Tävlingsframgångar under helgen!

Under helgen har vi haft deltagare ända borta i Vimmerby i Småland men också nära oss i Åstorp.

På lördagen började det med 2 stycken tredjeplatser, en för Fredrik Albaek i P14 och en för Robin Pettersson i HSE. Robin spelade till sig ännu en bronspeng då han även åkte ut i semifinal i HS 2 också. Bästa placeringen på lördagen tog istället en av våra yngsta, Viktor Jensberg som i pojkar 9 blev tvåa i en alla-mot-alla klass där han vann 2 av 3 matcher. Tyngre gick det för Mattis Sandholt i samma klass som förlorade sina matcher denna gången, han hade dock vunnit en match i poolen i P 10 på förmiddagen.

På lördagen började det perfekt med att Amanda Gavelin vann hela F 12 turneringen där det också var alla-mot-alla. Amanda spelade även F 13 tillsammans med Emma Sellergren och det blev så att de möttes i semifinal. Denna gången vann Emma men kunde inte fortsätta på det spåret i finalen utan slutade 2a med Amanda på 3e plats. Det blev också ett klubbmöte när Martin Larsson mötte Ted Lovén i P 11 kvartsfinalen. Martin segrade i mötet men föll sedan i semifinalen. Sist för dagen hade vi Robin Sjöberg i kvartsfinal i HS 5.

I Vimmerby hade vi bara 2 deltagare med men de levererade enastående resultat. Henrik Johansson och Sofia Erkheikki spelade 1 klass var, HS respektive DS. Henke var ohotat från start till seger i turnering och förlorade inte något set i slutspelet där han besegrade Jamie Lindqvist i finalen!

Sofia hade det lite tuffare då hon förlorade sin första match mot Michelle Quach innan hon vann sina 2 följande ganska enkelt. Klassen avgjordes i en alla-mot-all grupp och då Quach förlorat mot Hanna Kjellsson så var det med kniven mot strupen Sofia ställdes mot just Kjellsson i sista matchen som skulle avgöra placeringen. Med imponerande siffror vann hon med 3-0 och blev i och med det 2a i klassen!

Sofia HenkeGlada Rekordare i Småland efter silver och guld i Vimmerbyspelen!