Österlenpubliken tystades

Förra veckan spelades ännu en pingisligamatch, denna gång mot Österlen. Spelarna gillar att spela där eftersom det ofta är bra liv på läktarna, och det var det även denna gång. Länge såg det ut som att hemmalaget skulle få med sig poäng, men krigarna i Rekord ville annat. Simon var den som var hetast i Rekord för dagen och lyckades vinna sina två matcher mot Bobillier och Mcbeath efter bra spel. Inför de sista två omgångarna var ställningen 2-2 och matchen stod och vägde. Då visade Mehdi och Michal mental styrka genom att vinna deras två matcher och avgöra matchen. Sköna och viktiga poäng för att hålla avståndet ner till tredjeplatsen!

Nästa match är på hemmaplan, tisdag 18.30, 28 februari mot Halmstad. Halmstad har förstärkt laget med en kinesisk spelare som hittills är obesegrad, men det ska Rekord försöka ändra på! Kom till Idrottens Hus och hjälp fram laget, det behövs!

1-4 förlust mot Eslöv

Det blev en försmädlig förlust med 1-4 i gårdagens hemmamatch mot Eslöv. Vår enda vinst stod Simon för då han besegrade Robert Svensson!

Det var i den första omgången och gav oss 1-0 i matcher! 3-1 slutade matchen som var väldigt välspelad från Simons sida med undantag då han tappad 10-4 till 10-12 i det andra setet.

Michal spelade samtidigt fantastiskt om ligans bästa spelar Xu Hui och hade ledningen med 1-0 i set. Men trots 3 jämna set därefter lyckades han aldrig ta något mer och som så ofta tidigare lyckades Xu vinna till slut.

Då var det dags för Mehdi att ta sig an sluggern från Ungern, Daniel  Kosiba. Mehdi började helt under isen och låg under med 0-2 innan han kom in i matchen och tog igen till 2-2. I skiljesetet var det jämnt hela vägen innan Kosiba med 2 bra servar tog ledningen med 10-8 och kunde sen avgöra på sin andra matchboll.

Simon slet samtidigt på mot Xu och hade honom flera gånger i gungning men han slank ur greppet och det blev ännu en 3-1 seger för kinesen.

1-3 och uppförsbacke.

Michal gick in mot Kosiba och gjorde sitt bästa för att störa honom från att bomba på med sina backhandkanoner. Men till slut blev det för svårt att hålla undan servereturerna och det blev en 1-3 förlust och matchen mellan Mehdi som var inne i slutskedet av skiljesetet fick avbrytas.

Nu tar laget nya tag och siktar på att hålla andraplatsen och näst på tur är bortamatch mot Österlen och sen hemmamatch mot förstärkta Halmstad den 28 februari!

4 SM guld till Anita

Under veteran SM som avgjordes under helgen så plockade Anita hem 4 nya guldmedaljer till samlingen!

På sina 4 chanser blev det alltså guld i alla, sannerligen imponerande!

Även Bo Andersson och Kjell Hansson va nära en medalj men föll i sin dubbelkvartsfinal mot de slutgiltiga segrarna.

Stort grattis Anita!