Lilla Rekord-Cupen 2016 info

Under arrangemang finns nu alla deltagare samt information om Lilla Rekord-Cupen 2016 uppdaterat!

Välkomna!

Julfirande som serieledare

I tisdags spelades sista matchen i Pingisligan för Rekord, på bortaplan mot Kävlinge. Rekord mönstrade samma lag som brukligt med Mehdi, Simon och Michal medan Kävlinge kom utan deras etta Liao Chen Ting. Deras lag bestod av An Shu, Magnus Molin och Mattias Stenberg, ett otroligt rutinerat lag som faktiskt skulle ha kunnat ställa upp tillsammans för 20 (!) år sedan också då alla gjorde debut i dåvarande elitserien i början av 90-talet.

Trots publikrekord med ca 30 personer på läktarna så kunde Rekord börja bäst då både Mehdi och Michal gick upp till ledningar med 2-0 i sina matcher. Mehdi gjorde processen kort med Molin och vann klart medan vår tjeck fick det tuffare mot An Shu. Den senare kvitterade till 2-2, men där visade sig Michal återigen från sin matchvinnande sida och vann som så många gånger tidigare i skiljeset.

Då var det dags för Simon att komma in i spelet också. Efter några varvs resande runt jorden (som det känns) var han inte alls på hugget till en början. Men efter stor vilja kämpade han sig tillbaka in i matchen och visar att det går att vinna på många olika sätt genom vinst med 3-1 mot Mattias Stenberg. Samtidigt spelade Mehdi en tuff match mot An Shu som återigen tog upp från 0-2 till 2-2. Den vilde An Shu hade ledningen med 9-6 i avgörande set men Mehdi, som för första gången stod uppställd som etta i laget, visade att han förtjänade platsen och avgjorde till Rekords fördel. Därmed säkrades vinsten med 4-0 och laget kan gå till julfirande som serieledare efter halva serien spelad!

14470568_1314015165297627_3182260707977913746_n

För att summera hösten kommer ett gammalt inslag från tidigare års matchrapporter – betygen!

Betyg: (skala 1-10)

Michal: 8 – Har tagit ett steg till i utvecklingen sedan han var här förra gången, och med kvoten 9-3 har han gjort det mycket bra. Fysbiten har dock potential att utvecklas, minst sagt. När man fuskar på Arvids torsdagsuppvärmningar, då vet man att det finns saker att förbättra, även om de uppvärmningarna kan vara tuffast i landet..

Simon: 7 – Efter en grym öppning av säsongen har han mattats något på slutet, men kämpat till sig många viktiga segrar ändå. Förmågan att leverera intressanta/roliga citat efter matchen till lokaltidningarna kan dock verkligen ifrågasättas. Märkligt att inte Arvid tar de samtalen kan tyckas.

Mehdi: 7 – Han hade till en början svårt att komma in i ligan, men nervositeten har släppt allteftersom och vinsten mot Eloi med 3-0 var mycket imponerande!

Arvid: 7 – Mannen med högst handklapp i norra Europa levererar med superbt stöd match efter match. Kör även laget lugnt och säkert genom Sverige även om musiksmaken och sångrösten har en hel del i övrigt att önska. Matchreferaten kommer in väl sent ibland också, konstigt eftersom han har så mycket fritid och knappt hjälper till i klubben i övrigt..

Pontus: 8 – Trogen på bänken och bidrar alltid med med bra energi. Underhåller dessutom Yao vid lådbordet när andra reser/vilar/jobbar.

Linus: 6 – Taktik- och teknikgeniet i Bjärred har flera gånger bidragit till att ändra matchbilden till det positiva för laget. Har dock svårt att nå ut med sina budskap till HD-reportrarna och har inte riktigt hittat timingen i sina Time-Outer när motständaren har kastat upp bollen i serven, ofta kommer de tidigare i år.

Yao: 7 – Hetare än någonsin på bänken och tog med sig laget hem till sig och bjöd på mycket god middag efter Eslövsmatchen, ett stort plus! En bra insats till trots, både Yao och hela laget kan ännu bättre, och det ska det bli!

Med detta sagt så vill vi i Rekord önska er alla en god fortsättning och ett mycket gott nytt år!

Oavgjort mot Warta

Det blev som väntat en hård kamp i torsdagens hemmamatch mot Warta.

Rekordarna var hetare från start och tog snabbt ledningen med 2-0 efter att båd Michal och Mehdi varit starka och båda gjorde oerhört bra insatser!

Efteråt rullade det på bra då Simon stabilt vann mot Hampus Söderlund och en härlig 3-0 ledning kändes bra. Dessutom ledde Michal samtidigt mot Damien Eloi med 2-1 i set och visst kände man lite segervittring.

Eloi är dock rutinerad och lyckades vända på matchen och reducerade till 1-3. De två sista matcherna var  förhand lika ovissa som de 4 första och tyvärr var Warta spelarna aningen starkare och Simon föll mot Wang och Mehdi mot Hampus trots ledning med 2-0 i set, dessutom vände han 6-10 i skiljesetet till 10-10 innan det blev förlust med 10-12 och en sur tappad poäng var ett faktum.

Sällan har en vunnen poäng varit en så tappad poäng men under en lång säsong är det upp och ner och vi räknar med fortsatta jämna matcher där det kan komma att skilja några bollar mellan 2 poäng och noll poäng.

Näst upp innan juluppehållet är Kävlinge borta och sen kommer nästa hemmamatch mot Söderhamn den 24 januari!