Timmie till semifinal i Eslöv!

Juldagarna är för många i sluttampen och för en stor tapper skara var det idag dags för tävling i Eslöv. Från klubben fanns Robin Pettersson, Timmie Wallin och Malte Möregårdh på plats. Timmie och Robin var i HS 2 toppseedade och tog sig enkelt vidare från gruppen. Först stod de över första omgången och spelade sin första match i kvartsfinal. Där fick båda två oväntat stryk och det blev ett snöpligt slut på klassen för de båda.

Timmie repade snabbt nytt mod i HJ17 där han tillsammans med Malte spelade gruppspel. Malte klarade av sina 2 matcher snabbt och enkelt medan Timmie slet hårdare i sin första. Där mötte han danska landslagsspelare Andreas Dilling som var seedad trea i en stark 17-årsklass där svenska juniorlandslaget spelade pga. deras pågående landslagsläger. Timmie vann till slut det mötet med 3-1 vilket är väldigt starkt gjort! Som etta i gruppen gick alltså båda vidare och spelade i åttondelsfinalerna. Malte fortsatte där sin enkla resa och vann med 3-0. Timmie mötte ytterliggare en dansk som spelar i deras landslag, denna gång Peter Svenningsen. Även denna gången vann Timmie och spelet från poolspelet höll i sig. Till kvartsfinal hårdnade motståndet rejält och klassen på kvartsfinalisterna var hög och Timmie var klart lägst rankad! Malte mötte sin yngre bror Truls och Timmie skulle möta Söderhamn Adam Blomqvist. Båda matcherna var jämna och båda slutade med 11-9 i femte set. En rekordare gick vidare och en åkte ut och det var Timmie som storöverraskade positivt samtidigt som det var en missräkning för Malte som föll. I semifinalen fortsatte man ju hoppas att Timmie skulle behålla det fina spelet fullt ut då han mötte Viktor Gullbo som i matchen innan besegrat Simon Berglund med 12-10 i femte! Två spelare i form var det alltså och tyvärr tappade Timmie det viktiga och jämna första setet med 10-12. Han försökte att kämpa sig tillbaka och reducerade via 11-9 till 1-2 i set. Men sen tog det stopp och det blev förlust med 1-3 i set och en tredjeplats för Timmie.

Timmie

En Timmie i storlek Small för ett par år sedan!

Efter en tung start på säsongen med mycket sjukdom var det en glad Timmie som satte sig i bilen på väg hem. Väldigt kul att se de fina resultaten och det fina spelet där vinsterna mot Dilling och Adam Blomqvist var grädden på moset eller pricken över i:et om man inte är sugen på potatismos så här på kvällen (eller morgonen)! Nu gäller det att ladda om för redan på söndagsmorgonen är det dags för HJ 20. Så vi ser fram emot att följa tävlingen även imorgon då även några andra rekordare gör sitt bästa för att vinna alla sina matcher!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.