Seriesammanfattning

Senaste veckorna så har samtliga våra lag spelat en hel del matcher så här kommer en sammanfattning där vi går uppfrån och ner!

A-lag i Pingisligan hade ett långt uppehåll innan matchen mot Halmstad borta. Uppehållet verkade inte gynna laget utan det blev 0-4 men dock efter att man haft ledningen med 1-0 i set i samtliga inledande 3 matcherna. Efter en helg att ladda om tog man sedan emot Ängby hemma på IH i tisdags och då var man bättre med i matchen! Efter att både Michal och Simon fått kämpa hem en varsin femsetsmatch att starta lagmatchen med så var det inte mycket mer nerver kvar. Liang vann enkelt sin och efter att inbytte Pontus förlorat mot Ängbys etta Andre Silva så vann Simon enkelt sin andra för kvällen och fastställde därmed slutresultatet till 4-1. Nu väntar två bortamatcher i december innan nästa hemmamatch spelas i januari! Tabell och matcher

Råå BTK spelar i division 1 södra och får kämpa för varje enskilt delmatch i en tuff serie. Under det senaste sammandraget hade man en tuff lördag där det blev två stycken 2-6 förluster. Under lördagen så blev det bättre främst då Dorentina storspelade mot Våxtorp och vann 3 matcher vilket gjorde att det blev 5-5 i lagmatchen. På eftermiddagen mot Åsa som man tidigare under säsongen spelat oavgjort med slutade matchen tyvärr med 3-6 förlust. I laget så spelar även Sofia och Amanda och alla tre tjejerna spelar allt bättre! Tabell och matcher

B-laget som också spelar i division 1 södra är fortsatt obesegrat och ligger delad 1a med Enig som man ställs mot i nästa sammandragsomgång. Malte, Jakob och Thor är de som drar det tyngsta lasset men även Timmie och Filip har visat på bättre spel detta året än tidigare i division 1! Tabell och matcher

C-laget som är en blandning av gammalt och ungt och lite däremellan spelar i division 3. Här låg man långt ner i tabellen innan förra sammandraget då man mötte två av sina dåvarande bottenkollegor. Med en allt friskare Arvid som ankare och med pluskvot från både Matthias och Herman under helgen så vann man mot både Laholm (8-4) och mot Kågeröd (8-1). Lasse Nilsson var med och bidrog i båda matcherna även om han tack vare en missad 2-0 ledning gjorde att vi fick njuta av Halmstad Arena en extra timme på lördagen! I och med segrarna klättrade man upp till tredje plats när serien ska spela en match till innan den vänder! Tabell och matcher

D-laget huserar i division 5 och där är det också en brokig skara som delar på matcherna. Patrik Gavelin har agerat ankare och tillsammans med ungdomarna Isak och Martin eller de aningens äldre, Bosse, Kjell, Ulf och Anita så har man nu spelat sig upp till en tredjeplats där alla är med och bidrar med matchvinster. I senaste matchen besegrades Åstorp U där Isak fick avgöra matchen till 8-4 genom 12-10 i avgörande! Tabell och matcher

I ungdomsserierna har vi 5 lag anmälda och alla lagen har nu spelat 2 eller 3 matcher. Alla lagen har vunnit minst 1 lagmatch och förhoppningsvis så fortsätter den trenden och viljan att tävla ökar kanske också! I varje lag ingår ungefär 4 spelare och alla får spelar ungefär lika mycket!

Ungdomsserie A

Ungdomsserie B

Ungdomsserie C

Ungdomsserie D

 

Framgångar i Vitryssland för Simon

Stora framgångar för Simon när han under veckan och helgen varit i Vitryssland och spelat.

Efter att ha sluppit kvalspelet tack vare sin ranking så mötte han först fransmannen Joe Seyfried. Eget förlust i det första setet så tog Simon sen 4 raka och säkrade segern!
I nästa omgång väntade belgaren Allegro rankad 110a i världen. Här blev det jämnare men med Simon som den starkare till slut och segern skrevs till 4-2!
I åttondelsfinalen väntade nästa belgare, Robin Devos, 101a i världen. Här hade Simon ledningen med 2-1 och en till synes säker ledning även i det fjärde setet. Men Devos tog ur greppet och tog sedan även det femte setet och ledde med 3-2. Men två raka det för Simon, 11-6, 11-7 och kvartsfinalplatsen var klar!
I kvartsfinalen väntade överraskningen Togami från Japan som slagit ut den förstaseedade Kou Lei.
Här hade Simon ledning med 3-1 innan det roliga tog slut och det blev en bitter avslutning med 3-4 i set.

Men det var inte bara i singelspelet som gick bra utan även i dubbeln med Elias Ranefur! Här tog man sig först igenom 2 kvalmatcher innan man i åttondelsfinalen slog ett par fransmän och följde upp det med att besegra ett belgiskt par i kvartsfinalen. I semin var det återigen dags för japanskt motstånd och återigen avgjordes det i skiljeset. Dessvärre var det återigen japanerna som stod som segrare med 11-9!

Till sist kan vi också tillägga att Liang också var med i turnering där han vann sin grupp men föll sedan i kvalomgångarna in mot huvudturneringen.


Lilla Rekord-Cupen 2018

Som traditionen bjuder så kommer vi arrangera Lilla Rekord-cupen under mellandagarna även i år!

Se mer på fliken Lilla Rekord-Cupen 2018 under Arrangemang!

Stötta föreningen!

Det finns alltid möjligheter för just dig att stötta föreningen! Klubben är bygd på stöd från just medlemmarna och med relativt små medel kan du vara med att hjälpa till!

Gräsroten: Via Svenska Spels Gräsroten stöttar du klubben samtidigt som du använder ditt spelkort. Det enda du måste göra är att registrera Btk Rekord som klubb i kassan där du lägger ditt spel. Detta är ingen extra kostnad och du kan ha upp till 3 olika klubbar registrerade på ditt spelkort!

ATG Tillsammans: Vi Slottshöjdens tobak så tippar f.d. Rekordspelaren Jerry Bengtsson varje vecka V75. Varje andel kostar 100 kr och en del av den summan går direkt tillbaka till klubben. Så var med och ha en chans att vinna pengar tillsammans. Och om det inte blir vinst i bolaget så blir det ändå vinst för föreningen!

Rekords Vänner: Rekords vänner är supporterklubben där alla bör vara medlemmar, föräldrar, vänner, mor & farföräldrar mm. För 15 kr / månad eller 180 kr / år så stöttar man klubben samtidigt som man är med i ett lotteri varje månad där högsta vinsten vid årsdragningen är 5000 kr! Man kan dessutom betala för flera nummer vilket ökar chanserna att vinna!

Bingo Lotto: Den klassiska lotten som i åratal stöttat föreningar som sålt den. Klubben sitter varje vecka på Ica Maxi Stormarknad på Berga och säljer lotter. Tisdagsförmiddag samt fredag till söndag 10-17! Om ni inte har möjlighet att komma och hälsa på oss där så går det lika bra att beställa via kansliet!

Idrottsrabatten: Ett rabatthäfte som det inte går att förlora på när man köpt det. För 100kr så får man så många olika rabatterbjudande att om man använder det så är det omöjligt att inte tjäna in det man betalade. Dessutom är det oerhört förtjänstfullt för klubben för varje sålt häfte!

För fler frågor eller vid beställningar så kontaktar man kansliet via: btk.rekord@telia.com