Seriesuccé i helgen!

Under helgen så spelade både Rekord B och Råå de avslutande matcherna som skulle avgöra säsongsödet! Rekord B spelade hemma på lördagen och Råå spelade både under lördagen och söndagen.

Råå började inget vidare och föll på lördagen mot det bästa laget i Pingisliga B, BooSpåret. Slutresultatet blev 3-6 där bara Sun tog sina singelmatcher där inte någon av delmatcherna var direkt jämn. När då Juno vann mot Carlstad kändes den viktiga andraplatsen långt borta…

Ojämnt och långt borta var även Lund B mot Rekord B där hemmalaget vann med 8-1 sen Filip förlorat mot Gustav Fahlén. Den matchen var mest en transportsträcka som fortsatte via Torino mot eftermiddagsmatchen där Eslöv AI C väntade. Eslövs lag låg 1 poäng bakom Rekordlaget så en poäng skulle innebära serieseger.

Den på förhand jämna matchen inledde också hårt då Pontus som ledde med 2-0 helt plötsligt tappade till 2-2. Och Filip som mötte Eslövs 1a ledde 2-0 och tappade till 2-1. Pontus lyckades höja sig inför skiljesetet och vann det komfortabelt, samtidigt som Filip slet hem det fjärde setet med 11-9 och gav oss en perfekt start och nerförsbacke mot seriesegern. Arvid gick in och gjorde processen kort med sina motståndare under samma tid som Robin förlorade mot Truls Möregårdh och ställningen var 4-1. Sedan vann lagen varsin stenhård match med 2 bollar i avgörande set, Pontus mot Truls slutade 11-9 och Robin föll mot Filip Wirström med 12-14. Sista matchen innan dubblarna slutade med seger för Eslövs Melker Nilsson mot Filip och ställningen var 5-3 och fortsatt fördel Rekord!

Pontus och Arvid vann sin enkelt medan Robin och dubbelspecialisten Timmie som hoppade in åkte på en 1-3 förlust och 6-4 innebar att en seger till skulle räcka! Arvid mötte då Truls och Pontus mötte Eslövs Pontus Frithiof. Helt klart en bra chans på seger i båda matcherna och seriesegern låg klart och synligt framför spelarna. Arvid började bra och vann det första setet enkelt innan det andra tappades efter ganska mycket slarv. Pontus hade gjort tvärtom och förlorat första setet och vunnit det andra och det såg fortfarande bra ut! När rekordarna sedan kunde vinna de efterföljande 2 seten så var både lagmatchen och serien avgjord till Rekord Bs favör! En lagmatch där Filips inledande seger och Pontus och Arvids stabila insatser ledde till segern! Under hela serien så har dock Timmie och Robin varit väldigt viktiga och vunnit matcher i rätt lägen!

Nu väntar ett kval för att man ska ta steget upp i division 1!

Slutspelsklara

Damerna stod idag uppställda för att försöka göra sitt för att ta sig till andraplatsen även om Juno hade förarsätet. Idag ställdes tjejerna mot Ås IF.  Som så många gånger tidigare vann Sun sina singlar relativt enkelt och hade då tagit 3 delsegrar. Tillsammans med Alice har de även varit ett av seriens bästa par och även idag blev det en seger! Ställningen var då 4-4 och Alice och Sofia var de som hade chansen att avgöra till Råås fördel! Alice lyckades inte heller i sin tredje match för dagen vinna samtidigt som Sofia mötte sin finska landslagskamrat Anna Kirichenko. Efter varsitt 11-9 set så dominerade Sofia matchen och tog hem den med 3-1 och skrev lagmatchs resultatet till 5-5!

När då Kättismåla överraskande vann mot Juno med hela 6-1 så stod det klart att Råå tog andra platsen före både Kättismåla och Juno som alla 3 stod på 9 poäng men där Råå hade bäst matchkvot! Därmed är laget klara för åttondelsfinal senare i vår!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.