Lilla Rekord-cupen 2014 avslutad

Det blev en lång tävlingsdag på Idrottens Hus under tisdagen. 9 klasser skulle avgöras och för våra deltagare var det P 15 och P 11 som började vid 9.00. Fredrik Albaek vann utan problem sin grupp i P 15 och fick därefter vänta på slutspelet. P 11 grupperna tog längre tid och innehöll en hel del jämna matcher. Ted Lovén och Christian Olsson fick tyvärr lämna tävlingen efter poolspelet efter att ha hamnat i för tuffa pooler men där de kämpade väl! Noah Svensson började med att vinna en tuff och jämn match med 11-9 i det femte och avgörande setet innan han vann de 2 sista matcherna enklare med 3-0. I slutspelets kvartsfinal vann han efter en strålande insats mot Isak Persson från Höganäs och var därmed klar för semifinal. Där blev motståndet för tufft och de 2 som Ted hade haft i sin grupp mötte sedan i finalen.

P 11 killar

 

3 av dessa 5 killar spelade idag i P 11 klassen!

I P 15 fick Fredrik fortsätta utan problem fram till finalen innan det blev tuffare där mot Diego Orantes från Arlöv och Fredrik fick till slut nöja sig med ett silver!

Fredrik 2a

Vid 12 började F 14 och P 9 med 2 rekordare i respektive klass. Amanda Gavelin och Emma Sellergren spelade i tjejklassen och där var det bara Amanda som tog sig vidare denna gången efter en fin insats mot både den toppseedade Sara Palm där det blev förlust men även mot sin danska motståndare. I slutspelet blev det förlust direkt i semifinalen mot segraren i den andra gruppen i klassen, Nathalie Szerman.

P 9 grabbarna Viktor Jensberg och Matthias Sanholt inledde båda starkt och Viktor vann enkelt sin grupp. Matthias hamnade i en tuffare pool med en första seedad dansk spelare. Efter en imponerande match vann han gruppen och var direktkvalificerad till semifinal. Viktor fick däremot spela kvartsfinal och fick där möte samme dansk och föll i en jämn och välspelad match med 1-3 i set. Matthias mötte i sin semifinal Adrian Larsson från Malmö. Efter att ha haft setbollar i alla seten blev det ändå en snöplig förlust med 0-3 i set och i och med det var det färdigspelat för killarna i P 9 också.

Sista klassen med rekordare var HS 4 där vårt äldre garde gjorde sitt bästa för att vinna chokladaskarna som låg framme på prisbordet! Bäst gick det för Patrik Gavelin som gjorde precis som sin dotter, tog sig till semifinal. Här blev det aningens för lång vila och det fina spelet från början av turneringen kom aldrig riktigt igång. Annars var Ingemars match mot den unge dansken som spelade i P 9 en av klassens höjdpunkter. Snacket på läktaren innehöll någonting om att Ingemar var dubbelt så lång och 65 kg tyngre än sin motståndare som trots det kämpade, slet, grät och gjorde allt för att vinna, utan att få någon pardon från Ingemar som bollade ut honom utan större svårigheter!

Ingemar in action

Hela turneringen flöt på bra och det tack vara ett suveränt arbete av alla funktionärer. Allt från domare, kafeteriapersonal, stöttande föräldrar, coacher och inte minst ett välsmort sekretariat där klassen hade höjts och Bengt och Ulf Rhödin hade fått sällskap av Carina Lovén som skötte uppgiften alldeles strålande!

IMG_0519

Tack till alla närvarande för en trevlig dag och på återseende i en pingishall nästa år!

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.