Seger i första kvarten!

Som Linus skickade via sms efter matchen, nu är vi halvvägs!

Det blev en spännande dag och det började redan på resan upp mot Göteborg då bilen indikerade att det var fel på lufttrycket. Då fick Jeppe Bildoktor rycka in så att allt löste sig till det bästa!

Väl framme i rusningstrafiken lyckades Törna lotsa oss runt en trevlig sightseeingtur som till slut fick avslutas med att spelarna en anings sent hoppade ur minibussen mitt på Avenyn och så fick Arvid löse parkering på bästa möjliga vis.

Väl i hallen så blev det sen inte mycket lugnare även om det gick ganska mycket bättre med pingisen än bilkörandet. Vi ställde upp laget och fick någorlunda ”rätt” uppställning. Det började med Simon mot Hampus Söderlund och Wang mot Wu Jiaji!

Simon spelade otroligt lugnt och kontrollerat och blandade bra bollar med goa skitpoäng som till sist gav en ovanligt jämn 3-0 vinst!

På bordet bredvid svängde matchen men efter att ha tagit kommandot i det tredje setet så vann Wang matchen med 3-1 och vi fick riktigt medvind inför kommande omgång.

Törna mot Magnus Månsson och Wang mot Hampus kändes som en bra fortsättning där Törna kämpade till sig sin vinst medan Wang tappade spelet från första matchen och fick lite oväntat stryk av Hampus med 1-3. Något tungt att inte kunna knipa den och avgöra lagmatchen men fortsatt bra läge med pressen på Warta vid ställning 3-1 till oss!

Törna skulle möta kinesiska Wu och Simon tog sig an gamle Månsson. Törna som inte haft någon chans i förra mötet tappade också initiativet relativt snabbt och låg under med 0-2 innan han poäng för poäng och till och med slag för slag tog sig tillbaka in i matchen och plötsligt stod det 2-2 i set.

Simon som man på förhand hade hoppas skulle kunna köra över Månsson fick slita för varje poäng. Månsson spelade kontrollerat och taktiskt blandat med typiska backhandrullningar!

Simon kämpade på och efter en time-out vid 1-2 i set och 1-3 där en snickers nog fick sätta sitt liv till efter en ordentlig omgång ner i backen så vände setet och även i Simons match väntade det ett skilje.

Det behövs nog inte beskrivas så överflödigt om stämningen och spänningen som låg som en dimma över borden när det hela skulle avgöras!

Törna gick in och tog ledningen med 3-0 och tvingade fram en time-out. En TO som tyvärr fick väldigt bra effekt då Wu gick upp och förbi Törna snabbare än snabbt och plötsligt var det upp till Simon att avgöra det hela!

Simon verkade vara mannen för uppgiften då han flög upp till 8-3! Väl framme vid målet så blev det lite större problem och Månsson tog sig närmre och närmre och närmre. Publiken var med på noterna och det var en av de intensivare matcherna under de senaste åren. Men Simon höll ut efter att Månsson på riktigt knackat på dörren vid 9-8 innan Simon avgjorde med 2 raka poäng!

En oerhört skön och stark seger av laget som nu laddar för fullt inför returen hemma på lördag! Det går inte nog att poängtera vikten av stöttning från vår kära hemmapublik så försök verkligen ta med er så många ni kan för att heja fram grabbarna! 13.30 på lördag är det som gäller, då kan det avgöras!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.