Finlandia Open

Finlandia Open är en internationell tävling som är mycket populär bland spelare strax under elitskikten i världen. Vi har 4 killar på plats i Kisakallio och givetvis Sofia Erkheikki.

Tävlingen började med lagtävling där Törna tillsammans med Jeppe tog  sig längst och det till en kvartsfinal. Där mötte man Franrikes förstalag med franske mästaren tillsammans med en klubbkompis från Pro B. Jeppe började med att besegra andrespelaren och sedan var Törna nära nära på att besegra den franske mästaren men det blev förlust med 9-11 i det femte och avgörande setet. Sedan föll man också i dubbeln och till sist förlorade Jesper i sin andra match och det blev lagförlust med 1-3.

I singeln så har det varit tungt för Sofia som förlorat några matcher i rad men får chans att revanschera sig imorgon. Även Rööse började tungt med att förlora de inledande 2 matcherna men har nu kommit igång och vunnit de två sista och börjat klättringen mot en bättre placering. Jesper och Malte har gjort klart godkända resultat om inte mer där Jesper i sista matchen för kvällen slog duktige Endika Diez från Spanien. Kvar i huvudturneringen så att säga, är Törna som började med att besegra Hermann Muhlbach och fortsatte fram till åttondelsfinal genom att även slå Mikkel Hindersen från Danmark. Nu ställs han återigen mot Jin Takuya, japanen som spelar för Spårvägen i Pingisligan. De med bra minne kommer ihåg att Törna vann mötet hemma på IH så det ska bli intressant att se hur detta möte slutar!