Bra serielördag

Lördagens seriematcher var i mångt och mycket en succé för våra lag. Det lag som på förhand hade det tuffast var också de som fick ge sig i sina matcher. Råå Btk B mötte i första matchen bottenkollegan Bergkvara och det blev en jämn match. Med Sofia Malmsten tillbaka i hagen var det helt jämnt innan dubbeln, 3-3. Efter en förlust där och sen där bara Sofia lyckades ta sin tredje seger av 3 möjliga blev det en tung 4-6 förlust. I nästa match mötte man de överlägsna serieledarna från Våxtorp och där blev det en snabb 0-6 förlust, utan Sofia. Spelet fortsätter på söndagen på tjejerna och det blir intressant att om laget kan höja sig från första halvan.

Btk Rekord B hade student Rööse i Lund samtidigt som övriga 4 spelare var i Skurup och tog sig an Lund 2. Där blev det en snabb vinst där Filip och Robin förlorade 1 match var men slutresultatet blev 8-2. En härlig salladsbuffé senare var laget laddade för att ta sig an Allerum som tidigare besegrat Lund 1 i en jämn match med 8-5. Så det var en seriefinal där konditionen förhoppningsvis skulle vara på Rekords sida! Det hela började dock tungt med 0-2 i baken direkt. Efter det tog Arvid lagets första seger och Filip lagets andra strax därefter. Inför dubblarna var det fortsatt helt jämnt och det viktiga dubbelspelet skulle komma. Samma par som på förmiddagen och en viss fördel för rutinerade Allerum inför. Rekordarna överraskade dock och lyckades knipa båda dubblarna där Filip dominerade tillsammans med Arvid i förstadubbeln. Arvid avslutade med att besegra Glenn Davidsson och pressen låg på Jonas Permevik för att hålla Allerum kvar i kampen. Timmie spelade klokt mot sin säkra motståndare och efter att tappat humöret i det tredje setet vilket ledde till underläge 1-2 så dominerade den yngre spelaren i hagen. 11-1, 11-5 blev de två sista setens resultat och laget vann med 8-4 vilket får ses som en mycket bra insats då Pontus Rööse inte kunde delta.

Sist ut har vi Råå Btk som åkte upp genom stormen mot Karlstad för att möta den norska kolonin. Med 3 norskor i motståndarlaget ställde Råå upp med Sofia E, Sun Jie och Alice. Det började strålande och Alice vann i första omgången med 11-6 i skilje. Sun tog sin vana trogen 3 singelmatcher + dubbel. Då var det bara för Sofia att vinna en av sina matcher för att lagmatchen skulle vara i hamn. Efter en bedrövlig första match tog hon sig själv i kragen och lyckades genom en väl genomförd match vinna med 3-0 i set i den sista matchen innan dubblarna. Hela 6-1 slutade lagmatchen och då ska man ha i åtanke att det blev 5-5 i mötet precis innan juluppehållet! En bra start för tjejerna och nu hoppas vi givetvis att det rullar på likadant resten av matcherna i Pingisliga B!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.