Suddendeathförlust i första SM-semin

Det blev en riktig nagelbitare till match igårkväll på IH. Trots Eslövs stora favoritskap så blev det en sjuhelsikes bordtennismatch mot vårat kära hemmalag!

Xu Hui, Eslövs stora stjärna var säkerheten själv i sina 2 inledande matcher och lika säker var vår Wang i sin första match mot Mattias Översjö. Simon tog sig an Robert Svensson i den första omgången och hamnade med 0-2 underläge och gamla semifinalminnen fladdrade i bakhuvudet. Men Simon verkade inte bry sig, utan åt sig ikapp och förbi, till en början lätt som en vårbris men i skiljesetet så var det full storm från Simon och det stod efter 4 matcher 2-2.

Ställningen 2-2 och Xu Hui var inte med i den sista omgången, det är än förutsättning vi var nöjda över. Nu gick Wang in mot Robban och Törna mot Översjö. Och båda matcherna fortsatte på det inslagna jämna spåret.

Törna började halvdant men spelade upp sig och tog förlösande det viktiga tredje setet efter att nästan tappat ledningen där. Wang hade också vunnit det tredje setet på bordet bredvid och det var minst lika viktigt då han reducerade till 1-2!

Efter detta innebar varje poäng stora känsloyttringar från spelarna, bänkarna och inte minst publiken! Det fortsatte jämnt och slitigt i båda matcherna där Wang fullföljde sin vändning vilket även var Robbans andra tappade 2-0 ledning. Översjö lyckades vinna ett jämnt fjärde setet och sen också ett inte lika jämnt skiljeset så att lagmatchen slutade 3-3.

Suddendeath väntade, något vi varit starka i under kvartsfinalen mot Warta! Nu visste vi att motståndet var starkare, in minst Xu Hui som var given en plats på de två borden. Eslövs andra spelare blev Robban. Vi ställde upp med Simon mot Xu och Wang mot Robban.

Xu dominerade sitt set från första boll och trots att lite spänning skapades mot slutet var det aldrig nära för Simon. På det andra bordet ledde Robban samtidigt med 10-6 och hade alltså 4 lagmatchbollar.

Detta var inget som berörde Wang utan han utjämnade till 10-10 som sedan blev 11-10, 12-11, 13-12, 14-13, 15-14 innan Wang på sin första setboll vann med 17-15!

1-1 eller 4-4 innebar en ny omgång. Otroligt nog så blev det samma spelaruppställning och återigen så vann Xu lite för enkelt mot Simon.

Wang var bättre med mot Robban denna gången även och motståndaren ständigt var steget före, fram till 8-8. Då kändes det som att det skulle komma ytterligare en vändning men istället var det Robban som till slut kunde få avgöra och ge Eslöv segern med 6-4.

En enorm insats av grabbarna i laget och nu ska det laddas om och slipas på taktik och spel för att kunna räcka hela vägen om en vecka!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.