Lilla Rekord-cupen 2014 avslutad

Det blev en lång tävlingsdag på Idrottens Hus under tisdagen. 9 klasser skulle avgöras och för våra deltagare var det P 15 och P 11 som började vid 9.00. Fredrik Albaek vann utan problem sin grupp i P 15 och fick därefter vänta på slutspelet. P 11 grupperna tog längre tid och innehöll en hel del jämna matcher. Ted Lovén och Christian Olsson fick tyvärr lämna tävlingen efter poolspelet efter att ha hamnat i för tuffa pooler men där de kämpade väl! Noah Svensson började med att vinna en tuff och jämn match med 11-9 i det femte och avgörande setet innan han vann de 2 sista matcherna enklare med 3-0. I slutspelets kvartsfinal vann han efter en strålande insats mot Isak Persson från Höganäs och var därmed klar för semifinal. Där blev motståndet för tufft och de 2 som Ted hade haft i sin grupp mötte sedan i finalen.

P 11 killar

 

3 av dessa 5 killar spelade idag i P 11 klassen!

I P 15 fick Fredrik fortsätta utan problem fram till finalen innan det blev tuffare där mot Diego Orantes från Arlöv och Fredrik fick till slut nöja sig med ett silver!

Fredrik 2a

Vid 12 började F 14 och P 9 med 2 rekordare i respektive klass. Amanda Gavelin och Emma Sellergren spelade i tjejklassen och där var det bara Amanda som tog sig vidare denna gången efter en fin insats mot både den toppseedade Sara Palm där det blev förlust men även mot sin danska motståndare. I slutspelet blev det förlust direkt i semifinalen mot segraren i den andra gruppen i klassen, Nathalie Szerman.

P 9 grabbarna Viktor Jensberg och Matthias Sanholt inledde båda starkt och Viktor vann enkelt sin grupp. Matthias hamnade i en tuffare pool med en första seedad dansk spelare. Efter en imponerande match vann han gruppen och var direktkvalificerad till semifinal. Viktor fick däremot spela kvartsfinal och fick där möte samme dansk och föll i en jämn och välspelad match med 1-3 i set. Matthias mötte i sin semifinal Adrian Larsson från Malmö. Efter att ha haft setbollar i alla seten blev det ändå en snöplig förlust med 0-3 i set och i och med det var det färdigspelat för killarna i P 9 också.

Sista klassen med rekordare var HS 4 där vårt äldre garde gjorde sitt bästa för att vinna chokladaskarna som låg framme på prisbordet! Bäst gick det för Patrik Gavelin som gjorde precis som sin dotter, tog sig till semifinal. Här blev det aningens för lång vila och det fina spelet från början av turneringen kom aldrig riktigt igång. Annars var Ingemars match mot den unge dansken som spelade i P 9 en av klassens höjdpunkter. Snacket på läktaren innehöll någonting om att Ingemar var dubbelt så lång och 65 kg tyngre än sin motståndare som trots det kämpade, slet, grät och gjorde allt för att vinna, utan att få någon pardon från Ingemar som bollade ut honom utan större svårigheter!

Ingemar in action

Hela turneringen flöt på bra och det tack vara ett suveränt arbete av alla funktionärer. Allt från domare, kafeteriapersonal, stöttande föräldrar, coacher och inte minst ett välsmort sekretariat där klassen hade höjts och Bengt och Ulf Rhödin hade fått sällskap av Carina Lovén som skötte uppgiften alldeles strålande!

IMG_0519

Tack till alla närvarande för en trevlig dag och på återseende i en pingishall nästa år!

 

 

Talangjakt i Pingis 2014

Under måndagen spelades Talangjakt i Pingis, och här presenterar vi samtliga vinnare:

Åk 9 pojkar: Ronnie Pettersson, Örkelljunga
Åk 8 pojkar: Oliver Wendel, Påarp
Åk 5 pojkar aktiva: Ted Lovén, Ramlösa Friskola
Åk 5 pojkar: Jakob Liljeberg, Ramlösa Friskola
Åk 4 pojkar: Erik Johansson, Magnarp
Åk 3 pojkar: Daniel Lundin, Ringstorp
Åk 8 flickor: Sandie Uppman, Påarp
Åk 7 flickor: Anja Lunderquist, Svensgård
Åk 5 flickor aktiva: Tilde Hallgren, Magnarp
Åk 5 flickor: Julia Pradon, Viken

Ett stort grattis till samtliga vinnare!

Timmie till semifinal i Eslöv!

Juldagarna är för många i sluttampen och för en stor tapper skara var det idag dags för tävling i Eslöv. Från klubben fanns Robin Pettersson, Timmie Wallin och Malte Möregårdh på plats. Timmie och Robin var i HS 2 toppseedade och tog sig enkelt vidare från gruppen. Först stod de över första omgången och spelade sin första match i kvartsfinal. Där fick båda två oväntat stryk och det blev ett snöpligt slut på klassen för de båda.

Timmie repade snabbt nytt mod i HJ17 där han tillsammans med Malte spelade gruppspel. Malte klarade av sina 2 matcher snabbt och enkelt medan Timmie slet hårdare i sin första. Där mötte han danska landslagsspelare Andreas Dilling som var seedad trea i en stark 17-årsklass där svenska juniorlandslaget spelade pga. deras pågående landslagsläger. Timmie vann till slut det mötet med 3-1 vilket är väldigt starkt gjort! Som etta i gruppen gick alltså båda vidare och spelade i åttondelsfinalerna. Malte fortsatte där sin enkla resa och vann med 3-0. Timmie mötte ytterliggare en dansk som spelar i deras landslag, denna gång Peter Svenningsen. Även denna gången vann Timmie och spelet från poolspelet höll i sig. Till kvartsfinal hårdnade motståndet rejält och klassen på kvartsfinalisterna var hög och Timmie var klart lägst rankad! Malte mötte sin yngre bror Truls och Timmie skulle möta Söderhamn Adam Blomqvist. Båda matcherna var jämna och båda slutade med 11-9 i femte set. En rekordare gick vidare och en åkte ut och det var Timmie som storöverraskade positivt samtidigt som det var en missräkning för Malte som föll. I semifinalen fortsatte man ju hoppas att Timmie skulle behålla det fina spelet fullt ut då han mötte Viktor Gullbo som i matchen innan besegrat Simon Berglund med 12-10 i femte! Två spelare i form var det alltså och tyvärr tappade Timmie det viktiga och jämna första setet med 10-12. Han försökte att kämpa sig tillbaka och reducerade via 11-9 till 1-2 i set. Men sen tog det stopp och det blev förlust med 1-3 i set och en tredjeplats för Timmie.

Timmie

En Timmie i storlek Small för ett par år sedan!

Efter en tung start på säsongen med mycket sjukdom var det en glad Timmie som satte sig i bilen på väg hem. Väldigt kul att se de fina resultaten och det fina spelet där vinsterna mot Dilling och Adam Blomqvist var grädden på moset eller pricken över i:et om man inte är sugen på potatismos så här på kvällen (eller morgonen)! Nu gäller det att ladda om för redan på söndagsmorgonen är det dags för HJ 20. Så vi ser fram emot att följa tävlingen även imorgon då även några andra rekordare gör sitt bästa för att vinna alla sina matcher!

God Jul på Er alla!

Från BTK Rekord och Råå BTK önskas alla pingisvänner/fans runtom i landet en riktigt God Jul!

Matchreferat: Kävlinge (Julrim versionen)

I torsdags spelade vi sista matchen före julen, och hoppades givetvis att det skulle bli en kul en!

Sedan förra matchen Simon och Michal i Frankrike varit, och där en härlig seger var de tagit!

Arvid stannade hemma kvar med Törna, och båda drillades med lådträning i Yaos hörna!

Efter förlusten mot Eslöv borta, ville vi inte mot Kävlinge komma till korta.

Framåt eftermiddagen vi till Kävlinge anlände, tog en fika vilket lågan vår tände.

Simons Nissan tog oss dit vi ville, även om hastighetsmätaren fått dille.

Uppvärmningen följdes till punkt och pricka, nästan så att Yao fick hicka.

Bengt, Norberg, Jeppe och Rööse var där för att titta, några andra åskådare var svårt att hitta.

Törna, Michal och Simon var våran trio, att segra var Wang, Molin och An Shus prio.

Törna spelade lagom bra vill jag lova, och kunde mot Molin en seger in håva.

Simon mötte samtidigt kinesen, och matchen var allt annat än fesen.

Jämn, spännande och svängig, efter 11-13 i femte var Simon hängig.

Michal fick efter pausen sitt rack svinga, och lyckades med det An Shu betvinga.

Med Törnas andra match var Yao allt annat än nöjd, hade efter 0-3 en 1:a i betyg delat ut på sin höjd.

2-2 i lagsmatchen det stod, och dags för oss att visa vårt mod.

An Shu kämpade och slet, men mot Simon ingenting bet.

Molins servar gav mot Michal många poäng, och Michal fick jobba för sina som en dräng.

Vid ledning med 2-1 skulle han bara avsluta, så vi av segern skulle få njuta.

Då slog han av misstag sönder sitt racket, och vi i halsen satte tacket.

2-2 och en dålig start, innan det på Michal blev fart!

När han Molins serve lyckades bryta, kunde han segernäven knyta.

4-2 blev slutresultatet, och vi kunde sikta in oss på julbordsfatet.

En lagseger av allt att döma, något vi aldrg får glömma.

Hemåt for vi under mörkrets timma, och åt på McDonalds innan vi var himma.

Nästa match är på ett nytt år, vi hoppas att mycket publik till matchen går.

Den tolfte januari ska vi mot Kävlinge ha tur, nu önskar vi alla en riktigt god jul!

Trailer inför fysveckan!

Här har vi en trailer inför den kommande videon som kommer under mellandagarna!

 

Många topplaceringar i Tomelillaspelen

Tomelilla AIS bjöd in till klassiska skånetävlingen Tomelillaspelen. Vi hade deltagare från minsta P9 killarna Viktor och Matthias upp till HE deltagaren Robin Petterson.

Robin började lördagen med HE och gick först vidare från gruppen. I åttondelsfinalen mot Emil Ohlsson från Lund tog han också ledningen med 2-0 innan han tappade taget och föll med 2-3.

Robin fortsatte kämpa på och spelade HS 2 på eftermiddagen. Där var det ingen som  kunde rå på honom och segern var aldrig hotad! Efter 3-0 i semifinalen mot Gustav Fahlen från Trelleborg och i finalen besegrades Loa Schoug med 3-1!

P9 spelarna tog vidare från gruppen och mer än det. De båda vann också enkelt sina kvartsfinalplatser! I semifinalerna ställdes de mot de mot varsin topseedad spelare. Båda killarna gjorde fina matcher men lyckades inte riktigt ända fram men två stycken fina tredjeplatser blev resultatet den här gången!

P 9 tomelilla

Amanda Gavelin började sin tävlingsdag med en andraplats i F12 efter ett strålande poolspel och bra spel i semifinalen är hon vann med 3-0! I finalen blev Lisa Persson från Österlen för tuff och hon föll med 1-3.

För P11 spelarna Martin och Noah gick det galant ända till kvartsfinal. Där blev det 2 jämna matcher för de båda killarna där Noah tyvärr föll med 2-3 efter 7-11 i skiljesetet men där  Martin vände 0-2 mot en kille från Spårvägen till vinst med 3-2.  Även i semifinalen mot Hugo Setterlund från Sjöbo blev det ett skiljeset och vansinnigt spännande där också. Spelarna följdes upp till 10-10 innan Hugo var den starkare och slog ut Martin till slut efter en finfin tävlingsdag!

Amanda avslutade dagen med F 14 där 5 tjejer spelade alla mot alla. Där var Amanda den starkaste av alla svenska tjejer i klassen men där Mia Dong från Danmark var starkast av alla för dagen men ännu en andraplats för Amanda satte ett fint slut på dagen!

Amanda Gavelin

 

 

Simon 25a!

När HD årligen listar nordvästskånes främsta idrottare hamnar Simon Arvidsson på en hedrande 25:e plats. Listan är gjord av HD:s sportredaktion och toppas av Caroline Seger följt av hockeyspelaren Hampus Lindholm. Kriteriet för att få vara med på listan är att man antingen är bördig från regionen eller representerar en förening här, vilket är fallet med Simon.

Simon klämdes in mellan Mattias Sjögren (24) som spelar hockey för Linköping i Elitserien. Och Jenny Fransson (26) som brottas i Klippan och tog en 5e placering på VM.

Motiveringen till Simon lyder: Bäste spelare i Rekord under våren, då laget högst oväntat tog sig ända fram till SM-final. Avancerade också fram till kvartsfinal i singel vid SM.

Lägg därtill en andraplats i en World Tour tävling och vi har ett framgångsrikt år att se tillbaka på för Simon (Hemsidans notering).

Läs hela listan här på HDs hemsida: HDs 50-i-topp-lista

 

Information Lilla Rekord-Cupen 2014

Vi hälsar alla välkomna till Lilla Rekord-Cupen 2014, under fliken arrangemang ligger nu diverse information om tävlingen.

/BTK Rekord