Första seriehelgen avklarad

Under helgen spelade 2 av våra serielag, nämligen Rekord B i division 1 för herrar och Råå i division 1 för damer.

(Pingisligan startar ikväll måndag och våra div. 4 och div. 5 lag börjar senare i höst.)

Först ut var grabbarna som spelade sitt sammandrag i Falkenberg mot Strövelstorp och Åsa. I den första matchen blev det förlust med 5-8 mot Strövelstorp efter en 2-0 ledning och fler långa jämna matcher. Det började med att Arvid vann mot Sebastian Karlsson efter ett 0-2, 8-9 underläge och Filip besegrade engelsmannen Sam Mabey. Efter det fortsatte de täta matcherna då danske Kasper Sternberg vann mot både Pontus och Arvid i skiljeset och Henrik Ahlman besegrade både Timmie och Filip med 3-1. Timmie skadade sen ryggen i sin sista match innan dubblarna och spelade bara av den medans Rööse slet på med ett halvt knä och lyckades knipa en seger mot Sebastian med 11-9 i skilje. Dubblarna delade man på innan Arvid vann mot Sam och Filip förlorade mot Sebastian och då Timmie lämnat W.O så fastställdes resultatet till 5-8.

Efter en snabb korvmojslunch steg man revanschsugna in mot Åsa som till eftermiddagsmatchen satte in sitt nyförvärv från Hong Kong. Både en otränad Arvid och en skadad Pontus vann den matchen efter 5 set, precis som man också gjorde mot Emil Ohlsson. I den andra uppställningen lyckades varken Filip eller nyförvärvet Jimmy Jansson besegra Peter Svenningsen från Danmark men båda vann mot Isac Nyheim. Efter 2 dubbelsegrar var lagmatchen i hamn och laget kunde åka hem med 2 poäng i bagaget!

Töserna i Råå åkte upp till Örebro där man mötte Eslöv och Mariedal.

Man började mot Eslöv och tog ledningen med 4-2 efter att både Amanda och Alice vunnit sina 2 matcher. Efter den fina starten tog det tyvärr slut och det blev ideell förluster och ett slutresultat på 4-6 där fotskadade Dorentina byttes ut mot Råånyförvärvet Sofia inför de sista singelomångarna.

Till den andra matchen lyckades man inte riktigt ladda om och det ända som egentligen gladda var Amandas 3-2 seger i den inledande omgången. Mariedal med seriens kanske bästa spelare i kinesiska He Yijie vann resten av matcherna och lagmatchen med 6-1. En tuff start i en tuff serie där man dock har lite sparkapital i laget när Dorentinas stukade fot läkt färdigt och Alice fått spela lite fler matcher, dessutom tog Amanda glädjande för sig ordentligt samtidigt som Sofia säkerligen kommer bli allt bättre och bättre och tids nog få med sig några segrar!

 

Tack Anna Wessman Karlsson för bilderna!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.