Lag SM kval

Lag SM för ungdomar genomförs under våren i Halmstad men först så ska alla lagen kvala för att ta sig till finalspelet.

Vi har 2 lag med, ett i F 16 med Amanda och Sofia. Och en i HJ 18 med Jakob P och Herman!

Tjejerna hade flyttat sitt kvalspel och spelade i lördags i Kågeröd mot både hemmalaget och Åsa IF. I första matchen mötte man Kågeröd med Ida Andrén och Tilde Hallgren. Efter två inledande segrar i singelspelet väntade en dubbel. Där fortsatte framgångarna och man vann med 3-0!

Lite senare på dagen så mötte man alltså Åsa med 2 spelare som i tävlingssammanhang representerar Boråsklubbar. I denna matchen var det stenhårt hela tiden. I första matchen förlorar Sofia mot nabbspelaren Anja Händén med 2-3 (9-11 i avgörande) efter att ha haft ledningen med 2-1 i set. Samtidigt så vänder Amanda ett 0-2 underläge till en 3-2 seger och det står 1-1 innan dubbeln. Efter ett snabbt förlustset hittar tjejerna nya krafter och spelar väldigt fin dubbel med säkert spel och bra placeringar! 3-1 i set och ledning med 2-1 i lagmatchen.

Amanda är sedan helt chanslös mot Anja samtidigt som Sofia ligger under med 0-2 mot Nathalie Johansson. Men skam den som ger sig och efter en lång och jämn batalj så står Sofia till slut som segrare efter att ha dragit ifrån klart i det sista setet!

Nästa helg återstår det och se om grabbarna kan göra tjejerna sällskap i Halmstad när de kvalar hemma i Helsingborg på söndag, 27/1!