Första seriehelgen avklarad

Under helgen spelade 2 av våra serielag, nämligen Rekord B i division 1 för herrar och Råå i division 1 för damer.

(Pingisligan startar ikväll måndag och våra div. 4 och div. 5 lag börjar senare i höst.)

Först ut var grabbarna som spelade sitt sammandrag i Falkenberg mot Strövelstorp och Åsa. I den första matchen blev det förlust med 5-8 mot Strövelstorp efter en 2-0 ledning och fler långa jämna matcher. Det började med att Arvid vann mot Sebastian Karlsson efter ett 0-2, 8-9 underläge och Filip besegrade engelsmannen Sam Mabey. Efter det fortsatte de täta matcherna då danske Kasper Sternberg vann mot både Pontus och Arvid i skiljeset och Henrik Ahlman besegrade både Timmie och Filip med 3-1. Timmie skadade sen ryggen i sin sista match innan dubblarna och spelade bara av den medans Rööse slet på med ett halvt knä och lyckades knipa en seger mot Sebastian med 11-9 i skilje. Dubblarna delade man på innan Arvid vann mot Sam och Filip förlorade mot Sebastian och då Timmie lämnat W.O så fastställdes resultatet till 5-8.

Efter en snabb korvmojslunch steg man revanschsugna in mot Åsa som till eftermiddagsmatchen satte in sitt nyförvärv från Hong Kong. Både en otränad Arvid och en skadad Pontus vann den matchen efter 5 set, precis som man också gjorde mot Emil Ohlsson. I den andra uppställningen lyckades varken Filip eller nyförvärvet Jimmy Jansson besegra Peter Svenningsen från Danmark men båda vann mot Isac Nyheim. Efter 2 dubbelsegrar var lagmatchen i hamn och laget kunde åka hem med 2 poäng i bagaget!

Töserna i Råå åkte upp till Örebro där man mötte Eslöv och Mariedal.

Man började mot Eslöv och tog ledningen med 4-2 efter att både Amanda och Alice vunnit sina 2 matcher. Efter den fina starten tog det tyvärr slut och det blev ideell förluster och ett slutresultat på 4-6 där fotskadade Dorentina byttes ut mot Råånyförvärvet Sofia inför de sista singelomångarna.

Till den andra matchen lyckades man inte riktigt ladda om och det ända som egentligen gladda var Amandas 3-2 seger i den inledande omgången. Mariedal med seriens kanske bästa spelare i kinesiska He Yijie vann resten av matcherna och lagmatchen med 6-1. En tuff start i en tuff serie där man dock har lite sparkapital i laget när Dorentinas stukade fot läkt färdigt och Alice fått spela lite fler matcher, dessutom tog Amanda glädjande för sig ordentligt samtidigt som Sofia säkerligen kommer bli allt bättre och bättre och tids nog få med sig några segrar!

 

Tack Anna Wessman Karlsson för bilderna!

Ny Pingisskola 27/9

PINGISSKOLA

För årskurs F – 2.

Både pojkar och flickor

Onsdagar 17.00-18.00

(start torsdag 27 september)

Idrottens Hus, B-hallen

Föranmälan till BTK Rekords kansli;

Tel. 042-14 87 18 eller

maila btk.rekord@telia.com

Ange namn och födelsedata.

Anmäl Dig snarast – Begränsat antal platser.

Kostnad 600 kronor (medlemsavgift  2017/18).

 Titta gärna på vår hemsida www.btkrekord.se

 

Rack finns att låna!

Paket innehållande racket+fodral finns att köpa, prata med tränarna!

 

OBS ! Ta med ombyteskläder och gympaskor.

Tränare Anders Karlsson, Pontus Rööse med flera.

Turneringsseger i Kristianstad

Under helgen avgjordes Kristiansstad Open med Rekordare i flera klasser.

Först ut var Emili i P10-klassen. I en klass där motståndarna kan vara 2 år äldre klarade Emilio sig vidare från gruppen innan slutsegraren i klassen besegrade honom i slutspelets första omgång.

I HS5 spelade Martin Lundgren men tyvärr var motståndet för tufft i gruppspelet. Det samma gällde senare i HS 6 där han fått sällskap av Anton Sandholt som också stannade i gruppspelet.

Sist för dagen var Emili i P9 där motståndet var med lagom åldersmässigt. Spelmässigt var det ingen som lyckades besegra honom och i den avgörande matchen lyckades han vända 0-2 till seger med 3-2!

 

På söndagen spelade Oliver Guldstrand i P11 och fick efter en singelseger i gruppspelet spela B-slutspel. Där vann han den första matchen innan det blev stop med 3-1 i semifinalen.

Martin spelade på söndagen P14 och gick här vidare från gruppen innan det blev stopp i första slutspelsrundan.

 

Stort grattis till Emilio för segern i P9!

Halmstad Masters resultat

Under den gångna helgen hade vi ett gäng deltagare i Halmstad under både lördag och söndag.

De minsta pojkarna var Emilio Bozanovic och Matthias Sandholt som spelade i P-12 klassen. Där gick Matthias relativt enkelt vidare ur gruppen b.la. efter att ha slagit sin finalmotståndare från förra veckan, Emil Johnsson från Halmstad. För Emilios del blev det tuffare mot mycket äldre motstånd, men spelet var väldigt bra och det blev några jämna matcher!

I slutspelet föll Matthias lite överraskande mot Kevin Brunzell från Ängby där han aldrig riktigt fick kontroll på motståndarens långnabb.

I flickor 13 var Sofia Ericsson vår ensamma deltagare men skötte sig bra ändå. Hon vann sin första match innan toppseedade Moa Elmtoft till slut blev för svår efter en tuff 3-1 match.

Amanda Gavelin skulle egentligen haft sällskap med Dorentina i DJ20 och DS2 men en stukad fot satte stopp för Dorentina. I 20-årsklassen blev det tvärstopp direkt för Amanda men efter en vinst mot Tindra Holstad i DS2 blev det sen en jämn 1-3 förlust i semifinalen och en pallplats för Amanda. Även Sofia var med i DS2 och mötte där danska Emmelie Mogensen och gjorde en jättebra match där hon förlorade med 12-10 i femte set.

Malte Möregårdh var sist ut under lördagen och gjorde återigen en fin tävling där han tog revansch mot Martin Friis från Spårvägen och gick till kvartsfinal innan Magnus Månsson blev för svår med 1-3.

 

Under söndagen var Sofia ensam från klubben och det blev tyvärr förlust direkt i F14 mot förstaseedade Matilda Hansson från Lekstorp.