Helgens tävlingar

Under helgen startade tävlingssäsongen igång och klubben fick en fin start!

Växjö GP är en klassisk start av säsongen dit det alltid kommer många bra spelare. På fredagen hade vi Malte och Filip med i Elitklassen där alla spelade gruppspel. Malte gick vidare utan problem ifrån en oseedad grupp medan Filip tyvärr förlorade alla sina 3 matcher.

Maltes fina spel fortsatte och han vann enkelt ett par matcher innan han var framme i semifinal. Där mötte han SUIFs Anthony Tran och i en lång tuff match stod han till slut som segrare med 3-2. I finalen blev dock nästa SUIFare för tuff, Hampus Nordberg, som vann med 3-0 i set.

På lördagen fortsatte Malte och Filip men fick då sällskap av Matthias också, dessutom spelade vårt senaste tillskott i träningsgruppen från Nässjö Jacob Hempel.

I 20-årsklassen vann Filip de inledande 2 matcherna innan han föll mot Köpings Emil Bergström och Jacob fick tyvärr ge sig redan i den första matchen mot mycket duktiga engelsmannen Luke Savill. Malte började fint men i kvartsfinalen tog det stopp mot Martin Friis med 11-13 i avgörande set, Friis gick sedan hela vägen och vann.

Matthias inledde därefter sitt spel och vann ganska enkelt sin grupp med 2 stycken 3-1 segrar. Medans han väntade på att slutspelet skulle komma igång så spelade Jacob i HJ 17. Där vann han första matchen med 3-1 innan den förstaseedade Edward Wesshagen blev alldeles för tuff och avslutade Jacobs dag.

Matthias fortsatte att spela bra i slutspelet och vann både kvartsfinal och semifinal med 3-1. I finalen ställdes han mot Halmstads Emil Johnsson med kortnabb på forehand. Det blev en stenhård final där inget set avgjordes med mer än 2 poäng. Matthias var den som var lite kyligare och lite bättre överlag och lyckades även här vinna med 3-1 i set och bärgade därmed säsongens första turneringsseger!

I Malmö och Öresundsspelen var vi representerade av Martin Lundgren och han tog sig ända till semifinal i P 12!

 

Bra jobbat alla och här har vi en bild från Växjö där Malte slänger en avundsjuk blick mot Matthias pokal.

Bordtennisens dag idag på IH!

Välkommen till “Bordtennisens dag” på Helsingborgs Idrottsmuseum i Idrottens Hus. 18.30 startar panelsamtal ledd av Roger Gottfridsson, legendarisk sportjournalist med mera, med Bengt Levin och Bosse Holmberg som samtalspartners. Några Rekordspelare kommer också att uppvisningsspela inne på muséet. Passa då också på att beställa boken” IH 60 år”, som är ett måste för den idrottsintresserade. Pingisen har sin plats i boken bland alla andra sporter med många bilder av våra spelare och ledare idag och igår.

Pontus på väg till Universiaden

 

Nu är det äntligen dags!

Pontus Rööse åkte tidigt tidigt på fredagsmorgonen till Kastrup för att samlas tillsammans med den svenska bordtennistruppen som ska representera de blågula färgerna under Universiaden i Taiwan.

Pontus som var med redan för två år sedan (då i Sydkorea) har laddat hela sommaren för den stundande tävlingen. Med träning både i Helsingborg och Danmark så har formen slipats och ska förhoppningsvis ge resultat under veckan i Asien.

Det spelas både lag, singel och dubbel där Pontus spelar i lag tillsammans med de andra herrarna som är med på resan, Oskar Perman, Wilhelm Kindblad, Christoffer Kjellsson och Jonas Berglund!

Tävlingen startar den 22a augusti så fram tills dess väntar en tid för tidsacklimatisering, träning och inte minst en mäktig invigning i sann OS-klass! Vi ska försöka hålla er uppdaterade med resultaten men vill ni ha mer och snabbare resultat så följ länken här: Universiaden 2017 Bordtennis

Bordtennisens dag på Idrottsmuseet 22/8

Välkommen tisdagen den 22 augusti kl 18.30 då det är “Bordtennisens dag” på Helsingborgs Idrottsmuseum i Idrottens Hus. Panelsamtal ledd av Roger Gottfridsson, legendarisk sportjournalist med mera, med Bengt Levin och Bosse Holmberg som samtalpartners. Några Rekordspelare kommer också att uppvisningsspela inne på muséet. Passa då också på att beställa boken” IH 60 år”, som är ett måste för den idrottsintresserade. Pingisen har sin plats i boken bland alla andra sporter med många bilder av våra spelare och ledare idag och igår.

Träningstart fr.o.m. 7 augusti

Idag körde vi igång med träningen igen på de ordinarie tiderna som kommer gälla under säsongen. Alla gruppers tider står utsatt på förstasidan av hemsidan. Har ni några övriga frågor så hör av er till kansliet!

Start av en ny pingisskola för de minsta är satt till 27/9!

Veteran EM bilder

En dryg efter avslutat EM så har vi nu fått ordning på bilderna från vår eminenta fotogrf Arne Karlsson! Stort tack!
Följ länken för att på nytt uppleva den härliga stämningen som rådde under veckan!

EM-bilder

(Här följer ett litet smakprov)