Ungdoms SM

Under helgen avgjordes ungdoms SM uppe i Eskilstuna. Här kan ni läsa om Filips tankar efter tävlingen.

Nu är vi påväg hemåt mot södra Sverige igen efter några dagars spel uppe på USM i Eskilstuna. Facit efter helgen blev:
Amanda: 2:a (B-slutspel F15) och Kvartsfinal (med Sofia FD15)
Sofia: 9:a (F13) och Kvartsfinal (med Amanda FD15)
Matthias: 17:e (P13) och Kvartsfinal (Med Oliver Engström, BTK Enig PD13)

Allt som allt en okej helg resultatmässigt där både Matthias och Sofia håller sin ranking i singel trots att spelet inte alltid var på topp. Amanda har det istället tvärtom; resultatet är sämre än spelet, där hon förlorar i gruppen på seträkning efter matchbollar. En andra plats i B-slutspelet är bra, men spelet var ännu bättre även om det inte var 100%-igt.

Bästa resultatet från helgen är utan tvekan dubbelspelet från Amanda och Sofia som vänder 0-2 i första matchen och spelar därefter klanderfritt men andraseedade paret Lina Svensson (Vara) och Matilda Hansson (Lekstorp) var helt enkelt för bra i kvartsfinalen.

Nya lärdomar att ta med hem till träningshallen och nya möjligheter på JSM i Söderhamn om ungefär 1 månad!

Svenska mästerskapen i TTX!

SM veckan 2018 går i Helsingborg och Landskrona 2-8 juli och givetvis ska bordtennis vara med som en sport.

Vi arrangerar tillsammans med SBTF det första nationella mästerskapet i den nya utomhuspingisen TTX! Nu finns inbjudan till beskådning här nedan och har ni några frågor så maila till pontus.roose@gmail.com.

Inbjudan till SM i TTX 2018

 

Idrottsrabatten vår/sommar 2018

Då är det dags för nästa omgång av Idrottsrabatten! Ett häfte fyllt av rabatter som gör att hundralappen det kostar snabbt är intjänat och därefter är det ren vinst för både föreningen och dig själv. Häftet går att ladda upp till mobilen så att den bekväme inte har några ursäkter till att INTE köpa detta suveräna häfte. Helsingborg-Höganäs-Ängelholm-Båstad är de orter som häftet gäller i.

Kontakta kansliet via telefon: 042-14 87 18 eller mail: btk.rekord@telia.com för att beställa häftet.

 

Tävlings och kvalhelg

Under helgen har det spelats massor av pingis av rekordare!

Först så var det B-laget som skulle kvala för att hålla sig kvar i division 1 nästa säsong. Detta lyckades man med då Huskvarna besegrades med hela 8-0 i första omgången innan Kvarnby fick ge sig med 8-4. I och med de två segrarna så får grabbarna spela division 1 även nästa säsong.

I Åstorp hade vi många spelare med och under lördagen så var det Emilio som gick hela vägen och vann P 10, dessutom gick han till semifinal i P 11. Det gjorde även Oliver som fick dela bronset med just Emilio.I P 14 gick Isak till semifinal där Martin hade förlorat i kvartsfinal precis innan. Samma öde drabbade Martin även i P 13 på söndagen.

Då var det Isaks tur att bli etta! I HS Efter att i kvart, semi och final ha behövt använda alla 5 seten så visade Isak att han inte missat många av Arvids fyspass på tisdagarna!

Till sist så hade vi även deltagare uppe i Åsa för att deltaga i Candelux Open. Här segrade Matthias i P13 efter att bara i semifinalen varit pressad till 5 set.

Även Sofia fick ställa sig högst upp på pallen i F 13 efter att fått revansch från finalförlusten i F 15 mot Emilia Johansson från Sjömarken.

Sofia 1a i F 13

Isak vann HS 5 i Åstorp men vann även i Landskrona under Påskaspelen där bilden kommer från!

Emilio fick två priser med sig då han vann P10 och blev 3a i P 11!