Värendsspelen söndag

På söndagen var det Pontus Rööse och Robin Petterssons tur att äntra Teleborghallen. Robin var den som började på morgonen med HS 2 och vann sin grupp med 3 segrar! I slutspelet ställdes han mot Johan Gerell, bror till den mer kända Pär Gerell. Johan har dock en allmänt känt bättre serve och Robin fick ge sig med 3-0.

Till eftermiddagen drog HS 1 igång och varken Robin eller Rööse var seedade utan slog ur underläge. Och som Rööse slog. Det var 3-0 seger efter 3-0 seger och det ända fram till final. I kvartsfinalen besegrade han semiseedade Staerk från Höganäs och i semifinalen mötte han Oskar Danielsson från Ängby! Robin valde att spela lite fler set i sina matcher och efter en stenhård 3-1 seger blev det 2 raka 3-2 segrar där han i kvartsfinalen vann mot den semiseedade Henrik Magnusson från Askim. I sin semifinal mötte han den bollsäkra Martin Svensson som denna gången var starkast, där orken kan ha börjat tryta för Robin. Det var alltså denne Martin som Rööse skulle ta sig an i finalen. Det blev en lång och jämn match med långa bolldueller och det skulle avgöras i ett femte och avgörande set. Där hade Rööse kommandot och ledning med 10-7 innan matchen svängde över och det blev en tung tung förlust med 10-12 till slut.

Efter en lång dag i hallen blev det alltså en silverplats och en bronspeng till slut och grabbarna laddar med ett hotellbesök och sovmorgon innan Elitklassen drar igång imorgon!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.