Många topplaceringar i Tomelillaspelen

Tomelilla AIS bjöd in till klassiska skånetävlingen Tomelillaspelen. Vi hade deltagare från minsta P9 killarna Viktor och Matthias upp till HE deltagaren Robin Petterson.

Robin började lördagen med HE och gick först vidare från gruppen. I åttondelsfinalen mot Emil Ohlsson från Lund tog han också ledningen med 2-0 innan han tappade taget och föll med 2-3.

Robin fortsatte kämpa på och spelade HS 2 på eftermiddagen. Där var det ingen som  kunde rå på honom och segern var aldrig hotad! Efter 3-0 i semifinalen mot Gustav Fahlen från Trelleborg och i finalen besegrades Loa Schoug med 3-1!

P9 spelarna tog vidare från gruppen och mer än det. De båda vann också enkelt sina kvartsfinalplatser! I semifinalerna ställdes de mot de mot varsin topseedad spelare. Båda killarna gjorde fina matcher men lyckades inte riktigt ända fram men två stycken fina tredjeplatser blev resultatet den här gången!

P 9 tomelilla

Amanda Gavelin började sin tävlingsdag med en andraplats i F12 efter ett strålande poolspel och bra spel i semifinalen är hon vann med 3-0! I finalen blev Lisa Persson från Österlen för tuff och hon föll med 1-3.

För P11 spelarna Martin och Noah gick det galant ända till kvartsfinal. Där blev det 2 jämna matcher för de båda killarna där Noah tyvärr föll med 2-3 efter 7-11 i skiljesetet men där  Martin vände 0-2 mot en kille från Spårvägen till vinst med 3-2.  Även i semifinalen mot Hugo Setterlund från Sjöbo blev det ett skiljeset och vansinnigt spännande där också. Spelarna följdes upp till 10-10 innan Hugo var den starkare och slog ut Martin till slut efter en finfin tävlingsdag!

Amanda avslutade dagen med F 14 där 5 tjejer spelade alla mot alla. Där var Amanda den starkaste av alla svenska tjejer i klassen men där Mia Dong från Danmark var starkast av alla för dagen men ännu en andraplats för Amanda satte ett fint slut på dagen!

Amanda Gavelin

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.