Hemmvändaren Michal lämnade ingen på läktaren oberörd  förra sejouren i Helsingborg och han började lite spektakulärt denna gång. 2 stycken segrar med minsta möjliga marginal och med räddade matchbollar i matchens sista match där han till slut kunde ro segern i hamn för oss!

Stor dramatik stor underhållning och stort grattis till grabbarna! Nu laddas det om för bortamatchen mot Söderhamn (29/9) som ”bara” fick 3-3 borta mot Halmstad.

Mehdi och Michal i A-laget

Dagen före premiären är det dags för alla följare här på hemsidan att få reda på vilka de två sista i truppen är.

Först ut att presenteras är Mehdi Bouloussa, en ung fransman som tillhör franska landslaget. Trots sina unga ålder är Mehdi huvudet högre än de flesta och har som de flesta fransmännen en underhållande spelstil. Han har haft stora framgångar som junior och i det franska ligaspelet. Nu hoppas vi att han ska fortsätta det med oss i Rekord!

Mehdi

Efter att ha sparat det bästa till sist är det dags att få meddela att vår tjeckiske kämpe Michal Obeslo kommer tillbaka och bjuder publiken på bra spel och härliga segergester! Michal kommer tillbaka efter att ha spenderat ett år hemma i Prag medan han seriespelade i Tyskland.

IMG_0165

Kom och heja på grabbarna imorgon 18.30

Simon och Arvid är kvar i laget!

Här har vi de två första spelarna att presenteras inför Pingisligapremiären. Både Simon och Arvid är kvar till årets säsong och de har nu kamperat ihop sen säsongen 11/12 och gör alltså sin sjätte säsong tillsammans. Vi är glada över att båda valde att stanna hos oss då vi vet vad de betyder för både laget och klubben!

Arvid simon

Hemmapremiär

På torsdag är det det seriepremiär i Pingisligan! Våra egna grabbar gör sig redo och är igång med spel på World Tour eller i annat seriespel. En längre spelarpresentation av våra spela kommer imorgon!

Motståndarlaget är en av Sveriges mest anrika klubbar, Falkenbergs BTK. Med starka nyförvärv kommer de vara riktigt intressanta att följa under året och perfekt att få testa det nya laget direkt. Med thailändaren med det härliga namnet Padasak Tanviriyavechakul samt fransosen Ibrahima Diaw som de senaste åren spelat i både Pro A och Pro B. Tillsammans med den numera rutinerade Alexander Franzén och ständigt kämpande Marcello Aguirre så utgör de ett starkt lag om än lite oprövat i pingisligan.

Det är upplagt för en spännande och utmärkt pingismatch mellan två lag som mötts i kvartsfinal två av de tre senaste säsongerna!

Vi ses på IH!

Anmälningar EVC 2017, 6 sept

Så här se anmälningsläget ut idag till Europeiska Veteran Mästerskapen 2017. Det är endast 815 platser kvar av ursprungliga 2000 och anmälningarna ramlar fortsatt in i en jämn takt. Allt pekar nu på att kvoten är fylld några månader tidigare än beräknat vilket är väldigt positivt!

Samtliga länders anmälningar:
AUT 4
BEL 2
CZE 9
DEN 18
ENG 2
EST 1
FIN 5
FRA 4
GER 1007
GRE 2
HUN 7
IRL 8
LTU 1
NOR 1
POL 5
RUS 16
SVK 4
ESP 2
SWE 61
SUI 24
TUR 1
WAL 1
Total 1185 (2000 max)

Ny Pingisskola hösten 2016

Då är det dags för vår populära Pingisskola igen! Med start torsdagen 29/9 på Idrottens Hus i B-hallen kl. 18.00-19.00 (torsdagar) hälsar Anders Karlsson & Co både flickor och pojkar i årskurs F-2 välkomna. I bifogad länk finner ni all information. OBS! Begränsat antal platser…..

Pingisskola2016-2017