Rekordspelen 2014

Vi hälsar alla spelare, ledare, funktionärer och åskådare varmt välkomna till Helsingborg och Rekordspelen 2014 som spelas helgen 4-5 oktober. Under fliken ”Arrangemang” ligger det nu information, tidsprogram och länk till resultatrapporteringen ute.

Rekordspelen 2014

Vi hälsar alla spelare, ledare, funktionärer och åskådare varmt välkomna till Helsingborg och Rekordspelen 2014 som spelas helgen 4-5 oktober. Under fliken ”Arrangemang” ligger det nu information, tidsprogram och länk till resultatrapporteringen ute.

Matchreferat efter Wartavinsten

När Rekordbussen rullade ut ur Helsingborg var det med 4 spelare och 2 ledare som var rejält laddade för en ny säsong i Pingisligan. Anders och Yao hade i uppgift att coacha hem 2 poäng i Linus frånvaro och till sitt förfogande hade de till 3/4 samma lag som förra säsongen. Fabian Åkerström var utbytt mot Michal Obeslo som bott i Helsingborg sen början av juli och kommit in Rekordrutinerna.

Anders som skötte tidsplanering och körning upp mot Göteborg måste ha kört för fort för det blev en liten extra sightseeing runda i en rondell innan vi parkerade bussen på heden och letade efter ett fik innan hallen var tillgänglig.

Nytt för årets upplaga av pingisligan är att det är spel på 2 bord istället för 1 som de senaste 4-5 åren. Uppställningsformen var alltså ny och vi fick ta oss en funderare innan laguppställningen satt som den skulle. Maximalt 6 matcher skulle avverkas med pauser mellan varje par av matcher som spelades samtidigt. Inför matchstart tog Yao över ledarrollen och med kommandon som koncentration, kämpa och vinn antog vi utmaningen.

Första omgången spelades mellan Hampus Söderlund för Warta mot Törna samtidigt som Simon mötte Jiang Chang Hong. Simon var efter en febervecka fortsatt stekhet i hagen och kunde enkelt spela sig fram till 2-0 ledning och efter ett par bollar in i tredje setet fick Jiang Chang Hong nog och en skada stoppade matchen.

Samtidigt spelades en lång match på bordet bredvid där Törna tog första setet innan Hampus kopplade grepp med 2-1 i set. Till fjärde setet hittade Törna ny kraft och började variera mer och hittade med det fler lägen att själv attackera. När Törna väl hittade vinnarspåret hängde Hampus inte med Törnas spurt utan fick konstatera att bollarna skruvade sig åt fel åt och small i fel hörn.

Efter pausen på 10 minuter fick Michal göra Rekorddebut och möta Wartas tredje spelare Magnus Månsson. Samtidigt spelades en match mellan lagens ettor på bordet bredvid där Simon tog sig an Hampus.

Michal var lätt märkbart nervös men lyckades kämpa på och spelade på bra i inledningen innan det plötsligt tog stopp och Månsson vann första setet. I set 2 var det samma visa med den skillnaden att Michal lyckades avgöra setet och kvitterade till 1-1 innan Månsson hittade rytmen i det fjärde setet och höll en ledning hela vägen fram till 8-7 då Michal vände och vann med 11-8. Även i fjärde setet såg det ut som om Månsson hade kontroll på händelserna då Michal blev allt mer och mer stressad. Många enkla missar och flera taktiska snedsteg ledde till att 7-10 då Michal satsade lite mer och tog 4 poäng och skaffade sig matchboll! Tyvärr lyckades han inte förvalta den utan Månsson tog setet och sedan var det nästan som att se ett korthus falla då all självsäkerhet försvann för Michal och matchen förlorades.

Simon hade under tiden börjat strålande mot Hampus som såg förvånad och fundersam ut när han låg under med 2-0 i set. Han ryckte dock upp sig och matchen tog en vändning då spelkvaliteten höjdes allt mer och Hampus reducerade Simons ledning till 2-1. Hampus fortsatte sitt vinnande spel fram till 6-2 innan det var Simons tur att komma tillbaka och höja kvaliteten i spelet. 6-2 för Hampus blev till 10-7 åt Simon som blandade briljanta dueller med smarta placeringar! Hampus som likt Simon är en spelare som aldrig ger upp en poäng i onödan tog 2 poäng i rad då Anders kallade på Time-Out, som tyvärr inte resulterade i setvinst direkt. Hampus tog sig fram till 11-10 och ett skilje kändes nära då matchens sista vändning kom och Simon avgjorde setet och matchen via 13-11!

Återigen paus då vi ledde med 3-1 och nya tuffa matcher där vi vet att det inte går att slappna av en sekund.

Michal som precis förlorat en jämn match mot Månsson lyckades inte riktigt ställa om och hängde bara med Hongs snabba spel i andra setet men det blev trots det en allt för snabb 0-3 match och hoppet om 2 poäng stod till Törna som samtidigt spelat fantastisk pingis inledningsvis och efter 11-2 i första set och vid 6-0 ledning i andra såg det onekligen bra ut. Men när det slutade gå per automatik hade han svårt att hitta rätt växel och Månsson åt sig ikapp och förbi till 10-9. Törna räddade en setboll där och kunde på sin andra sedan ta en 2-0 ledning men det hade blivit match av något som först såg ut som en uppvisning i vinnare av Törna. I det fjärde setet styrde Månsson spelet totalt med bra servar och sitt unika uppstudsspel där Törna sprang från en hörnet av hagen till andra allt för ofta. 7-10 var ställningen då turen kom till Törna och en efter en kom kantbollarna eller nätrullarna så att folk i publiken ropade att det fick ta slut någon gång. När den fjärde turbollen i rad satt var det nästa skrattretande för hemmapubliken. Månsson, rutinerad som han är, höll sig lugn och vände och vann med 15-13 och räddade 3 matchbollar. Till det fjärde setet lugnade Törna ner sig och började setet som matchen och sprang fram till en 8-3 ledning då Månsson återigen fick grepp om honom och började vispa backhands i båda hörnen. 8-3 blev till 10-6 och Bengan höll på att äta upp stålkammen där hemma då Månsson närmade sig boll för boll. Till slut avgjordes matchen på Törnas förmåga att få in bollen en extra gång. Det och att hans finger är minst lika säker på att placera bollen som han handled. För vid 10-9 och fjärde matchbollen i setet och sjunde totalt träffade bollen fingret och svävade upp i luften och såg ut att bli ett fint upplägg till Månsson. Bollen var bevisligen under kvällen på Törnas sida och när den närmade sig bordsytan närmade den sig också kanten där den till slut träffade, otagbart för Månsson.

4-2 till oss vilket vi självklart tycker är fullt välförtjänt även om slutet blev en aning snöpligt. Härlig inledning på serien och gött med en bortamatch med 20 personer som stöttar vårat lag! Nu tränar vi vidare för att vara redo för Falkenberg hemma den 2a oktober.

IMG_0346IMG_0345

Simon och Törna var nöjda med resultatet. McDonald´s besöket innebar andra miner.

 

Betyg: (Skala 1-10)

Simon Arvidsson: 6; Gör det man förväntar sig numera och är säkerheten själv i båda matcherna! Borde vara ett högre betyg men formen sänker det.

Michal Obeslo: 4; Gör en godkänd premiär mot Månsson och vinner sånär. Klarar inte av att ladda om till andra matchen där han faller för enkelt.

Andreas Törnkvist: 7; Kämpar och krigar och plockar två matcher utan att visat någon riktig formtopp, starkt!

Arvid Sunesson: 5; Gör det mesta godkänt och får främst bidra med lugn vid sidan om Yao vid coachningen.

Yao Chengren + Anders Karlsson: 4; En felkörning, en uppskattning till Varberg på 30 minuter som är helt felaktig samt felinformation gällande restaurangers öppettider. I pingisligan krävs det bättre än så!

Vinst mot Warta

Det blev vinst i premiären mot Warta med 4-2 på bortabord! Simon och Törna var segerorganisatörer med 2 segrar var medans Michal efter en matchboll mot Månsson tyvärr fick ge sig i båda matcherna.

Under McDonaldspausen i Varberg konstaterar Anders att det var en rättvis seger med mycket kamp! Att Linus åkt till Portugal gör inget för ”vi ordnar detta”.

Vinst mot Warta

Det blev vinst i premiären mot Warta med 4-2 på bortabord! Simon och Törna var segerorganisatörer med 2 segrar var medans Michal efter en matchboll mot Månsson tyvärr fick ge sig i båda matcherna.

Under McDonaldspausen i Varberg konstaterar Anders att det var en rättvis seger med mycket kamp! Att Linus åkt till Portugal gör inget för ”vi ordnar detta”.

Jämna premiärmatcher

Under lördagen startade alltså seriespelet för Råå och Rekord B.

Damerna mötte ett Malmö fyllt av rutin kryddat med en dansk landslagsspelare. Sofia Erkheikki mötte henne, Mie Jacobsen, direkt och tog ledningen med 1-0 i set innan det blev förlust med 1-3 efter att 2 set förlorats med 9-11. Efter den inledningen var det bara Sun som lyckades vinna några set fram till dubblarna och då var ställningen 2-4. Efter att Sofia och Sun lyckats vinna en jämn dubbel och Sun sedan utjämnat ställningen till 4-4 var det upp till tjejerna att avsluta lagmatchen. Återigen var det Sofia som var med mest i matchen och hade 1-1 i set mot Angelica Persson (tidigare Augustsson) innan det blev förlust. Julia föll i sista matchen mot Mie Jacobsen med 0-3 och slutresultatet skrevs till 4-6 i premiären.

För Rekord B var det nästan hemmamatch då man åkte den långa vägen på hela 15 minuter ut till Allerum där just Allerum stod för morgonmotståndet. Två debutanter ställdes på banan direkt mot ett lag som är allt annat än debutanter. Med ett lag som andas gammalt Rekordlag har de förmodligen fler år i dessa seriesammanhang enskilt än hela Rekord B tillsammans. Jonas Permevik, Jonny Åkesson, Glenn Davidsson och Stefan Eriksson stod på andra sidan och när Steffo vann mot Timmie med 11-9 i skilje precis innan dubblarna stod det då 4-4. Debutanterna Filip och Pontus spelade bra tillsammans medans Arvid och Timmie gjorde det motsatta och det blev 5-5 som Arvid och Pontus gjorde till 7-5 och lät ungtupparna avgöra om det skulle bli 1 eller 2 poäng. Tyvärr var det aldrig riktigt nära då gamlingarna van sina båda matcher med 3-0 och lagmatchen slutade 7-7.

På eftermiddagen var det Lunds A lag som skulle försöka besegras med samma lag som på förmiddagen. Fram till dubblarna pressade Timmie Emil Ohlsson som ändå lyckades vinna med 3-1. Samtidigt smashade Daniel Thörngren sönder Pontus som fick slita hårt i hela hagen med en tung 9-11 förlust i skilje. Thörngren förmodligen uppställd som 4a för att slippa möta Arvid och det innebar 3-5 innan dubblarna. Denna gången spelade båda dubblarna bra men efter att Filip/Pontus tappat det tredje setet med 17-19 rann det fjärde setet iväg och det blev 4-6 som snabbt blev till 6-6 via Arvid och Pontus. Och återigen var det upp till Filip och Timmie att avgöra ödet för matchen. Timmie mötte sin överman i Daniel Thörngren som fortsatte att spela bra och körde över Timmie med 3-0. Filip var inte heller riktigt med i sin match mot Isaac Nyheim i början men kom tillbaka stark och tog det tredje setet. Sedan var fjärde jämnt hela tiden innan Isaac via en Time-Out vann med 11-9 och avgjorde till 8-6 för Lund i lagmatchen.

Nu får både herrarna och damerna en månad på sig att förbättra spelet och toppa formen innan nästa serieomgång spelas!

HD:s reportage

Det har väl inte undgått någon att den efterlängtade seriepremiären för vårt herr- och dam-lag är nära förestående. Detta har även uppmärksammats i form av reportage och en krönika i lördagens lokaltidning, (Helsingborgs Dagblad). För er utan ”pappersvarianten” kan via länkarna nedan ta del av dessa på webben istället:

http://hd.se/sport/2014/09/20/simons-skrall-gynnar-rekord/

http://hd.se/sport/2014/09/20/tuff-vinter-vantar-raa/

http://hd.se/sport/2014/09/20/liga-med-manga-fragetecken/

HD:s reportage

Det har väl inte undgått någon att den efterlängtade seriepremiären för vårt herr- och dam-lag är nära förestående. Detta har även uppmärksammats i form av reportage och en krönika i lördagens lokaltidning, (Helsingborgs Dagblad). För er utan ”pappersvarianten” kan via länkarna nedan ta del av dessa på webben istället:

http://hd.se/sport/2014/09/20/simons-skrall-gynnar-rekord/

http://hd.se/sport/2014/09/20/tuff-vinter-vantar-raa/

http://hd.se/sport/2014/09/20/liga-med-manga-fragetecken/

Råås damer inleder mot Malmö!

Imorgon är det stor seriepremiär även för våra damer i Pingisligan S. Det är samma lag som förra året där våra unga tjejer återigen backas upp av rutinerade Sun Jie!

I den inledande matchen som startar upp serien möter Råå det rutinerade laget Malmö med bland annat före detta Råå tjejer Kajsa Andersson. Matchen spelas nere i Malmö innan serien kommer spelas i sammandragsform med 2 lagmatcher samma dag.

Råå 13-14

Curre har under försäsongen ordnat någon helgträning för att få ihop tjejerna inför serien och under veckan har även Sofia E varit i Helsingborg för att ladda inför premiären och Lag-Em. Många av lagen i serien har förstärkt inför säsongen och målet för laget blir att hänga kvar men med Sun Jie i laget kan man vara med och störa samtliga lag i den södra serien till att börja med! Det återstår att se om övriga tjejer kan växa in i rollen som pingisligaspelare!

Matchen börjar 11.30 och ska gå att följa via livescore Här!

Råås damer inleder mot Malmö!

Imorgon är det stor seriepremiär även för våra damer i Pingisligan S. Det är samma lag som förra året där våra unga tjejer återigen backas upp av rutinerade Sun Jie!

I den inledande matchen som startar upp serien möter Råå det rutinerade laget Malmö med bland annat före detta Råå tjejer Kajsa Andersson. Matchen spelas nere i Malmö innan serien kommer spelas i sammandragsform med 2 lagmatcher samma dag.

Råå 13-14

Curre har under försäsongen ordnat någon helgträning för att få ihop tjejerna inför serien och under veckan har även Sofia E varit i Helsingborg för att ladda inför premiären och Lag-Em. Många av lagen i serien har förstärkt inför säsongen och målet för laget blir att hänga kvar men med Sun Jie i laget kan man vara med och störa samtliga lag i den södra serien till att börja med! Det återstår att se om övriga tjejer kan växa in i rollen som pingisligaspelare!

Matchen börjar 11.30 och ska gå att följa via livescore Här!