Årsmötet!

Igår, onsdag, hölls BTK Rekords årsmöte på Idrottens Hus. Årsmötet öppnades med en tyst minut för att hedra de under verksamhetsåret bortgångna Yngve Johansson (hedersledamot och en av de som var med och bildade Rekord 1936) och Johan Olsson.

Lena Malmsten fick nytt förtroende och blev omvald som ordförande.
Tre ledamöter valdes för 2 år: Thomas Dahl (kassör) och Anders Nilsson. Nyval av Anders Jensberg som ersätter avgående Gjevahire Shabani.
Två ledamöter valdes för 1 år: Nyval Carina Lovén och Anton Sandholt, som ersätter avgående Lars Falk och Minh Vuong Pham.

Bengt Hyléns stipendium delades ut och vilka gick till:

Stipendie2014

Stefan Wallin och Simon Arvidsson!

Motivering:

Spelare:
Stipendiatens utveckling har varit enorm.. Kvot i Pingisligan 2010/2011 0-11,
kvot i Superettan 2011/2012 18-10, kvot i Superettan 2012/2013 24-4, kvot
i Pingisligan 2013/2014 12-10 och kvot i SM-slutspelet 2013/2014 4-2.
Kvartsfinalist vid SM i Helsingborg och vunnit en Challenger series i Tyskland med mera. En i stort sett perfekt medlem, som alltid är beredd på att rycka in när och där det behövs. Spelarstipendiet går till Simon Arvidsson.

Ledare:
Han har själv spelat i Rekords A-lag i flera år. En kille som alltid ställer upp när klubben kallar. Åker runt med sonen på otaliga tävlingar. Därtill rycker han in som coach på större tävlingar när Linus o co behöver den hjälpen.
Ledarstipendiet går till Stefan Wallin.

Växjö GP

Under helgen spelades Växjö GP under 3 dagar och vi hade deltagare på plats alla dagarna.

Först ut var Elitklasserna för både damer och herrar. I herrklassen hade vi en hel drös spelare som började med gruppspel och Simon var ensam att vara direktkvalificerad till slutspelet.

Många var också seedade i sina grupper och Andras, Henrik, Arvid och Jesper vann också sina matcher tämligen enkelt även om Arvid hade en matchboll mot sig i en av matcherna. Vidare gick också de sista 2 rekordarna Pontus och Malte men då som tvåor.

I pausen var det Sofia E:s tur att spela gruppspel och hon ville inte vara sämre än grabbarna och gick vidare som 2a efter Linda Bergström. I slutspelet ställdes hon mot tidigare träningskompanjonen Tilda Johansson och där blev det stopp direkt.

Bland killarna var det Pontus som fick det tuffast och åkte ut direkt mot Mattias Karlsson, Malte gick vidare efter att vänt 4-8 i skiljesetet mot Viktor Fredriksson. Törna som fått kämpa ner Tobias Bergman efter att förlorat det inledande setet började bra i omgången efter och tog ledningen med 2-0 mot Franzen innan matchen gjorde en U-sväng och det blev förlust med 2-3. Arvid fick sin drömmatch när han ställdes mot Fabbe i andra omgången. Tyvärr var det den här gången även en drömmatch för Fabian som vann med 3-0. Lika stort blev det tyvärr för Henke mot Pär Gerell och Malte mot Harald Andersson. Jesper hade däremot en betydligt jämnare match mot Mattias Översjö där han efter en dålig start i femte set till slut föll med 6-11.

Simon var den som tog sig vidare då han besegrade Lukas Rydén med 3-1 och ställdes mot en liten överraskning då tjecken Kleprlik slog ut Kristian Karlsson. Efter en ojämn inledning då de båda spelarna vann ett set var med 11-1 tog Kleprlik över kommandot och vann med 3-1 och därmed var alla Rekordare klara för dagen.

På lördagen tvingades Timmie att lämna återbud och Filip fick åka upp från Helsingborg själv med Malte och Henke väntandes i hallen. Filip hade precis kommit igång innan han var utslagen av Viktor Gullbo samtidigt som de andra två gick fram som två ångvältar på varsin sida av lottningen. Malte hade vissa problem i sin kvartsfinal men annars var det bara 3-0 segrar fram till finalmötet mellan de båda pojkarna. Där fortsatte Henke att imponera och vann även där med 3-0.

Filip fick revansch senare under dagen då i HJ 17 där han vann 2 matcher med 3-0 innan semiseedade Per Sandström blev för tuff i åttondelsfinalen.

Sista dagen var som traditionen säger i Växjö tjejernas dag. Amanda Gavelin började med F12 och fick tyvärr en tuff start på tävlingsåret då hon tyvärr inte vann någon match i gruppspelet. Inte heller i F13 med cupklass blev det någon matchvinst utan dagen var över tämligen snabbt.

Sofia Erkheikki var vår deltagare bland de äldre tjejerna då hon spelade i DJ20. Inte heller för henne blev det någon succé då hon efter att vunnit de 2 första seten tappade 3 raka med 2 bollars marginal mot Tova Zarins från Köping.

Årets första Grand Prix tävling var därmed avklarad och nästa är Rekordspelen. Men innan dess ska det hinnas med massor av träning och säkert en och annan tävling!

IMG_0316Här har vi grabbarnas final är Malte börjar serva i första set!

 

Den traditionella sommarfysen

Under en vecka i juli förberedde Rekords Elit-grupp för säsongen genom att under 5 dagar genomföra 14 fyspass där det hela avslutades med en mils löpning.

Till skillnad till tidigare år genomförde vi alla passen på egenhand utan hjälp från exempelvis Aktiverum eller brottning. Ansvaret för upplägget tog Arvid hand om och under dagarna blandades passen bland annat mellan cirkelträning, löpning och styrketräning.

Nya i gruppen för denna typen av läger var Pontus Rööse, Michal och Malte. Simon åkte iväg till Tyskland för att spela 2 turneringar så han var med 1 pass första dagen och på beachvolleybollen andra kvällen.

Hela veckan flöt på bra och planeringen ändrades bara smått allt eftersom deltagarna av förklarliga skäl blev slöare och slöare. En vecka som likt tidigare år var fylld med slitna kroppar, trötta huvuden och allt som oftast glada miner.

Och precis som tidigare gånger har det gjorts en video av det hela som kan ses på: Rekords sommarfys!

Öresundspelen

Det blev en ren ”Rekord-final” i herrsingel Elit vid Öresundspelen i Malmö. Nyförvärvet Michal Obeslo besegrade Jesper Hedlund i finalen med siffrorna 13-11, 11-8, 11-5. På vägen fram till finalen segrade Michal i kvartsfinalen mot Eslövs Simon Berglund och i semifinalen mot Eslövs David Blomberg i tre raka set. Jesper slog i sin kvartsfinal engelsmannen Gabriel Achampong och i semifinalen Wartas Patrick Stobberup också det i tre raka set. Övrigt då, jo Filip Karlsson tog sig till kvartsfinal både i H2 och HJ17 och Timmie Wallin nådde semifinal i P15.

Bingolotto!

Nu är det dags för ännu en ny säsong med Bingolotto, en fortsatt stor och viktig inkomstkälla för föreningens verksamhet. Ny programledare är Ingvar Oldsberg och nytt för i år är även den utökade sändningstiden med 30 minuter. Premiär är det den 24e augusti i kanal 7 (Sjuan), kl. 18.30-20.00.
Ni köper såklart era lotter av oss!
Kontakta Bengt på 042-14 87 18 eller via mail:

btk.rekord@telia.com

bingolotto14

 

Årsmöte

Härmed kallas samtliga medlemmar till årsmöte onsdagen den 27 augusti klockan 18.30 i konferensrummet plan 2 på Idrottens Hus. Det bjuds på en enklare fika.
Varmt välkomna!

Pensionärernas BTK

Under rubriken Våra lag – Pensionärerna, hittar ni de nya träningstiderna för det kommande året. För de som undrar vad Pensionärernas BTK är för något, så är det alltså en fristående förening i nära samarbete med BTK Rekord. Är någon intresserad av att vara med och ha kul men även få motion så var inte rädda för att kontakta Torsten 042-148026 eller Sven 070-3230994, alternativt åk helt enkelt upp och prata med dem….

Helgträning i Varberg

Under helgen som gått var det dags för några av våra yngre förmågor att vara med på sitt första pingisläger. Från fredag till söndag var det träning och umgänge som gällde med Varberg som ort. Anders och Arvid var det som höll i träningen och tillsammans med föräldrar samt Pontus och Jesper höll allt från träning till mat hög klass.

På pingisfronten var det väldigt hög koncentration och med hjälp av sparring och räkneövningar konstaterade Anders att pingisbiten på lägret knappt kunde ha varit bättre!

Efter 5 träningspass på 3 dagar avslutades lägret på söndagen och ungarna längtade redan till nästa läger som ska planeras in under hösten.

De som deltog var Viktor, Martin, Anja, Mattias, Indi och Ted

IMG_0305 IMG_0304

 

Ted väntar på att få åka hem och en dubbel med barn mot föräldrar där den yngre generationen visade bättre samarbetsförmåga och vann!

 

IMG_0303 IMG_0299

Mattias och Ted väntar på att Anton och Anders ska göra klart hamburgarna

 

IMG_0297 IMG_0295

Jeppe kör låda med Martin samtidigt som Viktor och Indi kör 120an

 

 

IMG_0292 IMG_0286

Mattias och Anja spelar fritt spel på träningen där det var hopprep på uppvärmningen!

IMG_0284 IMG_0282

Fortsättning på rephoppning där Anja dominerade överpojkarna.

IMG_0280 IMG_0276

 

Det var även vanlig löpning som uppvärmning och maten var populär som alltid!

Rekordspelen 2014

Härmed har vi nöjet att inbjuda till Rekordspelen 2014 som spelas 4-5 oktober på Idrottens HUS. Under rubriken arrangemang finner ni all information samt förmånligt hotell- och luncherbjudande som vi kan rekommendera.

Välkomna med Er anmälan!

Klubbdress

Som en del av vårt samarbete med STIGA hittar medlemmar här våra klubberbjudanden (via länk nedan) som endast går att köpa via föreningen. Beställningar görs enklast genom att kontakta Bengt på kansliet 042-148718 eller via mail:
btk.rekord@telia.com

Dressen är densamma som föregående säsong!

KLUBBDRESSEN 14-15