Anita i Veteran SM

Under slutat av förra veckan och över helgen så spelades Veteran SM uppe i Östersund och pga. det långa avståndet härifrån så begränsades vårt deltagande till Anita. Men det innebär inte att det blir så mycket sämre resultat av det!

Anita som är en van medaljplockare på Veteranmästerskapen gjorde ingen besviken den här gången heller utan vad sägs om brons i mixeddubbel 70, silver i damdubbel och damsingel 65+ och guld i damsingel 70+!

Grattis Anita!

Lag SM kval

Lag SM för ungdomar genomförs under våren i Halmstad men först så ska alla lagen kvala för att ta sig till finalspelet.

Vi har 2 lag med, ett i F 16 med Amanda och Sofia. Och en i HJ 18 med Jakob P och Herman!

Tjejerna hade flyttat sitt kvalspel och spelade i lördags i Kågeröd mot både hemmalaget och Åsa IF. I första matchen mötte man Kågeröd med Ida Andrén och Tilde Hallgren. Efter två inledande segrar i singelspelet väntade en dubbel. Där fortsatte framgångarna och man vann med 3-0!

Lite senare på dagen så mötte man alltså Åsa med 2 spelare som i tävlingssammanhang representerar Boråsklubbar. I denna matchen var det stenhårt hela tiden. I första matchen förlorar Sofia mot nabbspelaren Anja Händén med 2-3 (9-11 i avgörande) efter att ha haft ledningen med 2-1 i set. Samtidigt så vänder Amanda ett 0-2 underläge till en 3-2 seger och det står 1-1 innan dubbeln. Efter ett snabbt förlustset hittar tjejerna nya krafter och spelar väldigt fin dubbel med säkert spel och bra placeringar! 3-1 i set och ledning med 2-1 i lagmatchen.

Amanda är sedan helt chanslös mot Anja samtidigt som Sofia ligger under med 0-2 mot Nathalie Johansson. Men skam den som ger sig och efter en lång och jämn batalj så står Sofia till slut som segrare efter att ha dragit ifrån klart i det sista setet!

Nästa helg återstår det och se om grabbarna kan göra tjejerna sällskap i Halmstad när de kvalar hemma i Helsingborg på söndag, 27/1!

Seger mot Kävlinge

I tisdags spelade A-laget ännu en viktig match i Pingisligan. Denna gången åkte man till Kävlinge för att ta sig an sexan i tabellen.

Vi mönstrade samma lag som vanligt men motståndarna hade missat att Ungerska öppna hade flyttats så deras lag var svagare än normalt. Men med Vostes och Molin i truppen är det aldrig säkert och trots en svagare trea än normalt så måste jobbet göras.

Det började med att Vostes besegrade Liang och Michal vann mot deras reserv. Sedan gav Simon oss ledningen via 3-1 mot Molin vilket gjorde att lagledaren Arvid bestämde sig för att byta ut Simon som haft en bekymrande baksida lår/ljumske. Pontus kom in och fick ta sin första seger i Pingisligan! När Michal samtidigt gjorde säsongens bästa match mot Vostes och vann med 3-1 så fastställdes slutresultatet till 4-1 för Rekord!