Österlen – Rekord by Törna

Här kommer matchrapporter från senaste matchen borta mot Österlen. Denna gången får vi äran att följa Törnas tankar i texten! Läs och njut!

Så var det dags för BTK Rekords drängar att inta Simrishamn för bortabord mot Österlens BTK. Serien vänder i och med denna match och eftersom tidigare möte var en kross i Idrottens hus var vi väl förbereda på ett heltaggat, revanschsuget Österlen.

Matchdagen började med 4 pigga killar och en halvtrött buss. Växlarna hade inte vaknat på sin bästa sida, men det hade vår egen Bosse Bildoktor, född och uppvuxen i värmlandska Sunne, rallyfolkets hemmatrakter…Simon Arvidsson. Han löste problemet med bravur och tackade ståtligt för sig då vi plockat upp Coach-Linus som rattade resterande del från Bjärred till ett blåsigt Simrishamn.

Efter en fantastisk baguette och ett gott tugg på ett café i centrala Simrishamn tuffade och puttrade vi mot hallen för uppvärmning. Inslagningen såg bra ut och vårt manskap som skulle leverera under eftermiddagen ställdes upp enligt följande: Nr 1 Fabian, Nr 2 Simon och Nr 3 Arvid. Fjärdeman för dagen var Törna och Linus hade fortsatt förtroende som coach.

Match Nr1: An Shu – Simon Arvidsson An Shu startade matchen i ett hiskeligt tempo och med en stor variation som gjorde det väldigt svårläst för Simon inledningsvis och han vann första set. Andra set var jämnare och båda två spelade bollar snabbare än blixten stundtals. Tyvärr förlorade Simon även andra set med minsta möjliga marginal och det visade sig vara ack så viktigt. An Shu fortsatte därefter trumma på och Simon gjorde ett tappert försök, framförallt med variation i serven, men An Shu kunde hålla undan och vinna med 3-0 i set. Simon hade som dem flesta mot An Shu svårt att hitta tajmingen och kunde dessvärre inte komma upp i samma fantastiska nivå som han varit på under tidigare matcher i serien. Andra set var viktigt och hade Simon lyckats vinna det hade utgången sett annorlunda ut, tro mig! (11-5, 11-9, 11-5) 1-0 till Österlen.

Match Nr2: Dian Yang Wang – Fabian Åkerström Superfabbe som han numera går under började matchen som han avslutade under hemmamötet mot Wang, nämligen skoningslöst. En rivstart som enligt honom själv nästan var för bra. Första set gick till Fabbe och det kändes som att Wang inte visste vart han hade baken. Wang reste sig dock under andra set och lyckades knipa det efter bättre spel samtidigt som Fabbe blev lite passivare. Matchen böljade efter detta fram och tillbaka och det bjöds stundtals på väldigt fin pingis. Fabbes backhand fram till ledning 9-6 och 1-1 i set, var bland det hårdaste undertecknad någonsin sett. Bollen fastnade konstigt nog inte på Wangs bordshalva, men jag tyckte mig se träflisor flyga!? Trots denna backhand visade Wang prov på ett stort och säkert spel i skilje och drog därmed det sista strået och vann matchen med 3-2. Wang spelade riktigt bra men matchens boll stod vår gode Fabbe för. (6-11, 11-6, 7-11, 11-7, 11-4) 2-0 till Österlen.

Match Nr3: Peter Nilsson – Arvid Sunesson Eftermiddagens 3e match där vi fick se en hel del forehandjobb från båda aktörerna. Det kändes från början som att detta var Arvids match men Peter ryckte till sig en 2-1, 8-3 ledning efter lite slarvigt spel från Arvid. Arvid gav sedan svar på tal och det var dags för the real Arvidshow. Peter var efter den ledningen aldrig nära att vinna fjärde set då Arvid kom med den ena kanonen efter den andra. Det bjöds på dräpande forehanddueller som ekade till barndomshemmet i Markaryd och killen med hårdast forehand i Sverige tvingade fram matchen till ett skilje och avgörande set. Väl där visade Arvid mest vilja och fightingspirit och tog Rekords första singelseger i lagmatchen. GOTT! (11-13, 11-8, 13-11, 9-11, 12-14) 2-1 till Österlen.

Match Nr4: An Shu – Fabian Åkerström Eftermiddagens båda ettor intog nu hagen för att göra upp. An Shu började bäst genom ett fortsatt väldigt varierat och svårläst spel. Med stort självförtroende tog han ledningen med 1-0 i set. Fabbe något fundersam efter första set tog sedan tag i taktpinnen och fick utdelning på sitt täta defensivspel blandat med loopar som innehöll mer skruv än en snickares verktygslåda. Spelarna vann sedan varsitt set och båda gjorde allt för att störa varandras taktiker. Fabbe och An Shu följdes åt i skilje men när det väl gällde visade Fabbe varför han är svensk mästare. Pang Boom! (11-8, 5-11, 7-11, 11-8, 9-11)2-2 och en avgörande match väntade.

Match Nr5: Dian Yang Wang – Simon Arvidsson Wang lyckades även i denna match hålla uppe ett stort säkert spel och redan från början tvingade han Simon till ett svårt spel för varje vinstpoäng. Wang tillät inte Simon att komma in i matchen alls och var helt enkelt för bra denna dag. Ibland får man inom idrotten acceptera detta, bryta ihop och komma igen. Simon har under hösten spelat riktigt bra pingis, men kom under dagen inte upp i lika hög nivå. Sånt som händer. Nya tag bara! SnabbastivärldenSille kommer alltid igen!(11-7, 11-7, 11-4) Wang som vi får säga var eftermiddagens man tog sitt Österlen till en 3-2 seger genom sina 2 vinster. Grattis till Österlen men se upp i ett eventuellt slutspel för galet hungriga rekordspelare!!!

Betyg (skala 1-10, 10-delar ges bara över 10)

Fabian Åkerström: 7 Går 1-1 under eftermiddagen. Dräper in ett par stenhårda backhands och hugger in några slickade deffar som var vackra, men lite för böljande spel.

Simon Arvidsson: 5 Fick spela två matcher under eftermiddagen mot säkert,svårspelat motstånd. Simon hade svårt att för dagen hitta tajmingen, men krigade, kämpade och försökte som alltid! Wang var på stort spelhumör vilket också ska tilläggas. Sille kan bättre, det kommer han visa i nästkommande matcher!

Arvid Sunesson: 7 Spelar en match och vinner en stenhård batalj. Håller oss kvar i matchen och visar stark lagkänsla och fin krigarinstinkt. Gör enligt undertecknad matchen lite väl jämn, men publiken tyckte om det! Forehandkanonerna var stundtals stenhårda fint spridda över andra bordshalvan! Visade prov på sin stora styrka ett par gånger ut i forehand när vi alla trodde poängen var förlorad.

Andreas Törnkvist: 5 Skötte uppgifterna kring kamerorna bra och flyttade hela tiden runt på alla olika stolar för att hålla värmen på dem åt aktörerna. Fick inte riktigt upp någon ordentlig volym i klappen med sina iskalla händer. Detta kan också berott på minusgraderna i hallen. Bättre kläder efter väder nästa gång Törna!

Linus Mernsten: 7 Aktiv på coachstolen som vanligt och ett extra plus när han börjat lära sig se i spåkulan också. ”Nu kommer snabb serv från Wang”, åh vips 2 snabba servar i följd från Wangs racket. Matkassen kan hålla högre klass och jämnar här ut spåkulepluset!

Bussen: 2

Den tog oss dit och hem men inte mer. Puttrade stundtals fram med sämre flyt i rullandet än Törnas gamla Yamaha DT. Den får vila upp sig och komma igen!

2 Kommentarer
 1. Sven-Erik Pettersson
  Sven-Erik Pettersson says:

  Vilken bra hemsida. Bland det bästa i Pingisligan, om inte den bästa. Kul att läsa era egna kommentar om spel och med humor. var i Helsingborg och såg Rekord mot Österlen samt returen i Simrishamn. Impades av Rekord i Helsingborg och sen i Simrishamn främst av Wang, vilken skillnad. Hppas på returmöte i kvalet.
  Sven-Erik,
  pingisfan på Österlen

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.