Serieseger!

81 år efter klubbens bildande kom igårkväll den första seriesegern i herrarnas högsta serie.

Efter en nervkittlande match som så många gånger förut denna säsongen blev en nagelbitare utöver det normala. Om man skulle tänka tillbaka till samtliga lagmatcher under hela säsongen så är det just känslan av nerv, spänning och kämparglöd som kommer tillbaka match efter match. Antalet matcher där lagmatcherna sista boll har avgjort till vår fördel fram till 4-2 eller 4-1 när den senare matchen redan avgjorts är klart över hälften där de sista 4 matcherna varit exakt sådana. Dessutom har ca. 40 % av våra matcher avgjorts i fem set där vi under säsongen varit den starkare i majoriteten av matcherna.

Åter till matchen mot Kävlinge. Vi började med att Simon gjorde en fullständigt enastående match mot deras etta Liao Chen Ting och vann med 3-1 på ungefär lika lång tid som Mehdi tog på sig att förlora med samma siffror mot Magnus Molin.

1-1 i lagmatchen och dramat kom igång på allvar. Mehdi mötte Liao och Michal gick in mot An Shu. Spänningen var total från första boll i Mehdis match då han spelade upp sig rejält från första matchen och tog det första setet och gick fram till setboll i det andra. Tyvärr blev det förlust där och det stod 1-1. Då hade Michal visat klass och gått fram till 2-0 och allt såg ut att vara frid och fröjd. Men sin vana trogen lyckas Michal på något sätt spela ytterliggare en lång match då han förlorade det tredje setet och sedan en 7-3 ledning i fjärde fram till 2-2. Detta gjorde att det kändes som fördel för kävlingespelaren inför skiljesetet.

Samtidigt hade Mehdi på nytt tagit ledningen med 2-1 i set innan han blev överkörd med 11-3 fram till 2-2 i set! Känslan var att det var uppförsbacke även för Mehdi. Något han vägrade att hålla med on utan sprang iväg till 5-2! Då vaknade Liao till och vände till 5-6 och efter det blev det jämnt hela vägen upp till 10-9 för Mehdi.

Michal hade på sitt bord inlett skiljesetet katastrofalt och låg under med 3-8 innan han boll för boll åt sig närmre och var framme i lika läge vid 9-9! En serve senare var även han framme vid 10-9 och matchboll. En poäng senare var det utjämnat igen då An Shu smashade in en boll till 10-10. Därefter hade An Shu 2 matchbollar som Michal kunde rädda båda två och det stod 12-12.

Mehdi hade på samma gång tyvärr missat chans och när sen Liao fick sin chans vid 11-10 så var matchen över och pressen blev allt tyngre på Michal vid sidan om, vinsten och hoppet om serieseger levde en förlust däremot hare gjort att chansen runnit genom fingrarna. Michal gillade läget och lyckades ta två poäng i rad och vann matchen och kvitterade lagmatchen till 2-2!

2-2 och 2 vinster till krävdes av Simon som ställdes mot An Shu och Michal som ställdes mot Molin.

Simons match räknade man in  förhand medan Michals var mer tveksam efter hans relativt svaga insats i den första matchen. Men ack så fel man hade då Michal efter att ha tappat det första setet fullständigt kontrollerade allt som hände i hagen och var aldrig hotad i resten av matchen.

Tyvärr hade man också fel om Simons match då An Shu såg ut som den smash och blockeringsmaskin han var för 10-20 år sedan! En fustrerad Simon slängde med huvudet och slog ut med armarna titt som tätt efter att ha fått se bollen passera honom.

En viktig sekvens var vid ställningen 1-1 i set och underläge 3-8, då plockade Simon 8 raka bollar och tog ledningen med 2-1 och då var väl ändå matchen i hamn?

Inte ens nära tänke An Shu utan gick ut och vann med 11-3 i nästa set och återigen var det dags för en femsetare. Där gick Simon upp till 4-1 och såg ut att ha kontroll. Då kom det en servemiss och plötsligt var An Shu framme i ledning 7-5 och nervositeten runt omkring i hallen var starkt påtaglig. Simon kämpade och slet och vägrade ge bort några poäng, något som i längden lönade sig och bollar som tidigare flugit förbi honom på bordet gick istället ut från An Shu och Simon kunde efter att ha slagit in matchbollen jubla tillsammans med lagkamraterna efter att också ha bjudit alla på IH på det Linus döpt till ”sprattelsälen” som segergest!

En fullständigt lysande grundserie avslutade precis på samma sätt som laget hela säsongen spelat då man på något sätt alltid funnit en väg till lagseger och man har bara tappat 5 poäng under hela säsongen där 4 varit mot Eslöv. Sannerligen imponerande!

Nu väntar ungefär en månads vila, träning och uppladdning inför semifinalerna som börjar efter att kvartsfinalerna avgjorts!

Tack alla som var och stöttade laget igår och alla som under säsongen stöttat på ett eller annat sätt. Och som Linus sa, nu behöver vi bara vinna 4 matcher till för att få en guldmedalj runt halsen!

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.