Sista grundseriematchen

Kävlinge-Rekord. Sista grundspels-matchen var mot Kävlinge som var det lag som Rekord började sin fina 3-2-streak mot i höstas och som la grunden till en fantastiskt bra höst. Kävlinge har förstärkt sitt lag sedan dess med både egyptiern Khalid Assar och kinesen Yin Jiaxu, men bara en av dem får spela samtidigt eftersom de är icke-EU-spelare och denna gång var det kinesen som spelade. Två för dagen var Magnus Molin och trea Johan Sondell. Rekord fick klara sig utan Simon som hade problem med ryggen så laget ställdes upp med Fabbe, Törna och Arvid.

Vi fick rucka lite på den vanliga matchplaneringen då det inte var möjligt att äta på kavalleristen på obestämd tid tyvärr. Men med en tonfiskomelett och kycklingbaguette i magen kom ändå Törna till match och mötte där den vänsterhänte kinesen Yin. Törna såg ut att ha full koll på tillställningen men vid 1-0 och 10-5 vände matchen till Yins fördel och gick upp till ledning med 2-1. Då vände matchen än en gång då publikliraren Törna showade loss inför storpubliken (ca 10 st) och vann med 11-6 i skilje!

Superfabbe var nästa rekordare att äntra hagen och det var mot gamle supertalangen Molin. Spelarna plockade ett set var till en början men sen tog Molin övertaget genom bra försvarsspel och stabilt spel medan Fabbe inte kom upp i den nivå som han normalt är på. Kan den uteblivna kavalleristenlunchen varit bidragande? Vi vet ju vad han svarade i matchprogrammet på frågan om vad det bästa var med Helsingborg… Matchen blev 3-1 till Molin och i pausen fick vi ladda om inför matchen mellan Arvid och Sondell.

Den matchen böljade lite fram och tillbaka. Arvid började starkt med vinst i första set och kom snabbt upp till 5-1 i andra. Tyvärr kunde han inte riktigt förvalta det mot en fokuserad norrlänning som faktiskt gjorde sin sista Kävlingematch för att sedan flytta till Kiruna med sin sambo. Det var två heta spelare som gjorde allt för att vinna, Arvid vann ofta de lite längre bollarna medan Johan fick lite enklare poäng. Det var små marginaler som avgjorde och trots att Arvid var nära att ta ikapp i slutbollarna blev det förlust med 11-9 i skilje.

I nästa match hade alltså Fabbe kniven på strupen för att hålla liv i matchen och vi som har sett honom den här säsongen vid 2-2-lägen vet att det är då han är som bäst. Så även den här gången och det var som att få se den Fabbe vi så ofta fick se i höstas där tillbakadragen såg ut som om det vore världens enklaste slag och där deffarna satt med en underskruv á la Chtchtinininin. Yin stod dock upp bra och det bjöds på riktigt fina dueller där kinesen flera gånger drog bollen runt nät. Fabbe var dock strået vassare under matchen, vann de viktigaste poängen och kunde vinna med hela 3-0!

Nu var det tänkt att Törna skulle in och avgöra, motståndet på andra sidan var dock Molin som har haft ett övertag på rekordaren på matcherna senaste säsongerna. Matchen inleddes positivt med en setvinst men sen kom Molin in i matchen mer och mer och spelade stundtals fantastisk pingis. Det spelade knappt någon roll vad Törna gjorde, Molin lyckades pressa bak honom och trots en hundraprocentig kämpainsats blev det förlust för rekordaren med 1-3.

Betygskala 1-10 (10-delar ges endast över 9):

Fabian Åkerström: 7: Blandar en mindre bra insats med en riktigt bra och kan ta med sig den sista matchen inför slutspelet.

Andreas Törnkvist: 7: Har spelat upp sig på slutet och fortsätter visa god form. Passar dock hans spel ganska illa mot Molin och kan tyvärr inte avgöra matchen till Rekords fördel.

Arvid Sunesson: 6: Har inte riktigt den stabilitet som hade krävts för en vinst men ger allt som vanligt i A-lagssammanhang för Rekord och krigar sig sånär till en seger.

Simon Arvidsson: 6: Lyckas inte bära laget till en vinst genom stöd på bänken och var inte mycket att ha på inslagningen. Litet plus dock för chaufförinsatsen.

Linus Mernsten: 6: Två av tre Time-Outer var lyckade men när lagmatchen förloras är det svårt att få bättre betyg som coach. 90 % är ju ändå upp till Linus att vinna matcherna…

 

Självklart tråkigt att avsluta säsongen med förlust, men trots detta blev vi ändå fyra i serien och kan se tillbaka på en bra säsong! Vi är dock långt ifrån nöjda, i maj drar slutspelet igång med kvartsfinaler och då kommer det att vara ett toktaggat Rekord som står i hagen. Lottningen är redan klar och vi kommer att få möta Falkenberg som vi haft några underhållande matcher med och som vi vunnit mot två gånger under serien. Ni kan redan nu boka in datumen 9/5 (i Falkenberg), 12/5 (i Helsingborg) och en eventuell tredjematch 15/5 (i Helsingborg). Vi hoppas att många kommer och ger oss ett ännu bättre stöd under slutspelet!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.