Värendsspelen lördag + söndag

Klubbens spelare följde upp fredagens fina spel under resten av helgen. På lördagen visade Julia vägen genom att gå till final i DS2 och Robin tog sig till semifinal i herrklassen. Unga Amanda Gavelin hade det däremot tuffare i sin grupp i F12 men blev minst en erfarenhet rikare efter sin första stora tävling. På kvällen kom dagens höjdpunkt då Henke ohotat kunde vinna HJ20 efter 3-1 i set mot Kim Nilsson i finalen. Malte föll i klassens kvartsfinal mot gamla klubbkompisen Alexander Lundh.

På söndagsmorgonen var det Ulrik och Robin som började och Robin slog i första omgången semiseedade Martin Svensson i en tuff 5-setare. Samtidigt spelade Ulrik en match där båda spelarna hade ett antal matchbollar innan Ulrik lyckades avgöra! Robin förlorade i nästa omgång medan Ulrik tog sig till kvartsfinal innan det blev förlust.

I DS1 vann Julia 2 matcher bl.a mot Lisa Rydén innan det tog stopp i kvartsfinalen mot Erika Fronth, efter bra spel hela förmiddagen. Alice föll direkt i en hård match mot Huda Mustafa som slutade i skiljeset.

Båda tjejerna var sedan med i damernas elitklass också och där var det Alice som spelade bäst av dem och tog sig vidare i gruppen efter att ha besegrat Rebecka Karlsson från Kättismåla som hon haft svårt för tidigare. I åttondelsfinalen blev Sanna-Mari Bölenius för svår men om andra setet som slutade 16-18 gått annorlunda hade kanske även matchen svängt.

I herrar elit hade vi hela 6 deltagare och alla utom Robin tog sig vidare från gruppen. För Ulrik tog det slut i första omgången med 4 stycken överlevde fram till kvartsfinal. Där blev det tuffare men Henke och Simon var klara relativt snabbt och skulle mötas i semifinal. Malte spelade en hård match mot Carl Ahlander-Johansson där det lilla sista saknades. Efter att de 3 sista seten slutat med 2 bollars marginal blev det förlust med 1-3. Arvid spelade även han en jämn match där en snöplig servemiss avslutade matchen vid 10-12 i skiljesetet mot Simon Nilsson. ”Bara att åka hem och träna serve” var Curres korta och korrekta analys efter det.

I semifinalen mellan rekordarna var det Henke som satt i förarsätet ordentligt efter att ha vunnit det första setet med 12-10. De sista 2 seten slutade båda med 11-4 och en nöjd Henke skulle möta Carl i finalen. Här blev det tyvärr ingen match för Henke kom helt fel in i matchen och hittade aldrig rätt mot en säkert spelande Carl, 0-3 blev det men en silvermedalj trots allt!

Värendspelen

3 nöjda herrar efter en lång dag i hallen!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.