Junior-SM

Under helgen som gick avgjordes Junior SM uppe i Söderhamn.

Åldersklasserna 14 och 17 var det som skulle spelas och våra deltagare var precis som i Ungdoms-SM Amanda Gavelin (DJ17), Matthias Sandholt (P14) och Sofia Eriksson (F14).

Först ut var Matthias och Sofia som båda spelade gruppspel på fredagsmorgonen. Sofia fick en väldigt bra start på tävlingen då hon trots nervositeten vann sina båda matcher med 3-0 och gick vidare som 1a i sin grupp. Det lyckades även Matthias med då han vann mot 2 lägre rankade spelare med 3-0 innan han besegrade ettan i gruppen med 11-8 i femte och avgörande set. Det gjorde att han i sin första slutspelsomgång fick möta en grupptvåa.

Sofias gruppseger innebar att hon skulle få möta en åttondelseedad spelare i sin första match istället för en av de 8 bästa. Efter lottningen stod det klart att det var Hedda Husrem från Töreboda som stod för moståndet. Tidigare resultat och ranking var oviktigt i detta mötet då Sofia körde över Hedda och vann med de imponerande siffrorna 11-6, 11-4, 11-6 och 11-8!

Matthias tog sig enkelt förbi den första omgången innan den seedade Charlie Carlsson stod på andra sidan bordet. Det blev en jämn drabbning där Charlie var den starkare i de jämna seten och vann rättvist. Matchresultatet blev 4-1 men hade definitivt kunnat vara jämnare.

Amanda började sitt singelspel på lördagen och var kanske inte riktigt igång för i dagens första set låg hon under med 3-10. Men efter att ha vunnit några poäng så började hennes motståndare stressa upp sig och missa allt mer vilket gjorde att Amanda kunde vända till 12-10 och sen fortsatte det fram till 6-0 i nästa set. Efter det fortsatte det fina spelet och Amanda vann matchen med 3-0 vilket hon följde upp med en seger med 11-9 i skilje i den andra grupppelsmatchen. I och med det resultatet var hon redan klar för slutspel men hon avslutade lika snyggt som hon började och vann den tredje matchen med 3-0!

Dubbelspelet blev med kompisar från andra klubbar och både Amanda och Sofias dubbelspel tog slut i första matchen medan Matthias tillsammans med Nils Wallerstedt från Askim besegrade det seedade paret Linus Keränen/Alve Sjövold från Ängby innan Bramfors/Hansson blev för tuffa i en jämn femsetare i nästa match.

Amanda fick precis som Sofia möta en åttondelseedad spelare tack vare sin gruppseger. Alma Varga från Bergkvara stod för motståndet och med luriga servar och långnabb på backhand lyckades hon besegra Amanda med 4-1 set där Amanda ändå gjorde en väldigt bra match!

Sofia hade kvalificerat sig för åttondelsfinal där hon mötte Alice Hellgren från Mariedal och var eventuellt fortfarande lite nöjd från den tidigare segern samtidigt som motståndaren var alldeles för bra. 0-4 och matchen gick lite väl snabbt dessvärre.

 

Totalt sett var det ett väldigt bra SM av våra spelare då alla besegrade högre rankade spelare och tog sig längre än man kan begära! Matthias dubbelmatch, Amandas gruppspel och Sofias första slutspelsmatch är det som står extra under helgen och det är mycket positivt de kan ta med sig hem. Det finns också mycket kvar att lära sig som man också märker under en lång helg långt uppe i Sverige!

 

Nu lider säsongen mot sitt slut och det är dags att vila lite för att sedan träna hårt inför nästa år så att SM resultaten kan bli ett steg bättre!

Sofia, Amanda och Matthias med helgens coach Arvid.

TTX

Nu ligger det ny information angående rack och boll ute på TTX-sidan!

TTX är utomhuspingis där vi under SM-veckan 2-8 juli kommer arrangera SM tävlingar ner på Gröningen dit alla kan anmäla sig!

Skicka in er anmälan till pontus.roose@gmail.com