Välfylld seriehelg

Under hela helgen spelades det seriematcher för flera av våra representationslag. Under lördagen var 3 stycken lag igång och ett av dem var Råå Btk B i damernas division 2. I denna tuffa serie där man med ett ungt lag ligger på sista plats var man i den första matchen nära sin första poäng. Med Dorentina, Sofia M och serielånet Madicken Homqvist i laget hade man ledningen med 4-3 efter dubbeln. Tyvärr förlorade Sofia då sin andra match för dagen och Dorentina förlorade sedan med 3-2 i set i den avgörande matchen och det blev förlust med 4-6. I den andra matchen förlorade man med 1-6 men där Dorentina ändå gjorde en bra match och slog Smilla Lundstedt!

Vårt herrlag i division 2 kamperar istället för i botten av tabellen på högsta plats och även så efter lördagens spel. 8-3 mot Lund 1 följdes upp med 8-2 mot Kvarnby där en skada tyvärr gjorde resan lite enklare än väntat. Här var det Pontus Rööse som agerade ankare och fick i första matchen revansch mot Daniel Thörngren. Annars var det helt enkelt en trevlig dag i hallen och nu går laget mer eller mindre bara och väntar på seriefinalen mot Eslöv på hemmaplan i sista sammandraget. Första ska man dock ta sig an Skurup och Sjöbo en helg innan.

Sista laget ut på lördagen var Råå Btk i damernas Pingisliga B. Denna gången på hemmaplan och med publiken i ryggen tryckte man in 6-2 mot Råcksta! Här tog Alice och Sofia E en seger var samtidigt som Sun Jie vann 3 singlaroch en dubbel tillsammans med Alice!

På söndagen spelade Råå sin andra match för helgen då IK Juno togs emot. Matchen blev mycket jämnare än den dagen innan och spänningen höll i sig hela vägen tills matchens sista boll. Det hela började med att Julia via 13-11 i det tredje setet mot Huda Mustafa tog ledningen med 2-1 i set. När hon sedan gick upp till 9-6 såg det hela väldigt ljust ut. Huda kom dock tillbaka och vände tyvärr matchen. Sun plockade 2 matcher innan dubbeln och det var underläge med 2-4.

Alice som inte spelat singelomgångarna innan kom då in i dubbeln tillsammans med Sun och de tog ledningen med 2-0 i set innan Juno tjejerna kom ikapp och var förbi vid 10-9 i det femte och avgörande setet. Då svarade Alice (tillsammans med Sun givetvis) för lagmatchens svettigaste poäng då och attackerade tillbaka motståndarnas attack och kvitterade till 10-10. 2 poäng senare hade Råå tjejerna vunnit matchen och reducerat lagmatchen till 3-4 vilket Sun snabbt gjorde till 4-4! I de två sista omgångarna var det Sofia Es tur att möta Huda och Julia ställdes mot Agnes Kiirikki. Sofia som hade börjat sin match tidigare spelade väldigt bra mot den äldre och högre rankade Huda och ställningen efter 2 set var 1-1. Sofia fortsatte spela väldigt bra och tog ledningen med 2-1. Samtdigit hade Julia på bordet bredvid tagit ledningen med 2-0 i set och en vinst hägrade vilket inte riktigt var fallet vid 2-4 innan dubbelspelet. Matchen mellan Sofia och Huda kom upp till 10-10 i det fjärde setet och då visade Sofia det största modet och mest kyla och vann med 12-10 vilket gav Råå ledningen med 5-4 och säkrad poäng! Julias motståndare Agnes hade efter 2 set hittat spelet allt bättre och Julia kom aldrig riktigt åt mer i matchen utan föll med 2-3 vilket gjorde att poängen blev delad mellan lagen.

Sist ut under helgen var vårat D lag i division 5 som i bortre delen av hallen samtidigt som damerna spelade mötte Klippan. Även denna matchen blev lång och jämn men Anita föll tyvärr i den allra sista matchen med 2-3 och då blev slutresultatet 6-8!