Emilio på Euro Mini Champs

Emilio Bozanovic var under föregående helg i Strasbourg tillsammans med coach Filip Karlsson, för att spela Euro Mini Champs, vilket brukar benämnas inofficiella EM för pojkar och flickor 11 och 12.

Emilio gjorde överlag en klart godkänd turnering, där han i första matchen slog en österrikare ganska komfortabelt. Denna österrikaren gick sedan in i huvudturneringen bland de 32 bästa. Matchen efter hade han även setboll till 2-0 mot en duktig fransman. Hur som helst så var Emilio vidare från steg 1, och han gick likväl vidare från steg 2. I steg 3 sedan (man måste klara 4 steg för att gå in i huvudturneringen) blev det lite för svårt, och Emilio kom inte upp i den nivå han själv hade önskat, vilket gjorde att hoppet om 32 var över.

I consolation sedan vann Emilio gruppen, men åkte sedan ut i slutspelet. Det innebar en 50-64:e plats, såklart en väldigt bra placering när alla Europas bästa (samt även Japan och USA) 11-åringar möts. Beröm ska även ges till Emilio som aldrig gav upp i matcherna, utan kämpade på oavsett siffrorna på domartavlan. Något som undertecknad blev mycket glad och stolt över att se! Filip fick även äran att coacha flertalet spelare i den svenska truppen, där det resultatmässigt gick bra generellt sett för Sverige. Nu är det dags att börja träna inför nästa års upplaga, där Emilio får spela i 12-årsklassen förhoppningsvis. Målet blir såklart först och främst att ta sig in bland de 32, men för det krävs hård träning. Fransmännen och ryssarna är svårslagna, minst sagt.

/Filip

Hjälp till under Para-EM

BTK Rekord arrangerar i samarbete med Svenska Bordtennisförbundet Para-EM den 16-21 september i Helsingborgs Arena.
Då behövs många funktionärer, allt från bollkallar/flickor, chaufförer, lunch- och fikapersonal, folk på tävlingsgolvet …
Mästerskapet pågår från kl 09.00 på morgonen till ca kl 21.00 alla dagar utom lördagen som slutar tidigare.
Kan du tänka dig ställa upp?
Om någon vill hjälpa till i flera dagar och bor så det är olämpligt att pendla så bjuder vi om det behövs på boende.
I övrigt ingår mat/fika i jobbet. Så man ställer inte upp för att bli rik utan för att vara med om en annorlunda rolig händelse!
Anmäl dig till btk.rekord@telia.com

Rekordspelen 2019

Nu finns inbjudan samt hotell- och luncherbjudande under fliken Arrangemang, Rekordspelen 2019.

Välkomna