Klara för semifinal!

Efter en helt osannolik match hemma på IH blev A-laget idag klara för semifinal för tredje året irad!

Spänningen i matchen var för intensiv och påtaglig för att det ska gå att sätta ord på det. Däremot ska vi försöka redogöra så gott  vi kan för händelseförloppet under matchen!

Det började med en liten överraskning för många då Andreas inte kunde spela på grund av sin ömmande axel och Jesper fick hoppa in i hetluften!

Wang var säkerheten själv under dagen och vann inledande mot Magnus Månsson och sedan också mot Hampus Söderlund!

Hampus hade dessförinnan slagit Simon som inte alls fått spelet att stämma. Simon kom dock starkt tillbaka och lyckades besegra Wu Jiaji vid ställningen 2-2.

Jesper hade i sin första match förlorat mot samme Wu och skulle vid samma ställning 2-2 möta Magnus Månsson. Här spelade Jesper bra och hade mycket bra chanser att vinna samtliga 4 set men väldigt snöpligt så vann Månsson med 3-1.

Här började det verkliga dramat efter att det varit en konstant kamp från boll 1 i lagmatchen.

Sudden-death set där man spelar 1 set på vardera bord och om ett av lagen vinner båda så är det avgjort. Vinner laget ett var så fortsätter det på samma vis i 3 omgångar innan det blir ett helt avgörande set på ett bord.

Simon började mot Wu och Wang mot Hampus.

Wang vann enkelt i sin vilket Wu till en början såg ut att göra och man började nästan spekulera i uppställningen till nästa omgång. Men Simon började hämta ikapp underläget och hade till slut en matchboll vid ställningen 11-10! Efter mycket om och men slutade det dessvärre med 13-15 och vi fick en ny omgång. Där vann Wang över Wu denna gången samtidigt som det stod 9-9 mellan Simon och Hampus. Hampus hade serven och kunde via 2 stenhårda loopar avgöra setet och ta lagmatchen till en tredje omgång med sudden-death!

Det blev samma uppställning en gång till och Wang visade sig vara dagens starkaste spelare då han återigen vann sitt set först! Då stod det otroligt nog 9-9 igen mellan Hampus och Simon. Skillnaden var dock att Simon hade serven. Det fällde också avgörandet! Simon plockade fram servarna och attackerna han behövde och segerglädjen hos spelarna, ledarna och publiken var utom denna värld!

Det var en oerhörd insats av alla inblandade och nu är man taggad inför den kommande semifinalserien som börjar om drygt 2 veckor.  Motståndet är inte klart ännu då Halmstad och Österlens kvartsfinal blev förflyttad pga. OS-kvalet i Halmstad!

image

Laget som gjorde det!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.