Värendsspelen fredag

Årets första stora tävling spelas under trettonhelgen och trots få deltagare fick bra utdelning i placeringarna. Först ut på morgonen var Timmie som spelade i P15. Efter att vunnit gruppen, där han bland annat slog seedade Viggo Kippel, blev det till slut stopp i åttondelsfinalen.

Senare spelade han också i P14 där han i kvartsfinalen låg under med 5-9 och 7-10 i det femte setet mot Hannes Branting innan han lyckades vinna och avgöra på sin andra matchboll. I semifinalen blev det en till fem-setare men där gick det inte hela vägen men en semifinalplats till Timmie.

Alice spelade i DJ 17 och efter att legat under med 0-2 i första matchen släppte jul och nyårs vilan sig och hon vann gruppen efter 2 femsetare. Sedan blev det så att samtliga 4a seedade spelare hamnade på samma halva av lottningen och i kvartsfinal blev det förlust med 1.3 mot Hanna Kjellsson från Lyckeby.

Sista deltagaren för dagen var Malte som spelade i HJ17. Utan problem tog han sig framåt i turneringen och i en av matcherna krävdes det en kantboll i sista setet för att han skulle förlora en enda poäng i egen serve! Idel 3-0 vinster fram till final där första setet förlorades. Sedan gick det enkelt i 2 set innan det blev stort underläge i fjärde. 5-9 blev till 8-10 och egen serve som självklart blev 10-10. Efter ytterligare 6 bollar stod det då 14-12 till Malte och 3-1 i set i finalen.

Anders KarlssonIMG_0003

Malte och Anders efter ett lyckat samarbete som ledde till seger!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.