Resultat

Det var inte bara i Vimmerby och Åstorp vi nådde framgångar i helgen. Timmie Wallin åkte förvisso i H2 vid Stonecastle Open i Borgstena redan ut i poolspelet. Sedan gick det mycket bättre i HJ17. Han började ned att vinna sina matcher i poolen. I slutspelet besegrade Timmie Linköpings Mika Nydahl i kvartsfinalen och KFUM Kristianstads Jonathan Zier i semifinalen. Askims Jesper Kvanvig väntade i finalen. Timmie segrade med siffrorna 11-5, 4-11, 12-10, 11-4. Alltså etta i HJ17: Timmie Wallin!

Föreningshjulet

BTK Rekord hade turen att bli draget i gårdagens Bingolotto Program (söndag den 12 oktober) till Föreningshjulet. Finaldragning är söndag den 26 oktober och då finns möjlighet till att vinna 75.000 kr.
Tillsammans med 42 st andra föreningar tävlar vi om denna vinst och utmärkelse. Läs mer på Folkspels hemsida via länken nedan:

https://www.folkspel.se/om-folkspel/nyheter-press/senaste-nyheterna/foreningshjulet/

Tävlingsframgångar under helgen!

Under helgen har vi haft deltagare ända borta i Vimmerby i Småland men också nära oss i Åstorp.

På lördagen började det med 2 stycken tredjeplatser, en för Fredrik Albaek i P14 och en för Robin Pettersson i HSE. Robin spelade till sig ännu en bronspeng då han även åkte ut i semifinal i HS 2 också. Bästa placeringen på lördagen tog istället en av våra yngsta, Viktor Jensberg som i pojkar 9 blev tvåa i en alla-mot-alla klass där han vann 2 av 3 matcher. Tyngre gick det för Mattis Sandholt i samma klass som förlorade sina matcher denna gången, han hade dock vunnit en match i poolen i P 10 på förmiddagen.

På lördagen började det perfekt med att Amanda Gavelin vann hela F 12 turneringen där det också var alla-mot-alla. Amanda spelade även F 13 tillsammans med Emma Sellergren och det blev så att de möttes i semifinal. Denna gången vann Emma men kunde inte fortsätta på det spåret i finalen utan slutade 2a med Amanda på 3e plats. Det blev också ett klubbmöte när Martin Larsson mötte Ted Lovén i P 11 kvartsfinalen. Martin segrade i mötet men föll sedan i semifinalen. Sist för dagen hade vi Robin Sjöberg i kvartsfinal i HS 5.

I Vimmerby hade vi bara 2 deltagare med men de levererade enastående resultat. Henrik Johansson och Sofia Erkheikki spelade 1 klass var, HS respektive DS. Henke var ohotat från start till seger i turnering och förlorade inte något set i slutspelet där han besegrade Jamie Lindqvist i finalen!

Sofia hade det lite tuffare då hon förlorade sin första match mot Michelle Quach innan hon vann sina 2 följande ganska enkelt. Klassen avgjordes i en alla-mot-all grupp och då Quach förlorat mot Hanna Kjellsson så var det med kniven mot strupen Sofia ställdes mot just Kjellsson i sista matchen som skulle avgöra placeringen. Med imponerande siffror vann hon med 3-0 och blev i och med det 2a i klassen!

Sofia HenkeGlada Rekordare i Småland efter silver och guld i Vimmerbyspelen!

 

Matchreferat: Tibble-Kunsängen

Det hade blivit dags för hemmamatch igen och det en vecka efter senaste triumfen mot Falkenberg. Vi skulle nog ta emot Tibble-Kungsängen som, i motsats till våra 2 vinster tidigare i serien, hade förlorat både sina tidigare matcher. Självklart var det två sviter som passade bra att fortsätta oavsett vilket lag Tibble ställde i hagarna. Vårat lag var intakt och alltid lika redo. Tibble är ett lag som är mer osäkert men efter lite ”insideinformation” från Obeslo fick reda på att Ludomir Jancarik skulle komma på besök. Jancarik som är Tibbles högst rankade spelare ackompanjerades av Peter ”Nisse” Nilsson och Daniel Schaffer.

Efter uppvärmning och inslagning där Yao varit med involverad i övriga spelares träning än matchen för att lugna nerverna, var det dags för inspring. Åtminstone tyckte speaker Lennart Holm det, Tibble tycke annat och Anders Karlsson fick ropa i sann ”Curreton” att vi minsann fick vänta lite. Men till slut kunde vi komma igång och för att inte förra veckans fadäs skulle återupprepa sig fick Arvid springa in först som 4a i laget, följt av i tur och ordning, Törna, Michal och sist var dagens 1a Simon.

Simon inledde mot Schaffer och Obeslo fick i sin första match möta Jancarik som åkt 900 km för att möta den tidigare träningskompisen Michal. Simon som tidigare under säsongen varit säkerheten själv i sina 3 segermatcher var en annan människa under matchen och vid underläge 0-2 såg det mörkt ut. På något vis lyckades han ändå spela sig ikapp till 2-2 i set och det var en öppen match igen. Starten var dock allt annat än lyckosam då det direkt blev 0-4. Men Simon jobbade på boll för boll och kom återigen ikapp, denna gången vid 10-10 och det var första gången Simon tänkte att han faktiskt fortfarande kunde vinna matchen! Men Schaffer var även i slutet stark och lyckades vinna med 12-10.

Innan den jämna matchen mellan Simon och Schaffer var klar hade ett tjeckmöte spelats på bordet bredvid. Jancarik började bäst och tog det första setet och såg ut att ha bra koll på sin landsman! Men Michal kom ut till andra setet och spelade ett set som man under tänkte att det kan vara det bästa setet i årets Pingisliga för alla spelare! 1-1 i set med fördel Michal efter det fina setet. En fördel han drog nytta av och ledde hela tredje setet och vann det även med 11-9. Till det fjärde tog Jancarik kommandot innan en hetlevrad tjeck i Rekordtröja kom ikapp och förbi efter att räddat 3 setbollar!

1-1 efter första omgången var ingen jätteöverraskning men på sättet var desto underligare. Simon skulle efter pausen direkt in mot Jancarik och det blev alltså ett möte mellan två förlorare från första omgången där någon skulle få viss revansch. På det andra bordet var det dags för Törna att göra entré i matchen och det mot ”Nisse”. En match man på förhand sett framemot då spelet förmodades bjuda på underhållning i den högre skolan.

Simon mot Jancarik var till en början en jämn match där Simon hade flera setbollar i första setet. När det då gled ur händerna på honom med 17-19 var det slut på det roliga och det blev efteråt ganska snabbt även 0-3. På bordet bredvid hade Nisse tagit det första setet och Törna reducerat i det andra innan matchen började på riktigt.

I det tredje setet svängde det fram och tillbaka och när Nisse för femtielfte gången försökte ta en konstpaus genom att torka händerna vid 9-7 (bara tillåtet efter var sjätte poäng) ilsknade Törna till en aning och frågade om det var Time-Out, vilket fick Nisse lite skärrad för efter det blev det 4a raka poäng till Törna som därigenom tog ledningen med 2-1 i set. Nästa set var Nisses set till stora delar och återigen var det en ledning med 9-7 i hans favör. Men 3 bollarsenare var det matchboll för Törna. En matchboll som inte förvaltades men efter ett fin poäng på bollen efter var det ännu en matchboll och då Yao ställt sig upp innan föregående boll var färdigspelad skulle spelet fortsätta efter en Time-Out. Efter att ha varit lite olycksam förra veckan gick det nu bättre och Törna reducerade Tibbles tillfälliga 2-1 ledning till 2-2 inför den sista spelomgången.

Nu började matchen ta fart och med den farten Törna höll mot Schaffer så var det ingen som riktigt hängde med och Törna konkurrerade direkt med Michals fina set mot Jancarik om bästa setet för säsongen redan! Tempot fortsatte och Schaffer försökte knappt vinna i matchen där Törna gjorde vad han ville när han ville ungefär! 3-0 och allt fokus kunde läggas på Michal!

Michal som vände ett stort underläge i första setet hade då kommit igång ordentligt och man fick gång på gång se Nisse försöka spring upp bollar ute i forehand som var utom räckhåll! 10-4 till Michal stod det när Nisse började äta sig ikapp och det började bli lite nerver när Linus beordrade Time-Out. Även denna gången lyckades det och vid 2-0 i set var det lite som tydde på att det skulle komma en vändning. Det som skulle komma att bli det sista setet var helt jämnt väldigt länge innan Michal till sist kunde avgöra på sin andra matchboll fram till 12-10 och han bevisade att han verkligen är en hemmaspelare och kämpe när han fick sträcka händerna i luften och avgjort lagmatchen!

4-2 och en härlig seger som bara skulle göras oavsett hur! Denna gången var det överraskande Simon som spelade lite sämre och Törna och Michal fick tillsammans rädda hans kväll! Precis som när Michal förlorade 2 mot Warta i första omgången. Vi bevisar som så många gånger tidigare att det verkligen är lagspel när vi spelar i Pingisligan vilket fler lag vi möter inte riktigt förstått! Nu väntar en veckas ligauppehåll där både Linus och Yao är sugna på hårdkörning så vi hoppas vi överlever och kan vinna även nästa match borta mot Österlen 23/10!

Betyg (skala 1-10):

Simon; 3: Har förhoppningsvis gjort sin sämsta insats för säsongen redan! Nya tag är det ända som gäller.

Michal; 8: Gör 2 väldigt bra matcher där Jancarik matchen och set nr 2 var pricken över i:et!

Törna; 6: Börjar skämma bort oss och om det fortsätter så här kommer betygen bara sjunka om det inte rullas 2-3 gånger / match!

Arvid; 5: Fortsätter på ett bra sätt att vara mental rådgivare till både Yao och den spelare han coachar!

Yao + Linus; 6: Säsongsbästa med Time-Outer som gav resultat och energispridning som ger resultat i långa matcher!

SOC

Vi har spelare uttagna till SOC i Stockholm 12-16 november
Till den stora pingisfesten SOC i november, som spelas i Eriksdalshallen, Stockholm, har vi fått följande spelare uttagna: I herrsingel Simon Arvidsson (här står Henrik Johansson och Viktor Görman på reservlistan). I U21 har Henrik Johansson, Viktor Görman och Malte Möregårdh uttagits. En som verkligen vill vara med är Sun Jie, som sökt svenskt medborgarskap och det är på gång. Frågan är bara om det blir klart i tid, vi håller tummarna!!

Hemmamatch 18.30 mot Tibble-Kungsängen

Det är återigen dags för en hemmamatch på Idrottens Hus. 18.30 slås första bollarna och vi hoppas på välfyllda läktare och en bra bordtennismatch!

Tibble har en av seriens bredaste trupper och det är därför svårt att spekulera vilka de kommer mönstra i just kvällens match. Men de har en blandning av utländska spelare där Daniel Schaffer från Ungern spelat det mesta de senaste åren. En spelare som har ett tekniskt väldigt fint spel och då han ofta saknat det dödande slaget brukar matcherna bli sevärda. Sevärda är oftast Peter Nilssons matcher, den tidigare Rekordaren är inne på ännu en klubb och med ett spel som ofta innebär loopar ett par steg bak från bordet blir publiken sällan besvikna. Det ryktas även att de ska ha med ett av sina ess till matchen i form av tjecken Jancarik som just nu är på 129:e plats på världsrankingen och precis som våran egen Obeslo så är det få missar och bra spel från både backhand och forehand som är kännetecknen.

Oavsett vilket lag Tibble kommer med så siktas det givetvis på vinst från Rekordarnas sida! Alla har kunnat tränat på bra och fått både döma och spela under helgen i och med Rekordspelen. Simon passade även på att under tisdagen spela match i Frankrike där han vann 1 av sina 2 spelade matcher!

Så glöm för allt i världen inte att infinna er i B-hallarna en stund före 18.30 så hoppas vi på en lagom spännande match med en Rekordvinst i slutet!

Tack!

Stort varmt TACK till alla hjälpsamma Rekordare för helgen som gått och för de timmar ni slitit i hallen så att Rekordspelen 2014 har kunnat genomföras.
Och extra stort varmt TACK till Ulf, Paul och Bo för era ovärderliga insatser!

Lena Malmsten
Ordförande

Matchreferat efter hemmapremiären mot Falkenberg

Då var det dags igen, dags för säsongens första hemmamatch. Efter seger i första matchen borta mot Warta var det med gott mod vi såg fram emot att möta Falkenberg. Ett möte som var en repris av våran kvartsfinal från förra året då vi till slut kunde segra med 2-1 i matcher.

Mycket var nytt inför årets premiär. Det är nytt spelsystem med spel på två bord. Det var ny musikansvarig vid speakerbordet och det var inte minst en nya spelare för hemmapubliken att bekanta sig med.

Michal Obeslo tappade i matchen mot Warta en matchboll och förlorade sina bägge matcher. Trots det var det han tillsammans med Törna som fick äran att sparka igång kalaset då han mötte Marcello Aguirre samtidigt som Törna mötte Peter Karlsson. Simon blev vår tredje spelare trots illa mående under natten och morgonen med en spya som resultat.

Både Michal och Törna inledde starkt och trots lite vacklande från Michal i första setet då 8-3 och 9-5 blev till 9-10 blev det två stycken 3-0 segrar och en perfekt start på matchen. Michal visade från första boll att han hade mer att ge än i premiärmatchen och med publiken i ryggen kämpade han ner sin motståndare. Törna hade i sin hage lekstuga med gamle EM-mästaren Karlsson och visade prov på poänggivande servar och forehandskanoner så som vi blivit vana att se honom.

Paus efter två spelade omgångar följdes upp med en match mellan en nuvarande Rekordare, Simon, samt en före detta Rekordare, Robert Eriksson. Det tidigare lagkamraterna har spenderat en mängd timmar i hallen tillsammans och taktiken från båda spelarna var klara på förhand. Simon visade att hans form fortsatte och körde över Robban i första setet och trots underläge med 3-7 i andra var det inget snack utan det vändes till 11-8. I det tredje setet vid ledning med 9-5 ville Yao göra skäl för lönen då han tog Time out efter att allt gått som på räls. En akt som diskuterades redan efter setet då 9-5 blev till 9-11 och Yao var allt annat än nöjd med sin insats. Simon oroade sig inte överdrivet även om Robban kom tillbaka aningens i matchen. Det hjälpa bara inledningsvis innan Simon återigen sprang ifrån och vann matchen med 3-1 i set.

Törna hade efter ett förlorat första set egentligen full koll på matchen mot Marcello men publikspelare som han sägs vara så måste han ha in spänning i matcherna. I en svängig match både poäng och spelmässigt var det Törna som hade det mesta av spelet och möjligheterna att avgöra medans Marcellos chans var att låsa Törna i backhandrutan. En ruta som Törna med fint fotarbete gjorde till sin forehandruta när han drog in den en efter den andra i perioder av matchen. Efter att tappat 10-6 till 10-10 i fjärde avgjorde han på sin femte matchboll och lagsegern var klar till 4-0.

Denna gången var det inte ens jämnt i vår match vilket även det är något nytt för oss! Härligt för alla och inte minst för Yao som med ömmande tänder, huvud och nerver fick åka hem och vila tidigt. Nu laddas det om för att ta emot Tibble Kungsängen den 9/10 på Idrottens Hus!

Betyg (skala 1-10)

Andreas Törnkvist: 6; Fortsätter att vinna och visar att spelet och självförtroendet blir allt bättre!

Michal Obeslo: 7; Gör en gedigen match och tar sin första seger i Rekordtröjan!

Simon Arvidsson: 6; Gör trots sjukdomen en bra dag på jobbet och börjar visa att den goda formen inte är bara god form!

Arvid Sunesson: 5; Gör det som ska göras som fjärdespelare/tredjecoach!

Yao Chengren + Linus Mernsten: 4; Låter spelarna sköta det mesta och när det fungerar så tas det time-outer till höger och vänster!

Matchreferat efter hemmapremiären mot Falkenberg

Då var det dags igen, dags för säsongens första hemmamatch. Efter seger i första matchen borta mot Warta var det med gott mod vi såg fram emot att möta Falkenberg. Ett möte som var en repris av våran kvartsfinal från förra året då vi till slut kunde segra med 2-1 i matcher.

Mycket var nytt inför årets premiär. Det är nytt spelsystem med spel på två bord. Det var ny musikansvarig vid speakerbordet och det var inte minst en nya spelare för hemmapubliken att bekanta sig med.

Michal Obeslo tappade i matchen mot Warta en matchboll och förlorade sina bägge matcher. Trots det var det han tillsammans med Törna som fick äran att sparka igång kalaset då han mötte Marcello Aguirre samtidigt som Törna mötte Peter Karlsson. Simon blev vår tredje spelare trots illa mående under natten och morgonen med en spya som resultat.

Både Michal och Törna inledde starkt och trots lite vacklande från Michal i första setet då 8-3 och 9-5 blev till 9-10 blev det två stycken 3-0 segrar och en perfekt start på matchen. Michal visade från första boll att han hade mer att ge än i premiärmatchen och med publiken i ryggen kämpade han ner sin motståndare. Törna hade i sin hage lekstuga med gamle EM-mästaren Karlsson och visade prov på poänggivande servar och forehandskanoner så som vi blivit vana att se honom.

Paus efter två spelade omgångar följdes upp med en match mellan en nuvarande Rekordare, Simon, samt en före detta Rekordare, Robert Eriksson. Det tidigare lagkamraterna har spenderat en mängd timmar i hallen tillsammans och taktiken från båda spelarna var klara på förhand. Simon visade att hans form fortsatte och körde över Robban i första setet och trots underläge med 3-7 i andra var det inget snack utan det vändes till 11-8. I det tredje setet vid ledning med 9-5 ville Yao göra skäl för lönen då han tog Time out efter att allt gått som på räls. En akt som diskuterades redan efter setet då 9-5 blev till 9-11 och Yao var allt annat än nöjd med sin insats. Simon oroade sig inte överdrivet även om Robban kom tillbaka aningens i matchen. Det hjälpa bara inledningsvis innan Simon återigen sprang ifrån och vann matchen med 3-1 i set.

Törna hade efter ett förlorat första set egentligen full koll på matchen mot Marcello men publikspelare som han sägs vara så måste han ha in spänning i matcherna. I en svängig match både poäng och spelmässigt var det Törna som hade det mesta av spelet och möjligheterna att avgöra medans Marcellos chans var att låsa Törna i backhandrutan. En ruta som Törna med fint fotarbete gjorde till sin forehandruta när han drog in den en efter den andra i perioder av matchen. Efter att tappat 10-6 till 10-10 i fjärde avgjorde han på sin femte matchboll och lagsegern var klar till 4-0.

Denna gången var det inte ens jämnt i vår match vilket även det är något nytt för oss! Härligt för alla och inte minst för Yao som med ömmande tänder, huvud och nerver fick åka hem och vila tidigt. Nu laddas det om för att ta emot Tibble Kungsängen den 9/10 på Idrottens Hus!

Betyg (skala 1-10)

Andreas Törnkvist: 6; Fortsätter att vinna och visar att spelet och självförtroendet blir allt bättre!

Michal Obeslo: 7; Gör en gedigen match och tar sin första seger i Rekordtröjan!

Simon Arvidsson: 6; Gör trots sjukdomen en bra dag på jobbet och börjar visa att den goda formen inte är bara god form!

Arvid Sunesson: 5; Gör det som ska göras som fjärdespelare/tredjecoach!

Yao Chengren + Linus Mernsten: 4; Låter spelarna sköta det mesta och när det fungerar så tas det time-outer till höger och vänster!

4-0 i hemmapremiären

Under en kväll då det mesta gick Rekords väg blev det en enkel 4-0 seger! Forne Europamästaren Peter Karlsson fick hoppa in i hagen i Alexander Franzéns frånvaro och det var väl det mest spännande från bortalaget. Törna fick äran att vinna 2 matcher och Simon och Michal en var. Extra kul att Michal fick ta sin första seger i Pingisligan och dessutom på hemmaplan med sin tjeckiske vän på plats!

Inom kort kommer ett längre referat här på hemsidan och nästa hemma match är den 9/10 mot Tibble-Kungsängen!