Seriematcher i mängder

Under föregående vecka och helg så var det en mängd seriematcher som spelades för klubben i alla tänkbara serier.

Det hela började med vårt division 5 lag som hemma på IH tog emot IFK Lund på tisdagskvällen. Med ungtupparna Matthias och Liam i laget tillsammans med de inte fullt lika unga Kjell Hansson och Anita Andersson så blev det en seger med 8-3 där de två dubblarna vid 5-3 ledning båda vanns med 3-2 i set!

Dagen efter åkte laget med visst spelarbyte mot Bjärred och föll tyvärr tungt med 5-8 och med 2 omgångar kvar så ser det tufft ut att få ett nytt kontrakt till nästa säsong, men skam den som ger sig!

På torsdagen var det dags för A-laget att åka upp till Göteborg för att försöka utnyttja chansen till serieledning då Eslöv tidigare i veckan förlorat mot Halmstad. Laget bestod som vanligt av Simon, Michal, Mehdi med Arvid och Yao med som coacher/reserver.

Lagmatchen blev som vanligt och brukligt väldigt jämn och spännande och våra tillresta Värmlandsfans fick valuta för entrépengarna. Simon började mot franske veteranen och f.d storstjärnan Damien Eloi. Där blev det svängigt värre både i spel tack vare Elois konstslag och konstiga slag, men också beroende på de bådas taktiska förändringar under matchens gång. 2-2 var ställningen då Eloi sprang ifrån och Simon hamnade efter med 0-5 innan sidbytet och sedan fortsatte det bara fram till förlust med 2-3 i set. Mehdi hade samtidigt spelat sig fram till en 2-1 ledning på bordet bredvid mot Hampus Söderlund. Efter en stabil insats i det fjärde setet kunde han också avgöra fram till 3-1 och utjämna lagmatchen fram till 1-1!

Då var det dags för Michals tur att äntra hagen. På andra sidan stod ytterliggare en veteran, Magnus Månsson. Magnus som Michal i sin debutmatch i Göteborg för drygt 2 år sedan förlorade mot. Även denna gången blev det en tuff match för Michal som aldrig riktigt kom undan från Magnus snabba spel och rappa backhand. Till slut blev det en svidande 2-3 förlust och det kändes inget vidare vid sidan om. Desto bättre var det då att Simon varit säkerheten själv på bordet vid sidan om och kört över Hampus med 3-0 och återigen var vi framme vid ett likaläge efter fyra spelade matcher, 2-2.

Förutsättningarna inför sista matcherna var då glasklara. För att ta över serieledningen var Mehdi tvungen att besegra Magnus Månsson och Michal behövde vinna mot Eloi.

Mehdi som spelat bra i första matchen fortsatte på samma spår och Magnus ork kanske började tryta för desto längre bollarna pågick desto bättre vinstprocent hade Mehdi! Snabbt och lätt avverkade han hela matchen och 3-0 segern var kassaskåpssäker.

Michals match mot Eloi var desto mer spännande och förra mötet mellan de båda spelarna slutade med en 3-2 seger för fransmannen. Denna gången var Michal mer på hugget från start och kunde kämpa sig till en 2-0 ledning utan att Eloi riktigt kommit igång. I det tredje setet var det Eloi som istället kunde styra Michal och det började plötsligt smyga sig in en liten jobbig känsla i hallen. Michal ville inte vara den som förstörde den eventuella segerfesten utan kom ut i det fjärde setet och dominerade totalt fram till 11-5 och seger med 3-1 set och fastställde då lagsegern med 4-2!

Nu väntar Kävlinge hemma på måndag som sista match i grundserien och blir det vinst där slutar vi som seriesegrare och får välja motstånd i semifinalen!

På lördagen spelades det matcher lite runt omkring i landet för våra lag. Närmas var våra division 2 tjejer som spelade hemma på IH på Kättismåla. Efter en lång och hård match på runt 3 timmar kunde till sist Kättismålatjejerna få sträcka händerna i luften efter att ha vunnit med 6-4. Dorentina var återigen säkerheten själv och vann sina 3 singelmatcher. Tyvärr blev det förlust i 3 stycken femsetsmatcher och då blev det svårt att vinna lagmatchen!

Uppe i Munkedal spelade division 1 laget för att säkra kontraktet. Det gjorde man genom att börja mot ett toppat Munkedal och man lyckades där göra sin sämsta lagmatch för säsongen vilket började när Arvid föll med 0-3 i första matchen och förvärrades när Pontus och Arvid samtidigt förlorade sina nästa matcher. 2-8 blev slutresultatet och det enda positiva med det var att laget slapp stressa under lunchen.

I andra matchen för dagen var det en bättre taggning från början och coach Stefan satte in essen Pontus och Arvid direkt för att får en bra start. En taktik som lyckades då laget sprang iväg till 7-1 ledning inför dubblarna där endast Timmie fick en plump i protokollet med 2-3. Arvid och Pontus gjorde processen kort i den första dubbeln och det blev en 8-1 seger och snabb hemresa!

Den sista serien vi hade lag som spelade i under veckan var i division 3 som hade sammandrag i Halmstad. Här blev det en jobbig dag och det roligaste med dagen var kanske att Jerry Bengtsson gjorde comeback i Rekordtröjan.4-8 mot serieledarna från Lund och sedan 1-8 mot Malmö där gamle dansken Christoffer Petersen som tidigare spelat i vårat A-lag spelade den här gången. I och med förlusterna blev det klart att det blir nedflyttning för laget som hela året kämpat på väl efter förutsättningarna!

 

Nu är det knappt 2 veckor kvar tills de flesta serierna kommer vara färdigspelade och vi tränar på lite extra nu inför avslutningen!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.