Guld för Anita i Veteran-SM

Här kommer ett långt inlägg signerat Robin Petersson från hans helg under veteran SM där hans upplevelser skildras. Då han ankom till Skövde efter att Anita tagit alla sina medaljer och sina 2 SM-guld (i DS 65 och DD 60+) så vi vill ta att gratulera henne extra här i inledningen! Och här följer nu Robins text och den tackar vi för!

Rapport från veteran-SM ur Rekordjunior Robin Petterssons perspektiv

I fredags begav jag mig tillsammans med Fredrik Staerk och Roger Öberg (Fd. Rekordare, hemsidans anm.) till Skövde för att spela mitt andra veteran-SM, för Höganäsarna var det debut. I brist på lagkamrat fick jag agera stöttning åt mina reskamrater första dagen. Grabbarna gjorde en fantastisk lagtävling och lyckades ta sig till final där de mötte toppseedade Örbyhus samtidigt som Allerum i form av Glenn Davidsson och Johny Åkesson (även de fd. Rekordare, hemsidana anm.) spelade sin final i hagen bredvid.

Allerum som hade en manstark trupp på plats bidrog till en härlig stämning på läktaren och ramsan ”zum zum Alleum” hördes flertalet gånger under den rafflande finalen mot Spårvägen. Såväl Höganäs som Allerum lyckades vinna sina finaler i lag 30 respektive lag 50, båda matcherna slutade 3-2 efter mycket underhållande och tidvis bländande spel!

Skånelagen på plats med Allerum, Höganäs, Lund, jag från Rekord och Philip Lövgren från Skurup som till vardags är konkurrenter i serier och tävlingar bildade ett härligt gäng på läktaren. Ryggdunkningar, handklappningar och gratulationer haglade och så fortsatte det genom hela helgen.

På Lördagen var det dags för mig att spela singel och det gick galant fram till åttondelsfinal där jag fick slita mig till en 11-9 seger i skilje trots att jag i vanlig ordning hade noll rätt mot min motståndares nabbgummi. Därefter var det kvartsfinaldags men efter att ha släppt 10-8 i första set handlade det mesta om motståndare Anders Johanssons väsande tillbakadrag och oskruvsloopar modell jätteäckliga. 0-3 slutade bataljen och jag skulle få vänta lite till på min första SM-medalj. Klassen vanns av storspelande rumskamrat Fredrik Staerk efter att han till slut lyckats mala ner Mikael Wikström från Hudiksvall som ständigt var på fisken i avgörande set och ”Frippens” andra guld var därmed bärgat, även lagkamrat Roger Öberg lyckades knipa en medalj efter sin semifinalplats. Lagvinnarna i 50-klassen från Allerum hade nog rejäl träningsvärk och avstod singelspelet men skulle komma starkt tillbaka under söndagens dubbelspel. Duon tog sig fram till semifinal där Åkesson/Davidsson hade 9-6 i skiljeset på självaste Mikael Appelgren/Tommy Bergman från Spårvägen men lyckades tyvärr inte knyta till matchen utan det hela slutade med att Stockholmarna istället vann och efter en efterföljande enklare final kunde bärga titeln i 50-årsklassen. Rutinerade firma Ferm/Törngren från Lund norpade också till sig ett brons i sin klass herrdubbel 40.

Själv kamperade jag ihop med kompis Philip Lövgren och förhoppningarna var ganska försiktiga då jag varit magsjuk under natten med endast två timmas sömn som följd. Vi fick dock dubbelspelet att stämma väldigt bra, 3 segrar i gruppen och en kanonmatch i kvarten där vi slog duktige Norrtullaren Jamie Lindqvist med partner gjorde att vi kunde bärga vår första medalj! Tyvärr tog tröttheten ut sin rätt och semin var bedrövlig, nästa år bokar jag enkelrum utan snarkande Höganäsare 😉 som för övrigt också tog brons efter en knapp semifinalförlust.

Under Torsdagen och tidigare på fredagen spelades de äldre klasserna, Anita Andersson gjorde det bra som hon brukar och tog ett helt knippe medaljer med seger i damsingel 65 bland annat. Roger Magnusson vann tillsammans med Åstorps Björn Nilsson ett fint brons i herrdubbel 60, något jag vet betyder mycket för min tidigare lagkompis Björn ”legenden” Nilsson då det är hans första medalj i veteran-SM.

Som helhet vill jag säga att det var ett kanonarrangemang och det kommer förhoppningsvis bli många fler veteran-SM för min del, tack till alla goa skånska pingislirare på plats för en härlig weekend!

 

Mvh Robin

1 svara
 1. Sven Levin
  Sven Levin says:

  Trevligt reportage från Veteran-SM.
  Tilläggas kan att även farbröderna Bo Andersson , Kjell Hansson
  och Ulf Eriander representerade Rekord i tävlingen .

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.