Rekord Open 16 mars

Nu finns inbjudan ute till nästa Rekord Open!

Under fliken arrangemang hittar inbjudan till tävlingen samt tidigare resultat från tävlingarna vi haft tidigare.

Missa inte detta!

Tävlingshelg

Under helgen så var många av våra spelare aktiva med att tävlingsspela vikter givetvis är fantastiskt kul!

Vi börjar närmst och det var i Helsingborg då HJ18 hade Lag-SM kval på söndagen! Herman Nordin och Jakob Peterson skulle ta emot IFK Lund 2, Lyckeby samt Söderhamn. Dessvärre kom aldrig Lyckeby till spel utan det blev bara två matcher. Först besegrade man enkelt Lund med 3-0. Detsamma gjorde Söderhamn vilket gjorde att man redan det inbördes mötet var klara för slutspelet i Halmstad. I matchen så vann Jakob sina två matcher medan Herman dessvärre föll i sina. När det då blev en 1-3 förlust i dubbeln innebar det förlust med 2-3 i lagmatchen. Det blir chans till revansch i Halmstad då alla möter alla!

I Strövelstorp spelades det tävling och vi hade en hel del spelare på plats! Tristan Cronqvist var med i P13 där han gick till slutspel och åkte ut i kvartsfinal. Dessutom var Jakob och Herman på plats och slipade på dubbelspelet inför Lag-SM kvalet. Och det gjorde man bra då de tog hem hela klassen!

På söndagen fortsatte Martin spela bra och han vann P14 klassen som avgjordes i en grupp med 5 deltagare. I P12 ville inte Oliver G vara sämre och dessutom fick han sällskap i finalen av en annan rekordare, Oliver P. Efter att de båda vunnit sina grupper möttes dem alltså i final där det krävdes 5 set och ett avgörande med 2 bollar, 13-11!

Upp till Borås åkte Arvid och Filip med Sofia, Matthias och Emilio intryckta i baksätet. Årets näst sista GP-tävling innehöll både bra och dåliga matcher så klart men bäst resultatmässigt gick det för Emilio som i P10 slutade 2a!

Sofia gick till kvartsfinal i DS 2 medan Matthias radade upp 5a i P13, 3a i P14 och 3a i P15! Så en mycket bra avslutande dag för Matthias där hon tog många fina skalper och var mycket nära en final i P14 dessutom. Sofia hade en tyngre söndag där gruppspelet i F14 var det hon grämer sig över mest!

Nu är vårsäsongen igång ordentligt där tävlingar och seriematcher snabbt avlöser varandra, så håll uppsikt här på hemsidan över uppdateringar lite då och då!

Tjejpingis

Nu har planerna på att starta en ny pingisskola enbart för tjejer äntligen blivit verklighet igen!

Med start vecka 10 så håller Dorentina i träningarna för alla som går i årskurs 6 och neråt som vill prova på pingis. Dessutom erbjuder vi en prova-på dag under sportlovet där man får spela pingis äta lite mat och spela lite mer pingis tillsammans med andra tjejer!

Mer information finns på bilden nedan!

Rekord – Söderhamn

På tisdag 29/1 så tar vi emot Söderhamns UIF på hemmaplan i Idrottens Hus, 18.30.

Hemmalaget är fortfarande i strålande form och har vunnit 5 raka matcher och ligger just nu trea i tabellen med just Söderhamn direkt bakom på en fjärdeplats.

I bortamatchen uppe i Hälsingland så förlorade man med 1-4 i en svag insats så revanschlustan är stor i laget. Vi hoppas att det blir många på läktaren som kan stötta laget på vägen fram mot slutspelsplatsen som hägrar!

Anita i Veteran SM

Under slutat av förra veckan och över helgen så spelades Veteran SM uppe i Östersund och pga. det långa avståndet härifrån så begränsades vårt deltagande till Anita. Men det innebär inte att det blir så mycket sämre resultat av det!

Anita som är en van medaljplockare på Veteranmästerskapen gjorde ingen besviken den här gången heller utan vad sägs om brons i mixeddubbel 70, silver i damdubbel och damsingel 65+ och guld i damsingel 70+!

Grattis Anita!

Lag SM kval

Lag SM för ungdomar genomförs under våren i Halmstad men först så ska alla lagen kvala för att ta sig till finalspelet.

Vi har 2 lag med, ett i F 16 med Amanda och Sofia. Och en i HJ 18 med Jakob P och Herman!

Tjejerna hade flyttat sitt kvalspel och spelade i lördags i Kågeröd mot både hemmalaget och Åsa IF. I första matchen mötte man Kågeröd med Ida Andrén och Tilde Hallgren. Efter två inledande segrar i singelspelet väntade en dubbel. Där fortsatte framgångarna och man vann med 3-0!

Lite senare på dagen så mötte man alltså Åsa med 2 spelare som i tävlingssammanhang representerar Boråsklubbar. I denna matchen var det stenhårt hela tiden. I första matchen förlorar Sofia mot nabbspelaren Anja Händén med 2-3 (9-11 i avgörande) efter att ha haft ledningen med 2-1 i set. Samtidigt så vänder Amanda ett 0-2 underläge till en 3-2 seger och det står 1-1 innan dubbeln. Efter ett snabbt förlustset hittar tjejerna nya krafter och spelar väldigt fin dubbel med säkert spel och bra placeringar! 3-1 i set och ledning med 2-1 i lagmatchen.

Amanda är sedan helt chanslös mot Anja samtidigt som Sofia ligger under med 0-2 mot Nathalie Johansson. Men skam den som ger sig och efter en lång och jämn batalj så står Sofia till slut som segrare efter att ha dragit ifrån klart i det sista setet!

Nästa helg återstår det och se om grabbarna kan göra tjejerna sällskap i Halmstad när de kvalar hemma i Helsingborg på söndag, 27/1!

Seger mot Kävlinge

I tisdags spelade A-laget ännu en viktig match i Pingisligan. Denna gången åkte man till Kävlinge för att ta sig an sexan i tabellen.

Vi mönstrade samma lag som vanligt men motståndarna hade missat att Ungerska öppna hade flyttats så deras lag var svagare än normalt. Men med Vostes och Molin i truppen är det aldrig säkert och trots en svagare trea än normalt så måste jobbet göras.

Det började med att Vostes besegrade Liang och Michal vann mot deras reserv. Sedan gav Simon oss ledningen via 3-1 mot Molin vilket gjorde att lagledaren Arvid bestämde sig för att byta ut Simon som haft en bekymrande baksida lår/ljumske. Pontus kom in och fick ta sin första seger i Pingisligan! När Michal samtidigt gjorde säsongens bästa match mot Vostes och vann med 3-1 så fastställdes slutresultatet till 4-1 för Rekord!

Ordförande Andreas Karlsson

Intervju med Andreas Karlsson

Andreas Karlsson, ny ordförande i klubben sedan årsmötet i augusti. Nu kommer det efter länge och väl en intervju med honom. Lär känna honom både från sin tidiga egna karriär, sina tidigare erfarenheter av Rekord och vad han har för tankar om sin nya position!

Vi träffas inne i butiken på Circle K Bergarondellen där Andreas drar omkring som ett yrväder. Efter en snabb hälsning och med en kaffe i handen går vi in och sätter oss på kontoret. Direkt möts man av ett STIGA-autografrack som Rekord delat ut flera år tidigare till våra sponsorer. Andreas har varit med i bakgrunden i klubben länge och det första vi reder ut är just hur hans egna karriär sett ut.

”Jag började efter att ha varit på en prova-på aktivitet tillsammans med ett gäng kompisar uppe i Hörnebo. Vi var några stycken som tyckte om att spela tillsammans, både singel, dubbel och rundpingis. Kombinationen av att spela både individuellt och i lag var något som lockade in mig. Eftersom man fick spela med så många olika spelare i klubben så fick jag också många vänner vilket gjorde att jag fastnade helt!”

Hur fortsatte det sedan efter ett par år?

”Jag fortsatte att träna och tävla fram tills jag fick körkort ungefär. Då blev det lite andra intressen som tog över. Det samma gällde dem flesta av mina kompisar från pingisen vilket gjorde att jag tappade träningsintresset mer och mer.”

Har spelsuget varit tillbaka igen någon gång sedan dess?

”Senast jag spelade var med Rekord för ungefär 15 år sedan. När familjen flyttade ner till Helsingborg var det jobbet som var prio 1 men pingisen var minst lika viktig för att jag skulle träffa lite vänner och då var Rekord perfekt! Brorsan Joakim tränade ju hårt och tillhörde Sverigeeliten, jag fick vara där på samma tider men tränade med de lite mer jämnåriga och med ungefär samma motivation. Jag spelade i serielag och ett av mina sista år så var jag till och med lagledare för Arvid Sunesson, bara en sådan sak!”

Vad var det som gjorde att du lämnade pingisen igen?

”Jobbet. Det blev mer och mer och jag har väl varit på de flesta positioner inom Circle K. Från butiksarbetare till att vara butikschef på ett flertal stationer samtidigt runt om i Skåne och senare också varit regionchef. Det var intensivt där ett tag och dessutom så hade jag fått vänner inom Rekord som jag ändå umgicks med utanför pingisen!”

När blir det comeback igen då?

”Haha, det vet man aldrig! Nu är jag ju lagledare för ungarnas serielag, det är lagom just nu!”

Vad har du för tankar och förhoppningar om i rollen som ordförande i klubben?

Visionen är ju att en stor klubb som Rekord är i pingissverige ändå ska kunna växa och bli större och bättre på alla plan. Från nybörjare och motionärer upp till eliten. Att vi kan finnas på fler platser, synas mer och alltid vara aktiva och relevanta.

Klubben har redan en utmärkt, fungerande verksamhet och själ. Jag vill vara med att bevara det som finns men att förfina och utöka där det finns möjligheter till det!

Finns det några mer konkreta punkter eller områden du tänkt mer på än andra?

Under den korta period jag nu varit ordförande och med som förälder har jag märkt att det ideella engagemanget har minskat. Även om vi i Rekord är bra till mångt och mycket så tror jag att det finns mer att ta av!

Jag tror att vi kan öka delaktigheten hos alla. Det gäller spelare, ledare, syskon och inte minst föräldrar. Det är det som behövs för att en ideell förening som Rekord ska fungera, att folk är villiga att hjälpa till. Jag tror inte att alla kan hjälpa till med allt men jag tror att alla kan vara med på något vis. Om det så är att sälja lotter, hjälpa till vid nybörjarträning eller sitta och döma under våra tävlingar. Alla har en möjlighet och tid att hjälpa till bara man hittar engagemanget. Och där kan vi som klubb försöka nå ut till fler på ett bättre sätt tror jag. Med aktivare föräldrar underlättar väldigt mycket arbete för dem som redan gör oerhört mycket. Det blir också lättare för klubben att få en naturlig input i vad klubbens medlemmar tycker om våra satsningar och vad det ska satsas mer på.

En annan sak som jag ser som ett måste är att få igång en verksamhet för tjejer. Vi har redan börjat med arbetet att skapa en tjejgrupp då satsningarna på en öppen pingisskola har gjort att tjejerna hamnat i minoritet och då slutat väldigt tidigt. Vi har väldigt mycket ungdomar i klubben nu men det är till det närmaste 100% killar.

Det tillsammans med ett större föräldraengagemang ser jag som de två största och tydligaste förbättringsområden just nu. Förhoppningsvis kan det bli bättre redan under våren så att vi kan hitta fler punkter där vi kan bli direkt bättre och utveckla vår organisation och verksamhet!

Finns det något mer du vill tillägga eller hälsa till klubbens medlemmar?

Jag tycker att det är viktigt att alla känner att alla delar av vår verksamhet är viktig på ett eller annat sätt och att alla våra medlemmar känner sig välkomna. Det är också viktigt att alla medlemmar känner sig som en Rekordare både i det sättet de blir bemötta av våra ledare men också att det känner ett ansvar i det. Att man förstår att det är ett givande och tagande som medlem i en idrottsförening. Att alla Rekordare känner sig stolta över att vara just Rekordare och över andras prestationer och resultat.

Jag hoppas att alla kan hitta och får ta sin plats i klubben så att vi hjälps åt att föra klubben vidare och uppåt!

Vi tackar Andreas för tiden och hoppas på många framgångsrika år som ordförande framöver!

Seriesammanfattning

Det har så här i början av året redan spelats många seriematcher!

Veckan började med A-lagets hemmamatch mot Spårvägen.

Där började våra killar klart bäst med 3 stycken 3-0 segrar innan pausen och det var många som trodde att det skulle bli en snabb och trevlig match för oss. Men Spårvägen ville definitivt annorlunda och kämpade tillbaka till 3-2 då Michal mötte Martin Friis och låg under med 8-10 vid 1-1 i set. Där kom matchens vändning och Michal vann med 3-1 och gav oss segern med 4-2.

Det innebär att A-laget är kvar på tredjeplats med 5 poäng ner till femmorna som innebär missat slutspel. På tisdag kommer nästa viktiga match då man beger sig till Kävlinge för att ta sig an nästa motståndare i Pingisligan!

Under helgen spelades det sammandrag i olika serier och på olika platser. Men våra herrar i division 1 spelade hemma och hade seriefinal mot Enig på morgonen. Det var tyvärr bara Malte som var vass nog och vann matcher och det blev en klar förlust på morgonen. Efter lunchen var alla desto hungrigare och man vann mot Lyckeby med hela 8-0!

Damerna i division 1 var i Karlskrona och tog sig an två tuffa motståndare i Bergkvara och Eslöv. Dorentina var den som höll fanan högst och vann en singel i vardera lagmatch. Även Sofia och Amanda spelade bra och var bara poäng ifrån att få med sig någon seger.

Till sist så hade vi division 3 laget som denna gången var ungdomligare än vanligt. Arvid fick kampera tillsammans med ungdomarna Herman, Matthias och Emilio som gjorde debut! På morgonen så fick man slita hårt och vann med 8-5 mot Halmstad andralag i serien. Efter lunchen blev det ännu jämnare och man vann då med 8-6 efter att det stått 5-5 efter dubblarna! Arvid var som brukligt stabil och vann samtliga sina matcher men även Herman och Matthias plockade 2 singlar var i varje lagmatch!

Emilio i Pingisiadien

Pingisiaden avgjordes i helgen och några av landets absolut bästa 06:or och yngre gjorde upp. Emilio som själv är född 08 har två år kvar i klassen men slutade redan i år på en 18:e plats!

Lördagen startades med 5 vinster, där den ena vändes efter underläge 0-2 och som skulle visa sig avgörande för att gå vidare till A-slutspel. Sista matchen i gruppen, mot Isak Edwardsson från Ängby, blev den första förlusten efter en tuff match (1-3). Isak skulle sedermera gå vidare och förlora endast i finalen.

Men som sagt, 5 av 6 möjliga vinster i gruppen gav en andra plats och A-slutspel. Där blev det desto tuffare.

Jämna matcher och set, och egentligen inte utan chans i någon match förutom en, slutade dock med förluster och spel om 17-20 plats.

Första placeringsmatchen togs hem med 3-0. Sista matchen blev den sista i hela hallen, men trots att Emilio spelade en av sina bästa matcher förlorades den 1-3 efter setbollar i både andra och tredje set. Surt sa räven…

Men helgen avklarades med bravur för ”Toker” (som Emilio också kallas för av undertecknad) med en 18:e plats och en 2:a plats om man ser till bara spelare födda 08:or.

Nya tag nästa år, och då siktar vi på högre placeringar!

/Stolt coach för helgen, Filip Karlsson