Toppmöte på tisdag!

på tisdag 18.30 väntar ett toppmöte hemma mot Söderhamn på IH!

Gästerna är ett av pingisligans hetaste lag och har vunnit sina senaste 3 matcher klart.

Spelarna i laget är inga nyheter för våra spelare då det under de senaste åren förekommit träningssammarbete mellan klubbarna. Däremot tillkommer det givetvis lite extra prestige då och söderhamnarna är säkert revanschsugna efter våran 4-1 vinst i Söderhamn!

Viktor Brodd är den som agerat ankare och har hela seriens näst bästa kvot. Han backas upp av Hampus Nordberg som är en av de med högst kapacitet i hela ligan och alltid är en säker matchplockare under säsongen. Efter de båda givna startspelarna kommer två stockholmare in i bilden, Anthony Tran som spelat många år i pingisligan och han har följts av Simon Berglund som har varit lite upp och ner under sina pingisliga matcher men som senast i helgens World Tour tävling slog brasilianaren Tsuboi som är rankad som 57:a i världen!

Det återstår att se hur de formerar laget mot våra egna stjärnor som alltid är redo för en hård fight och bländade spel!

Mehdi, Simon, Arvid och Michal tränade alla på bra under måndagsmorgonen och laguttagningen där sker också precis som vanligt på samlingen innan matchen.

Så glöm nu inte att komma och kolla på matchen på IH 18.30 på tisdagskvällen. Och om man mot förmodan inte kan komma så ska vi försöka få upp en livestream på våran facebook sida!

En riktig serievecka!

Under förra veckan var alla våra lag igång i seriespel. Allt från A-laget ner till vårat division 5 lag spelade från tisdag till söndag!

Först ut var grabbarna/gubbarna i division 5 som mötte Åstorp hemma på IH. Matchen var helt jämn fram till dubblarna där Åstorp vann båda och kunde sen hålla undan till seger med 8-5. Något som gjorde att man fortsatt är längst ner i tabellen med 3 poäng upp till både 6an och 7an.

Näst på tur var vårt heta A-lag som delat på serieledningen länge och varit på träningsläger i Danmark under jul och nyårsuppehållet. På bortaplan väntade Falkenberg som inför mötet endast var en poäng bakom i tabellen. Denna gången hade Falkenberg till skillnad från hemmamötet från i höstat ingen Alexander Franzén med. Däremot hade de den obesegrade Guillermo Martinez med istället tillsammans ned Diaw och Padasak från tidigare möte.

I första omgången vann Mehdi franskmötet mot Diaw och Michal föll mot Padasak. Sen lyckades både simon och Michal vinna sina matcher,  Simon mot Martinez och Michal mot Diaw! En säkrad poäng som vi definitivt ville göra till två! Ut klev Simon och Mehdi mot Padasak och Martinez. En jämn match på förhand mellan Simon och Padasak och en liten fördel till Mehdi mot Martinez kändes bra inför.

Under de båda matcherna svängde det verkligen fram och tillbaka och för de som satt och tittade gick det aldrig att försöka räkna ut hur det skulle sluta. Det hela skulle avgöras i avgörande set i båda matcherna där Padasak var för stark för Simon men där Mehdi hade fått en bra start. Däremot kom Martinez ikapp och förbi vid 8-9. Då höjde sig Mehdi och via en forehandflipp och sen en forehandloop hade han skaffat sig en matchboll. Och för att minska spänningen något så avgjorde han på sin första och slutresultatet skrevs till 4-2!

Under helgen spelade vi i division 1,3 och damernas division 2!

Sämst kan man väl säga att det gick för grabbarna i division 3 som trots en jättebra match mot serieledarna från strövelstorp tyvärr föll i båda matcherna men där Linus Karlsson var ett stort glädjeämne!

I division ett hade man tagit sig upp till Munkedal redan till klockan 9 på morgonen och efter en liten tuff start mot Askim lyckades man till slut ordna en poäng när Timmie kvitterade till 7-7. På eftermiddagen mötte man ett avtrubbat Falkenberg som tidigare dominerat serien. Men utan Martinez som mötte A-laget satte man in tränaren Stålbro och tack vare detta kunde grabbarna sno med sig en seger då Filip fick ta dagens första seger och avgöra lagmatchen till 8-4! Nu har laget hamnat på säker mark tack vare Pontus stabila spel under dagen och att Timmie lyckades vinna sina jämna matcher under helgen.

Sist ut under veckan var våra tjejer nere i Eslöv. Där inledde man på bästa sätt och vann mot Våxtorp med 6-3 där Amanda vann sina två singlar, Dorentina sin två och så vann man dubbeln tillsammans.

Cecilia hade det tuffare men sparade bara sina krafter då hon satte tonen direkt i eftermiddagsmatchen Eslöv och besegrade deras etta med 3-2 i set. Det fina spelet fortsatte för alla spelare och det var egentligen bara förlusten med 12-10 i femte i dubbelspelet som var aningens negativt då man vann med 6-2 och spelade sig upp på andraplats i tabellen!