Soc kval 2015

Inför Swedish Open Championship som går av stapeln i November arrangerade SBTF en tävling med 4 platser i potten. Det var 12 uttagna spelare där Simon var en av dem och efter återbud av Törna kom även Malte med.

Tävlingen skulle avgöras genom att det spelades 4 stycken 3-mannagrupper där 2 går vidare till en avgörande match om en plats i SOC.

Simon hamnade i grupp med Harald Andersson från Halmstad och Anders Eriksson från SUIF. Malte fick även han en SUIF:are, Viktor Brodd och som tredje spelare i gruppen var det Alexander Franzén.

Simon föll i första matchen mot Harald som sedan också  vann mot Anders. Det ledde alltså fram till en avgörande match mellan Simon och Anders, vinnaren skulle gå vidare till den avgörande matchen om SOC platsen. Matchen blev ett drama och när matchen var färdig var det tyvärr Anders som stod som segrare med 3-2.

Malte hade i sin grupp börjat strålande och imponerande vunnit mot Brodd med 3-2. När Brodd sedan vann mot Franzén med 3-1 så behövde Malte minst ta 2 set för att gå vidare. Efter ännu en lång och gastkramande match så lyckades Malte stå som segrare med 3-2 ännu en gång!

I den avgörande matchen ställdes Malte på eftermiddagen mot tvåan i den fjärde gruppen, Fabian Åkerström. Gamla klubbkompisar både i Växjö och Rekord. Till den avgörande matchen ändrades matchformatet från bäst av fem set, till bäst av sju.

Denna gången lyckades inte Malte hålla hela vägen utan föll med 2-4. Tung förlust som gällde mycket men en väldigt bra speldag för Malte trots det!

Nu får alla spelarna visa upp sig så mycket man kan för att bli uttagna av förbundet till tävlingen uppe i Stockholm!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.