Guld för Anita i Veteran-SM

Här kommer ett långt inlägg signerat Robin Petersson från hans helg under veteran SM där hans upplevelser skildras. Då han ankom till Skövde efter att Anita tagit alla sina medaljer och sina 2 SM-guld (i DS 65 och DD 60+) så vi vill ta att gratulera henne extra här i inledningen! Och här följer nu Robins text och den tackar vi för!

Rapport från veteran-SM ur Rekordjunior Robin Petterssons perspektiv

I fredags begav jag mig tillsammans med Fredrik Staerk och Roger Öberg (Fd. Rekordare, hemsidans anm.) till Skövde för att spela mitt andra veteran-SM, för Höganäsarna var det debut. I brist på lagkamrat fick jag agera stöttning åt mina reskamrater första dagen. Grabbarna gjorde en fantastisk lagtävling och lyckades ta sig till final där de mötte toppseedade Örbyhus samtidigt som Allerum i form av Glenn Davidsson och Johny Åkesson (även de fd. Rekordare, hemsidana anm.) spelade sin final i hagen bredvid.

Allerum som hade en manstark trupp på plats bidrog till en härlig stämning på läktaren och ramsan ”zum zum Alleum” hördes flertalet gånger under den rafflande finalen mot Spårvägen. Såväl Höganäs som Allerum lyckades vinna sina finaler i lag 30 respektive lag 50, båda matcherna slutade 3-2 efter mycket underhållande och tidvis bländande spel!

Skånelagen på plats med Allerum, Höganäs, Lund, jag från Rekord och Philip Lövgren från Skurup som till vardags är konkurrenter i serier och tävlingar bildade ett härligt gäng på läktaren. Ryggdunkningar, handklappningar och gratulationer haglade och så fortsatte det genom hela helgen.

På Lördagen var det dags för mig att spela singel och det gick galant fram till åttondelsfinal där jag fick slita mig till en 11-9 seger i skilje trots att jag i vanlig ordning hade noll rätt mot min motståndares nabbgummi. Därefter var det kvartsfinaldags men efter att ha släppt 10-8 i första set handlade det mesta om motståndare Anders Johanssons väsande tillbakadrag och oskruvsloopar modell jätteäckliga. 0-3 slutade bataljen och jag skulle få vänta lite till på min första SM-medalj. Klassen vanns av storspelande rumskamrat Fredrik Staerk efter att han till slut lyckats mala ner Mikael Wikström från Hudiksvall som ständigt var på fisken i avgörande set och ”Frippens” andra guld var därmed bärgat, även lagkamrat Roger Öberg lyckades knipa en medalj efter sin semifinalplats. Lagvinnarna i 50-klassen från Allerum hade nog rejäl träningsvärk och avstod singelspelet men skulle komma starkt tillbaka under söndagens dubbelspel. Duon tog sig fram till semifinal där Åkesson/Davidsson hade 9-6 i skiljeset på självaste Mikael Appelgren/Tommy Bergman från Spårvägen men lyckades tyvärr inte knyta till matchen utan det hela slutade med att Stockholmarna istället vann och efter en efterföljande enklare final kunde bärga titeln i 50-årsklassen. Rutinerade firma Ferm/Törngren från Lund norpade också till sig ett brons i sin klass herrdubbel 40.

Själv kamperade jag ihop med kompis Philip Lövgren och förhoppningarna var ganska försiktiga då jag varit magsjuk under natten med endast två timmas sömn som följd. Vi fick dock dubbelspelet att stämma väldigt bra, 3 segrar i gruppen och en kanonmatch i kvarten där vi slog duktige Norrtullaren Jamie Lindqvist med partner gjorde att vi kunde bärga vår första medalj! Tyvärr tog tröttheten ut sin rätt och semin var bedrövlig, nästa år bokar jag enkelrum utan snarkande Höganäsare 😉 som för övrigt också tog brons efter en knapp semifinalförlust.

Under Torsdagen och tidigare på fredagen spelades de äldre klasserna, Anita Andersson gjorde det bra som hon brukar och tog ett helt knippe medaljer med seger i damsingel 65 bland annat. Roger Magnusson vann tillsammans med Åstorps Björn Nilsson ett fint brons i herrdubbel 60, något jag vet betyder mycket för min tidigare lagkompis Björn ”legenden” Nilsson då det är hans första medalj i veteran-SM.

Som helhet vill jag säga att det var ett kanonarrangemang och det kommer förhoppningsvis bli många fler veteran-SM för min del, tack till alla goa skånska pingislirare på plats för en härlig weekend!

 

Mvh Robin

Halmstad matchen flyttad

Korrigering, tryckfelsnisse höll sig framme, rätt datum Halmstad BTK – BTK Rekord är den 8/3 och inget annat.

Herrarnas match i Pingisligan borta mot Halmstad BTK med speldatum den 12 februari är flyttad, och den spelas istället den 8 mars!

Ny video på facebook!

På vår Facebook sida dök det idag upp ett klipp från morgonens matchpass där skiljesetet mellan Simon och Rööse spelas. Kika in och gilla vår sida för att ta del av både nyheter och videor där. Bjud även in era vänner så alla får ta del av informationen som ges där och på hemsidan!

Timmie i form!

Timmie Wallin har efter rikslägret kring nyår visat mycket fin form. Framgångarna fortsatte vid MBTK-Trofén i Mölndal. Det blev två klassegrar av två möjliga. Han vann både HJ17 och P15. I de båda finalerna vann han mot Linnés Pontus Ljunggren.
Segersiffror i HJ17 11-5, 7-11, 11-7, 11-4 och i P15 11-9, 11-9, 11-8. Även Robin Sjöberg var med i denna tävling. Han tog sig efter poolspelet till kvartsfinal i H5.

Fysvideon är klar!

Nu är det äntligen dags att presentera fysvideon från december. Det var under 3 hektiska som delar av Elit-gruppen genomförde 8 träningspass. Här är det som kom ut av inspelningarna och som vanligt ska man inte ta allt på för stort allvar.

Pensionärernas BTK rapporterar!

Helsingborgspensionärerna (Pensionärernas BTK) började året på ett mycket bra
sätt då man i hemmahallen besegrade Falkenberg med hela 8-0!
Matchen spelades med 8 stycken tvåmannalag och 6 av matcherna slutade 3-2 medan 2 blev 5-0.
I november var det derby mot Malmö i hemmahallen och den matchen slutade 7-0 till Helsingborg.
Såväl Falkenberg som Malmö leder dock fortfarande i statistiken gällande för samtliga möten klubbarna emellan. Men trenden ser verkligt positiv ut för Helsingborgarnas del.
Den 25 februari blir det ett historiskt möte i B-hallen då Helsingborg tar sig an Varberg för första gången.
Det blir en svår uppgift för Helsingborg eftersom ryktet säger att Varberg håller väldigt hög klass.

Flygande rapporter: Sven Levin

BTK Rekord C i division 4

Btk Rekord C är ett lag som får lite för lite uppmärksamhet här på hemsidan. Med en blandning av gammalt och ungt, eller sött och surt om man hellre vill hitta de likheterna så kämpar de på under veckorna både på träning och i seriespelet. Ibland har vi tur  då de har hemmamatch under träningstid (som under onsdagskvällen). Andra gånger är de runt om i skåne och representerar Rekord lite här och var. Tyvärr har resultaten inte riktigt gått som de vill och under onsdagen var det möte med Höganäs. Matchen tippades på förhand av ex-höganäsaren&rekordaren Erik Magnusson till 8-4 i Höganäs favör och 8-4 blev sedermera slutresultatet.

För rekordarna var det Linus Karlsson som höll fanan högst men han fick ge sig till slut mot Markus Jangsell (fd. rekordare) i den sista matchen. Tillsammans med Sebastian Nilsson, Patrik Gavelin och Robin Sjöberg lyckades de inte stå emot Höganäs utan det blir nya tag i tisdag nästa vecka då man tar sig hela vägen till Åstorp för att ta sig an just Åstorp i en ny svettig och härlig batalj!

Här kan man se tabellen och här under är några bollar från matchen mot Höganäs!

Matchreferat: Kävlinge hemma

Måndagen den 12 januari var det äntligen dags för hemmamatch igen! En uppladdning inför matchen som på grund av jul och nyår givetvis varit lite annorlunda mot normalt. Alla spelare firade på sitt egna sätt och träningen var varierande för samtliga spelare vilket inte alltid är en nackdel. Michal var i Tjeckien fram till veckan innan medan övriga tog sig till Helsingborg lagom i tid till inventeringen den andra januari. En tävling i Växjö hanns med av de svenska delarna av laget och resultatet var väl inget man slog klackarna i taket av. Men efter att ha fått vänta sen den 20 november på att få springa in till hemmapubliken så var det ett taggat hemmalag som var på plats.

Bortalaget Kävlinge pressade oss rejält i den sista omgången innan jul och behöll laget precis som sist! Det innebar deras nya kines Wang som nummero uno och Molin och An Shu som 2 och 3. Vårat vinnande recept fanns det ingen anledning att ändra på även om Törna och Michal bytte plats i uppställningen från förra matchen. Det innebar att vårt lag såg ut enligt följande, Michal, Simon och Törna.

Således började Michal mot Molin samtidigt som Simon spelade mot Wang. I den förra matchen var det hårda femsetare i båda matcherna där Michal vann och Simon förlorade. Denna gången var det minst lika jämnt och i fjärde setet för Simon räddade han 2 matchbollar och tog hem setet med 12-10! Michal hade precis som tappat det första och det tredje setet men kämpat sig tillbaka och även i den matchen skulle det avgöras i ett femte set!

Matchen mellan Wang och Simon var fortsatt jämnt i det femte setet och det kändes hela tiden som att den som lyckades bäst i returspelet skulle ta hem matchen! Upp till 5-5 var det också så jämnt som det ofta är när serve och returspelet är så avgörande. Därefter lyckades Wang bättre med returspelet och utnyttjade övertaget även i sin egen serve och tog 6 snabba poäng fram till 11-5, vilket innebar 0-1 i Kävlinges favör.

Michal som vunnit det fjärde setet fortsatte på samma spår och tog en klar ledning mot Molin. Helt kompromisslöst spelade Michal på och det hela såg bra ut vid sidbytet då det var ledning med 5-2. Ledningen utökades också till 8-3 via några fina poäng och Michal skulle bara avsluta arbetet. Då smög sig lite osäkerhet eller möjligtvis en viss mån av okoncentration in och Molin kom igång. Samtidigt som Molin såg möjligheterna verkade Michal bara se problem och Molin gick upp och förbi ända fram till 11-8 och gav då Kävlinge ledningen med 2-0 till pausen.

Ett tuff start för oss både spelmässigt och mentalt efter två tuffa förluster. Det var inget som skulle få dra ner oss utan det kändes viktigt att komma tillbaka starkare och än mer taggade efter publikens fikapaus.

Vår segermaskin Törnminator var inoljad och klar för en match mot An Shu. Michal gjorde sitt bästa för att skaka av sig sin tunga förlust precis innan han skulle möta Wang som var full med självförtroende efter sin starka avslutning mot Simon.

Törna hade egentligen aldrig några problem med An Shu oavsett hur mycket att stönade och stånkade under bollarna. Kunde han avgöra gjorde han det, kunde han inte det så fick han lobba upp bollen ett par gånger innan han kom tillbaka och vände poängen. Det var alltså som vanligt när Törna och Michal spelar samtidigt att Törna spelade klart sin match innan Michal knappt hunnit börja serva igång.

I och med snabba 3-0 till Törna spred sig positiv energi till hela laget och hoppet om vändningen spred sig. Precis som i matchen mellan Simon och Wang var det i Michals match mycket som avgjordes vid serve och returspelet. I första set hamnade Michal i underläge vid 7-9 och Wang vid serven. Då förutsåg Michal Wangs drag då han kyligt stod och väntade på den långa serven i forehand som både han och Simon tidigare haft problem med. Stärkt av det gick han upp till 10-9 med egen serve. Där lyckades Wang knipa den poängen och vi hade ett 10-10 läge. Spelarna kämpade på och det var till sist Michal som fick med sig det så alltid viktiga första setet, speciellt viktigt när det är så jämnt!

I det andra setet inledde Michal med att spela helt tvärt om den upplagda taktiken och hamnade då i underläge med 4-8 innan han vaknade till liv. Helt plötsligt var det ett klockrent spel från Michals sida och han tog ledningen vid 10-9. Tyvärr orkade han inte hela vägen utan föll med 10-12. 1-1 i set efter två stenhårda duster följdes av ett stenklart set till Wang då Michal bara fick ihop ett par skräppoäng när setet i princip redan var över och vi laddade om inför nästa set istället. Med en bra start hängde hela publiken med och skapade ett härligt tryck inne i B-hallen! Michal som uttryckt sin glädje med att spela på ett ensamt bord höjde sitt spel en nivå och hade kommandot hela setet fram till vinst med 11-9 och det var dags för kvällens 3 femsetare av 4 spelade matcher.

Michal började då precis som i andra setet ganska dumt och kinesen fick en del enkla poäng vilket innebar att Michal fick kämpa desto hårdare för att hänga med i matchen. Underläge hela tiden fram tills ilskan kom fram i en lagom dos och de röda tjeckiska ögonen tittade fram. Wang upptäckte också detta och kröp ihop allt mer och mer då Michal började dominera på det viset vi såg under det fjärde setet. Underläget tog honom fram till 9-9 och egen serve vilket i matchen bevisligen varit en stor fördel. Givetvis är det mycket nerver inblandat och värt att komma ihåg att de båda spelarna varit inblandade i femsetsmatcher i matchen innan paus med kinesen som segrarr medan Michal förlorade sin. Michal vid serven alltså och radiosportskommentatorn som var på plats förberedde Wang på det karakteristiska höga uppkastet. Det hjälpa dock föga då Michal dundrade in en forehand och skaffade sig en första matchboll. En poäng senare sträcka Michal nävarna i luften till publikens och bänkens jubel vilket han verkade uppskatta för han tecknade med handen vid örat att publiken skulle öka i ljudstyrka vilket de också gjorde!

En härligt vändning av lagmatchen i denna pausen då det var kvitterat till 2-2 och medvind för oss. Nu var det dags att utnyttja fördelen och likt Tommy Söderberg uttryckte det, ”ända in i kaklet”!

Törna mot Molin, som var en seger i bortamötet innan jul och Simon mot An Shu som även det var en seger i vår favör. En hoppfull avslutning och en känsla som bara stärktes då Simon snabbare än snabbt vann med 11-3 och tog ledningen med 5-2 då An Shu fick nog av att hämta bollar i hörnen av hagen och bröt matchen på grund av en påstådd armbågsskada.

Törna hade alltså i princip allt att vinna och kunde fullborda vändningen medans det var motsatsen för Molin. Törna har dock historiskt sett haft stora problem med Molin där framförallt serven (återigen) varit det stora orosmolnet. Inledning visade prov på detta och Molin spelade, precis som mot Michal, en helt annan bordtennis än i matchen innan jul! Han plockade hem det första setet men tydlig skärpa och hade för stunden bra koll på Törnas attacker. Det hela ändrades radikalt till det andra setet där Törna gick upp til 9-4 innan Molin återigen hittade spelet och kom ikapp till 9-9! Törna lyckades då kämpa till sig två poäng i rad och utjämnade till 1-1 i set. Molin var dock beslutsam och plockade hem det tredje setet och tog ledningen med 7-5 när Yao tog time-out för att säga några väl valda ord. Stressad som alltid och lite småirriterad blev det nästan för mycket för Michal som tvingades titta bort. Det hela verkade ha gått hem och Törna kunde vända och vinna med 11-7. Tyvärr har man ju bara en time-out i varje match för någonstans mellan 2-3 till 2-8 hade det nog varit skönt att få en paus. Molin drog ifrån och fortsatte visa att han trivdes mot Törna, speciellt en Törna som kröp tillbaka allt mer och mer ju sämre utdelning han fick på sitt spel. Det hela slutade med 3-11 och lagmatchen blev då alltså 3-3.

Några snabba konstateranden efter matchen och sen är det dags att gå vidare i livet och träna på. Nästa match skulle varit mot Eslöv på söndag men då den är framflyttad så ger det oss mer tid till att fortsätta bli bättre och slipa på formen till nästa match som istället är hemmamatchen mot Söderhamn den 2 februari! Vi hoppas då alla i publiken uppskattade kvällen så mycket så de kommer tillbaka och kanske till och med tar med någon bekant som kan få njuta av spänningen och spelet!

Betyg: (skala 1-10)

Michal Obeslo: 7; En tuff förlust mot Molin där 8-3 blev 8-11. Desto starkare då att komma tillbaka och besegra Wang där segergesten var av högsta klass!

Simon Arvidsson: 7; Demolerade fram en skada på An Shu och är återigen nära mot Wang. Dominerade även Fifa spelandet efter matchen!

Andreas Törnkvist: 6; Besegrar An Shu komfortabelt men blir sedan uppäten av Molin i slutet av matchen. Forehandsläggan som avslutade det fjärde setet sitter dock fortfarande kvar på Michals näthinna!

Arvid Sunesson: 6; Lyckades få styr på musiken till uppvärmningen och glömde inte att starta kamerorna en enda gång under kvällen.

Linus Mernsten + Yao Chengren: 6; Fick för en gångs skull den uppställning vi på förhand hoppats på och tog time-outer som gav resultat.

Eslövsmatchen flyttas!

Matchen mot Eslövs AI som skulle spelats på söndag är flyttat till den 10 februari. På grund av Eslövs medverkande i ETTU-cup har matchen i omgång 11 flyttats fram i kalendern. Vi hoppas publiken ändrar i sina kalendrar och tittar in i hallen då istället för nu på söndag. Innan den matchen hinner vi då spela en annan match istället och det är hemma mot Söderhamn den 2 februari.

Hoppas alla kommer och kollar på matcherna framöver och hela spelprogrammet, tabell och resultat hittar ni här!

Oavgjort mot Kävlinge

Hemmamatchen mot Kävlinge böljade fram och tillbaka och slutade till slut med en poäng vardera. Bortalaget började starkast och fick med sig 2 skiljematcher. Efter det utjämnades det från Rekords sida och det blev även ledning med 3-2 innan Magnus Molin tog sin andra seger för kvällen och satte slutresultatet 3-3. För Rekordarna blev det en seger var och som Lennart Holm bakom mikrofonen konstaterade så var spänningen absolut ingenting att klaga på denna kvällen.

Som vanligt kommer det en längre och utförligare text om lagmatchen senare under veckan!